Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nidoc69

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Nidoc69's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νομίζω ότι αυτός που ψάχνω είναι ο REV24...αν και η ψύξη δεν μου χρειάζεται.
  2. Θα μπορούσα και εγώ να ρωτήσω κάτι για τον συγκεκριμένο θερμοστάτη,διότι δεν κατάλαβα ακριβώς πως λειτουργούν τα προγράμματά του?(δεν τον έχω αγοράσει ακόμα) 1.Μπορώ πχ την Κυριακή να τον ρυθμίσω ούτως ώστε τη Δευτέρα να ανάψει 8-9 το πρωι,4-5 το απόγευμα,6-7 το απόγευμα και 9-10 το βράδυ? 2.Μπορώ επίσης από την ίδια Κυριακή να τον ρυθμίσω ώστε να ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα την Τρίτη,Τετάρτη,Πέμπτη και Παρασκευή ενώ το Σάββατο να δουλέψει πχ 5 ή 6 φορές??Για πόσο διάστημα δίνει δυνατότητα προγραμματισμού (δεν το κατάλαβα από το online user's manual).Μπορ΄ν επίσης από την Κυριακή να τον βάζω να δουλεύει διαφορετικά προγράμματα κάθε μέρα? 3.Επειδή απουσιάζω συχνά για μεγάλα διαστήματα από το σπίτι (εβδομάδα τουλάχιστον),μπορώ πριν φύγω να τον βάλω κατά την απουσία μου να δουλέψει τουλάχιστον 1 ωρα την ημέρα για όλες τις ημέρες που λείπω? Είμαι κουραστικός το γνωρίζω αλλά έχω μπλεχτεί με τους όρους εβδομαδιαίος, ημιεβδομαδιαίος.Αν δεν έχει τις παραπάνω δυνατότητες ο rev13,γνωρίζετε κάποιον που να κάνει αυτή τη δουλειά? Το πρόβλημα είναι ότι όποιον ρώτησα (πωλητή,ηλεκτρολόγο,μηχανικό,υδραυλικό,θερμανστή από το Τζιμπουτί κτλπ) κανένας δεν μπόρεσε να μου δώσει αξιόπιστη απάντηση. Το σύστημα θέρμανσης είναι αυτόνομο,ενιαίο χωρίς ηλεκτροβάνα,με κανονικά σώματα και επιτοίχιο λέβητα αερίου Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  3. Ok, αλλά ο καυστήρας σβήνει από την ώρα που θα σβήσει ο εσωτερικός θερμοστάτης, ο οποίος εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου στον οποίο βρίσκεται.Αν ζητάμε δηλαδή από τον θερμοστάτη να σβήσει όταν φτάσει σε μια θερμοκρασία Χ ο χώρος στον οποίον βρίσκεται, τότε θα σβήσει και ο καυστήρας,άσχετα από τη θερμοκρασία του νερού.Βέβαια, για να φτάσει ο χώρος στη θερμοκρασία Χ που του ζητάει ο θερμοστάτης,θα πρέπει να έχει ανάλογη θερμοκρασία και το νερό,άρα ο καυστήρας θα έχει να ζεστάνει περισσότερο νερό από τη στιγμή που έχει να ζεστάνει δυο σώματα και όχι ένα.Ωστόσο,νομίζω ότι αν έχουμε τον θερμοστάτη στους 20 βαθμούς, τη θερμοκρασία αυτή θα την πιάσει πιο εύκολα (πιο γρήγορα ή και στον ίδιο χρόνο) ο χώρος με δύο σώματα παρά με ένα, άσχετα από τη θερμοκρασία του νερού. Έτσι νομίζω και εγώ.
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση Το ξέρω ότι γίνομαι κουραστικός αλλά η ερώτηση είναι ως εξής: Αν όλες οι συνθήκες είναι ίδιες (εξωτερική θερμοκρασία,θερμοκρασία καυστήρα,θερμοκρασία εσωτερικού θερμοστάτη κτλπ), ο ίδιος καυστήρας αν λειτουργήσει για το ίδιο χρονικό διάστημα (πχ για 10 λεπτά) θα καταναλώσει το ίδιο αέριο, δηλαδή θα καταγράψει τις ίδιες μονάδες ο μετρητής, είτε τα σώματα καλοριφέρ είναι 2 είτε 3 είτε 4?Σε αυτο δε βρίσκω απάντηση.
  5. Αγαπητοί Φίλοι, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την κατανάλωση αερίου από αντίστοιχο (επιτοίχιο αυτόνομο) καυστήρα. Αν οι θερμοκρασίες του καυστήρα και του θερμοστάτη του σπιτιού είναι σταθερές,η κατανάλωσή αερίου ή οι μονάδες που θα καταγράφει ο μετρητής, είναι ίδιες για το ίδιο χρονικό διάστημα είτε ο καυστήρας λειτουργεί για 5 είτε για 10 σώματα καλοριφέρ? Ή διαφορετικά να το θέσω: τον ίδιο χώρο με τον ίδιο καυστήρα, από πλευράς κατανάλωσης αερίου συμφέρει να τον ζεσταίνεις με 1 ή 2 σώματα καλοριφέρ? Και μια τελευταία ερώτηση: το μπόιλερ που έχω(από τότε που είχαμε πετρέλαιο),με δεδομένο ότι ζεσταίνει νερό για χρήση όταν ζεσταίνονται τα καλοριφέρ,τώρα που έχω καυστήρα αερίου συμφέρει να το καταργήσω (και να έχω ζεστό νερό για χρήση μόνο από τον καυστήρα αερίου)? Σας ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.