Μετάβαση στο περιεχόμενο

pm3

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

pm3's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κανένα νέο πάνω στο θέμα? Επίσης αν κάποιος γνωρίζει θετικά οτι ακόμα χρειάζεται Περιβαλλοντική μελέτη και ενδιαφέρεται για την συνταξή της ας μου στείλει μήνυμα για να συννενοηθούμε.
  2. Ξέρεις κανείς τι γίνεται με τις ΜΠΕ για εργαστήρια χαμηλής όχλησης συμφωνα με τον νεο νόμο? Η δικιά μου περιπτωση αφορα εργαστήριο ηλεκτρολογικών κατασκευών (ηλεκτρ.πίνακες για βιομηχανία κλπ). Απ ότι ξέρω η διαδικασία προκειται να απλοποιηθεί αλλα ακόμα δεν έχουν εκδοθεί τα σχετικά διατάγματα οπότε εξακολουθει να είναι απαραιτητη η ΜΠΕ. Είναι έτσι ή κάτι μου έχει διαφύγει? Αν τελικα είναι έτσι ξέρει κανείς αν η ΜΠΕ είναι το ερωτηματολόγιο που ορίζεται στην ΚΥΑ 69269/5387/90 (ΦΕΚ-678 Β') http://www.geoteepk.gr/nomothesia/YA%2069269_90%20MPE%20EPM.pdf Δηλαδή αν η ΜΠΕ είναι το ερωτηματολόγιο του πινακα 3 της παραπάνω ΚΥΑ ή κάτι ποιο συνθετο που μου διαφεύγει?
  3. Τελικά πρόβλημα σχετικά με χρήση αποθήκης δεν έχω, μάλλον όμως είναι εκτός σχεδίου (αυριο θα επισκεφθώ την πολεοδομία). Φίλε dib μήπως μπορείς να με κατατοπίσεις για το που να ψάξω για τις προϋποθέσεις εκτός σχεδίου? Απ΄ότι κατάφερα να βρώ μέχρι στιγμής εξαίρεση έχουν μόνο όσες δραστηριότητες έχουν σχέση με τοπικά προϊόντα. Υπάρχει και κάτι άλλο ή αυτό εννοούσες?
  4. Είναι βέβαιο οτι χρήση αποθήκης κάνει?? Η δικιά μου περίπτωση αφορα εργαστήριο χαμηλής οχλησης (ηλεκτρολογικές κατασκευες). Μπορεί να εγκατασταθεί σε χώρο που έχει αδεια αποθήκης? Δεν χρειάζεται να είναι χώρος κύριας χρήσης? Πάιζει ρόλλο αν είναι αυτονόμο κτίριο με άδεια αποθήκης? Από εμπειρία ξέρει κανείς αν η αλλαγή χρήσης είναι γενικά ευκολο να γίνει ή μπλέκεις με μελέτες- εγκαταστασεις πχ θέρμανσης - φωτισμού κλπ. Πρόκειται για χώρο που θα ενοικιασθεί οπότε αν η αλλαγή χρήσης έιναι χρονοβόρα - κοστοβόρα δεν έχει και πολύ νόημα.
  5. Σε κτίριο κατασκευής 1970 περίπου υπάρχουν μικρές σχετικά αποκλίσεις από τα εγκεκριμένα σχέδια. Γνωρίζεται κάποια διαταξη που να αναφέρεται σε αυτό έτσι ώστε να δώ μεχρι πόσο είναι αποδεκτό; Αν τελικά η κατασκευή υπερβαίνει αυτά τα ελάχιστα υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος τακτοποίησης (υπαρχουν περιθώρια δομησης) ή πρέπει να πάω με τη διαδικασία αυθαιρέτων;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.