Μετάβαση στο περιεχόμενο

lila

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by lila

  1. Αγαπητέ Κώστα, σε ευχαριστώ πολύ για το post. Απάντηση στο 1: Όταν η αντλία σταματάει, το νερό σταθεροποιείται στα 30-40 εκατοστά κάτω από το δάπεδο του υπογείου μέσα στο φρεάτιο. Δεν έχει ξεχειλίσει ποτέ στο υπόγειο (βέβαια το περισσότερο που έχει μείνει η αντλία σβηστή ήταν 5 μέρες αν δεν κάνω λάθος). Απάντηση 2: Όταν η αντλία ξεκινά να δουλεύει βγάζει το νερό από το φρεάτιο και η στάθμη φτάνει μέχρι και τα 10-20 εκατοστά από τον πάτο του φρεατίου (ύψους περίπου 1 μέτρο). Μόλις όμως το φτάσει εκεί και σταματήσει το φρεάτιο γεμίζει ξανά με νερό που έρχεται από τα πλαϊνά του φρεατίου και από σχισμές που ξεκινούν 40-50 εκατοστά από το χείλος του φρεατίου. Όταν φτάσει στα 30-40 εκατοστά από το χείλος, όπως είπα και παραπάνω σταματάει να ανεβαίνει. Από ότι μπορώ να καταλάβω, στα 30-40 εκατοστά από το δάπεδο του υπογείου υπάρχει νερό, το οποίο εισρέει στο φρεάτιο και όπως στα συγκοινωνούντα δοχεία όταν η στάθμη μέσα στο φρεάτιο φτάσει τη στάθμη στο υπόλοιπο σταματάει εκεί και σταθεροποιείται. Κατάφερα να μιλήσω και με το μηχανικό που έκτισε την πολυκατοικία σήμερα και μου είπε ότι όταν έσκαβαν βρήκαν στα 30-40 εκατοστά από το δάπεδο του υπογείου πάρκινγκ νερό, το οποίο όπως μου είπε είναι εντελώς φυσιολογικό καθώς η οικοδομή είναι σε απόσταση κάτω από τα 500 μέτρα από τη θάλασσα. Επίσης μου είπε ότι με την αντλία τοπικά η στάθμη του νερού φροντίζει να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και επίσης ότι με τις αλλαγές των εποχών που μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στη στάθμη των υπόγειων νερών μπορεί το νερό να ανέβει και ακόμη πιο ψηλά. Σχετικά με τη στατικότητα και την ασφάλεια από τη διάβρωση ο μηχανικός με διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα (αδιαβροχοποίηση, στρώσεις κλπ). Μέχρι τώρα, στα 3 χρόνια που μένω στην πολυκατοικία, δεν έχει ξεχειλίσει ποτέ το νερό στο υπόγειο πάρκινγκ και το ξέρω γιατί παρκάρουμε εκεί το αυτοκίνητό. Μάλιστα η στάθμη μένει σταθερά στα 30-40 εκατοστά κάτω από το χείλος του φρεατίου (μάλλον με τη βοήθεια και της αντλίας γιατί όταν κάποιος έκλεισε την αντλία για αρκετές ημέρες παρατηρήσαμε τη στάθμη να ανεβαίνει και να φτάνει σχεδόν 5 εκατοστά από το χείλος). Αυτά... Δε μπορώ να πω ότι πλέον δεν ανησυχώ, αλλά με καθησύχασε λίγο. Επίσης, από ότι μου είπαν γνωστοί μου όλες οι πολυκατοικίες στην παραλία έχουν νερό στα υπόγειά τους, το οποίο κάποιες φορές φτάνει και στο 1 μέτρο... Πάντως, σκέφτομαι σοβαρά να πουλήσω το διαμέρισμα και να αγοράσω άλλο σε περιοχή μακριά από την παραλιακή ζώνη. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια τί μπορεί να υπάρχει στο υπέδαφος όπου και να πας, αλλά τί μπορώ να κάνω... Ευχαριστώ και πάλι και κάθε παρατήρηση και συμβουλή είναι καλοδεχούμενη!
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Προς το παρόν προσπαθώ να πάρω μία απάντηση από τον μηχανικό που την έκτισε. Ελπίζω να με διαφωτίσει! Και όσο για την αντλία κι εγώ σ' αυτό επιμένω και προσπαθώ να πείσω και τους υπόλοιπους.
  3. Γεια σας, θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και καιρό και έχει να κάνει με την πολυκατοικία στην οποία έχω αγοράσει ένα διαμέρισμα και μένω αυτη τη στιγμή. Η πολυκατοικία είναι νεόκτιστη (3 ετών) και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρα από τη θάλασσα σε παραθαλάσσια πόλη. Αποτελείται από 5 ορόφους και υπόγειο πάρκινγκ. Στο υπόγειο λοιπόν, υπάρχει φρεάτιο με αντλία στο οποίο υπάρχει συνεχώς νερό. Δυστυχώς δεν το είχα δει όταν αγόρασα το διαμέρισμα και τώρα φοβάμαι ότι στο υπέδαφος της πολυκατοικίας υπάρχει υπόγειο ρέμα ή κάτι παρόμοιο και ότι αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα. Προσπαθώ να φανταστώ πώς είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο υπέδαφος και πραγματικά δεν ξέρω τί να υποθέσω... Ότι κάτω από το τσιμέντο στο υπόγειο υπάρχει νερό?? Ότι κάποια στιγμή θα διαβρωθεί και θα μείνουμε στον αέρα? Ότι σε περίπτωση σεισμού ένας θεός ξέρει τί θα γίνει? Να μην ξεχάσω να αναφέρω επίσης ότι πριν από κάποιους μήνες σε μία από τις γωνίες του υπογείου το τσιμέντο είχε "νοτίσει", φαινόταν σαν βρεγμένο και μάλιστα σε κάποια φάση είχε φτάσει να λιμνάζει το νερό. Και το βρεγμένο φαινόταν όχι μόνο στο πάτωμα αλλά και δίπλα στους τοίχους μέχρι τα 20-30 εκατοστα. Τώρα δεν υπάρχει πια αυτο το πρόβλημα. Τέλος, επειδή η αντλία είναι ρυθμισμένη να λειτουργεί συνέχεια αυτόματα όταν ανεβαίνει η στάθμη του νερού έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ αυξημένος (300 ευρω) και κάποιοι θέλουν να κλείσουμε την αντλία και να την ανοίγουμε μόνο όταν χρειάζεται (σε περίπτωση πλημμυρας από βροχή). Τί μου προτείνετε? Ακόμη δεν μπορώ να πουλήσω το διαμέρισμα, πρέπει να περάσουν 5 χρόνια για να δικαιούμαι ξανά την απαλλαγή του φόρου 1ης κατοικίας, αλλά πραγματικά νιώθω μεγάλη ανασφάλεια. Είναι δικαιολογημένη? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.