Μετάβαση στο περιεχόμενο

johnIV

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by johnIV

  1. Εγώ θέλω να μου πείτε πως γίνεται σε μια φώτο που έχω στο pc και θέλω να κάνω κουτάκια για μεγέθυνση ανά εκατοστό με ποιό πρόγραμμα μπορώ να το κάνω ; Σημειώνω πως θέλω να μεγεθύνω την φωτο σε πραγματικό καμβά με λίγα λόγια να βλέπω την φώτο απο το pc και να την μεγεθύνω σε πραγματικό τελάρο - καμβά ευχαριστώ.
  2. Καλημέρα ψάχνω να βρώ εδώ και αρκετή ώρα στο ίντερνετ κάποιο νόμο σχετικά με την κοπή δέντρων σε χωράφι (στην επαρχία) και συγκεκριμένα για την περίπτωση που τα δέντρα είναι ακριβώς στο σύνορο με τον άλλο ιδιοκτήτη με μία λεπτομέρεια όμως ''αρκετά λεπτή'' ακριβώς εκέι που φύονται τα δέντρα δηλαδή στο σύνορο με το άλλο χωράφι υπάρχει ανάχωμα δηλαδή είναι σαν σκαλοπάτι και τα δέντρα είνα πάνω στο σκαλοπάτι. Αυτό που γνωρίζουμε έτσι επιδερμικά απο τους παππούδες μας και μεταδίδετε απο στόμα σε στόμα εδώ και χρόνια και χωρίς να το έχουμε δει κάπου γραμμένο είναι πως αυτός που δικαιούται τα δέντρα σε περίπτωση κοπής είναι αυτός που φύονται τα δέντρα πάνω στο ανάχωμα. αν κάποιος γνωρίζει κάτι για το θέμα αυτό ας απαντήσει άμεσα ευχαριστώ.
  3. Νέο μέλος κι εγώ στο φόρουμ του michanikos (είναι το τρίτο πόστ που ανεβάζω) θέλω να μου απαντήσετε αν γίνεται μόνο σε έναν κυκλοφορητή* να συνδέσουμε δυο λέβητες ο ένας πετρελαίου (ο προυπάρχων) και ο άλλος ξυλολέβητας (ο καινούριος); Ευχαριστώ εκ των προτέρων. *Ο κυκλοφορητής είναι: WILO s - 50/80 9 UF 400 VDB 220V 50Hz
  4. Φίλε antloukidis ευχαριστώ για τον χρόνο σου και συμφωνώ πως η σωστή κίνηση είναι αυτήν που προτείνεις να καλέσω κάποιον έμπειρο μηχανικό όμως αν είναι να δώσω για την μελέτη κανα πεντακοσάρικο καλύτερα να τα δώσω στον υδραυλικό κατευθείαν και να μήν επιβαρυνθώ μέ έξτρα έξοδα όπως προανέφερα υπάρχει οικονομική στενότητα.
  5. Νέος στο forum του michanikos χαιρετώ την παρέα σας και τα μέλοι του forum εγώ δεν έχω καμία σχεση με το αντικείμενο είμαι ένας απλός πολίτης που οι δύσκολοι καιροί τον ανάγκασαν να ψάχνει ακόμη και στο ίντερνετ για το πώς θα περάσει τον επικείμενο χειμώνα (και απο ότι φαίνεται και τους επόμενους) με τον πλέον οικονομικότερο τρόπο. Εγώ αυτό που θα ρωτήσω είναι ακριβώς αυτό που λέει και ο τίτλος του τόπικ απλά θα προσθέσω και ακόμη μια λέξη, οικονομικότερη σύνδεση, Ύστερα απο κάμποσα χρόνια αποφασίσαμε στο σπίτι να βάλουμε ξυλολέβητα (τον λόγο τον γνωρίζεται δεν χρειάζεται να τον αναφέρω καν) όμως με την προυπόθεση να παραμήνει και ο πετρελαίου, τον ξυλολέβητα τον εχουμε παραλάβει έδώ και μερικές ημέρες όμως ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι η συνδεσή του εφόσων με μία μικρή έρευνα που έκανα σε διάφορα συνεργεία οι αποκλέισεις στις τιμές είναι μεγάλες και μερικές φορές υπερβολικές που αγγίζουν μέχρι και τα 2000 ευρώ (ό λέβητας στοίχησε λιγότερο), έδώ θέλω να επισημάνω μία ιδιαιτερότητα που έχω στις εγκαταστάσεις και στις συνδέσεις του σπιτιού που είναι τριακονταετίας και είναι με σηδερένιες σωληνώσεις και όχι με χαλκό μου είπανε πως χρειάζεται οξυγονοκόληση, εντάξει πόσο να είναι το κόστος του οξυγόνου; συν την δουλειά (να επισημάνω πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή στο κύκλωμα και στα σώματα απλά θα κοτσαριστεί ο ξυλολέβητας στο υπάρχων κύκλωμα) επίσης κάποιος μου είπε πως χρειάζομαι και δεύτερο κυκλοφορητή κάποιος άλλος πως δεν θα χρειαστεί καθόλου εντάξει πόσο κοστίζει ένας αξιοπρεπείς κυκλοφορητής για 55Kw ξυλολέβητα; Κάποια έξτρα που χρειάζεται ο λέβητας τα έχω αγορασμένα όπως Θερμική βαλβίδα,Υδροστάτης βαπτιζόμενος,θερμοστάτης με αλυσίδα, Δοχείο διαστολής, πραγματικά θα ήθελα αν μπορείτε να μου εξηγήσεται μερικά πράγματα γιατί δεν θέλω να πέσω θύμα κάποιων επιτήδειων που θέλουνε να ''κονομίσουνε'' μέσα σε μία νύχτα και σε εποχές που η ανεργία θερίζει κυριολεκτικά τα Ελληνικά νοικοκυριά. Αν θέλετε να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες είμαι στην διάθεσή σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.