Μετάβαση στο περιεχόμενο

thskor

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

754 profile views
  • toolkid

thskor's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. 1. Οι τάπες και στις δύο μπαταρίες ήταν κλειστές. 2. Η έκρηξη είχε εκκωφαντικό θόρυβο, αλλά δε γνωρίζω για φλόγα (πολύ δύσκολο να το έχει παρατηρήσει αυτό κανείς). 3. Να προσθέσω ότι στη συσκευή συγκόλλησης που χρησιμοποιήθηκε (ηλεκτροδίων), ο διακόπτης της έντασης έδειχνε 70 Α. 4. Και οι δύο εκρήξεις, όπως ισχυρίζεται ο συγκολλητής, προκλήθηκαν από τη ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ επαφή του ηλεκτροδίου με το σασί του οχήματος, δηλαδή δεν προηγήθηκε παρατεταμένη εργασία συγκόλλησης. Με το που ακούμπησε το ηλεκτρόδιο (και την 1η και τη 2η φορά) προκλήθηκε έκρηξη!
  2. Πράγματι έσπασε το περίβλημα της μπαταρίας και πετάχτηκε το οξύ. Επίσης, ήταν σβηστός ο κινητήρας καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών. Αλλά δεν καταστράφηκε κάποιο ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό μέρος του οχήματος μετά την έκρηξη και της 2ης μπαταρίας.
  3. Θα δώσω επιπλέον πληροφορίες για το συμβάν, ώστε να διευκολύνω τη συζήτηση: 1) Η έκρηξη προκάλεσε σπάσιμο του άνω περιβλήματος της μπαταρίας και εκτοξεύτηκαν οξέα. 2) Παρατήρησα μέσα από το σπασμένο καπάκι ότι τα υγρά "έβραζαν" και έβγαιναν πυκνοί λευκοί ατμοί. Επίσης, οι επιφάνειες των μπαταριών ήταν πολύ ζεστές. 3) Έδωσα εντολή να αφαιρέσουν τους πόλους της μπαταρίας πριν συνεχίσουν τις εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης, όπερ και εγένετο (αφαίρεσαν όμως ΜΟΝΟ τον αρνητικό πόλο). 4) Σε 5 λεπτά ακολούθησε και 2η έκρηξη στη διπλανή μπαταρία (ακριβώς με τα ίδια χαρακτηριστικά της 1ης)! Θεωρώ απίθανο η έκρηξη να οφείλεται (όπως μου είπαν πολλοί παλιοί ηλεκτροτεχνίτες) σε σπίθα της ηλεκτροσυγκόλλησης πάνω στις εύφλεκτες αναθυμιάσεις της μπαταρίας. Εσείς τι νομίζετε;
  4. Κατά τη διάρκεια εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης σε φορτηγό (πλησίον των μπαταριών του οχήματος) προέκυψε έκρηξη της μπαταρίας. Οι μπαταρίες δεν είχαν αποσυνδεθεί πριν από τις εργασίες. Τι ακριβώς έφταιξε; Ποιο φαινόμενο εξελίχθηκε και οδήγησε στην έκρηξη;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.