Μετάβαση στο περιεχόμενο

nova99

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

nova99's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχω διαβάσει ό,τι έχει αναφερθεί ήδη, όπως έγραψα και στο αρχικό μήνυμά μου. Απλώς κάποια περιστατικά είναι παλιότερα και κάποιες άλλες πληροφορίες είναι αντικρουόμενες, γι' αυτό και ρώτησα. Επίσης η κυρία Τσοτσορού πρέπει να έχει φύγει από τη θέση της, όπως φαίνεται και από το έγγραφο στη Διαύγεια. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τη βοήθεια.
  2. Ισχύει αυτή η διεύθυνση; Η κυρία Τσοτσορού φαίνεται να παραιτήθηκε πέρσι, μάλλον λόγω συνταξιοδότησης. http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypakp/ada/45%CE%A86%CE%9B-%CE%93%CE%A3%CE%98
  3. Το άτομο που γνωρίζω πήρε την Α1 ενώ το είχε αφήσει κενό. Η αίτηση είναι εδώ και η σχετική κατηγορία βρίσκεται στη σελίδα 6. http://imgur.com/a/1I5q6 Κάποιος που δεν δούλεψε στην Ελλάδα δεν έχει self-employed working pattern, οπότε δεν έχει νόημα να δηλώσει self-employed, με έδρα, ΑΦΜ κ.λπ. Σταμάτησα να πληρώνω, μετά από ερώτηση σε υπάλληλο του τοπικού ΤΕΕ. Η διαδικασία, αν την έχω κατανοήσει σωστά, με βάση όσα γράφουν στην αίτηση, είναι η εξής. Στέλνεις στο HMRC την CA8421 για να διαπιστώσουν αν ανήκεις στη δικιά τους ασφαλιστική νομοθεσία. Αν δουν πως αυτό ισχύει, τότε σου στέλνουν την Α1 (ή την Ε101 με βάση τον παλιότερο κανονισμό της ΕΕ) και ειδοποιούν τις ελληνικές αρχές πως όντως βρίσκεσαι υπό το βρετανικό καθεστώς. Δηλαδή, θα γίνονται απανωτές αιτήσεις για το ίδιο ζήτημα; Μόλις παραλάβω την απάντηση για το πρώτο διάστημα, ξανακάνω νέα αίτηση για το επόμενο χωρίς να περιμένω κι ενώ δεν έχουν αλλάξει τα ουσιαστικά δεδομένα;
  4. Αυτό το ρώτησα επειδή γνωρίζω άτομο που δεν το συμπλήρωσε καν, με το σκεπτικό ότι δεν είχε δουλέψει στην Ελλάδα. Είναι σχετικά πρόσφατη περίπτωση. Αν ισχύει αυτό που λες, τι βάζουμε στο πεδίο για τις ώρες που έχουμε δουλέψει ως self-employed τους τελευταίους 12 μήνες; 0; Δεν ξέρω αν το κατάλαβα σωστά αυτό. Άρχισα να πληρώνω ΤΣΜΕΔΕ το 2005, χωρίς να δουλέψω (έκανα μεταπτυχιακά). Ξεκίνησα να πληρώνω εισφορές στην Αγγλία το 2006. Σταμάτησα το ΤΣΜΕΔΕ το 2007. Εννοείς πως θα με βάλουν να πληρώσω αναδρομικά τα έτη 2008-2012, αλλά το ποσό θα μπορεί να μου επιστραφεί όταν θα έχω πάρει απαλλαγή, μετά από νέα αίτηση; Αν εννοείς αυτό, τότε ποιο είναι το νόημα του να πληρώσω χρήματα τα οποία θα ξαναπάρω πίσω; Επίσης, σχετικά με το διάστημα της απαλλαγής, αν το αρχικό είναι 2 χρόνια, τότε τι θα βάλω στην αίτησή μου στο HMRC; 2006-2008; Τότε τι γίνεται με το υπόλοιπο διάστημα; Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
  5. Η κατάσταση είναι καλύτερη από την Ελλάδα, επί του παρόντος. Όσο για τις εισφορές, ακόμη βρίσκομαι στην αρχή της διαδικασίας και δεν γνωρίζω περισσότερα.
  6. Εργάζομαι ως υπάλληλος από το 2006 στην Αγγλία, στην ίδια εταιρεία. Δεν έχω εργαστεί καθόλου ως μηχανικός στην Ελλάδα. Πλήρωσα ΤΣΜΕΔΕ από την αποφοίτησή μου έως και το 2007. Μετά απλά σταμάτησα. Ένας υπάλληλος στο τοπικό ΤΕΕ μού είχε πει πως δεν χρειάζεται να κάνω κάποια άλλη κίνηση, διότι «αν και όταν» επιστρέψω για να συνταξιοδοτηθώ στην Ελλάδα, συμψηφίζουν μετά ό,τι έχω πληρώσει σε κάθε χώρα. Από τότε - κακώς - δεν ασχολήθηκα ξανά με το θέμα. Τώρα, σε συζητήσεις με άλλα άτομα, ενημερώθηκα για τη διαδικασία και το νέο νομικό πλαίσιο της ΕΕ. Διάβασα τις χρήσιμες πληροφορίες στα προηγούμενα μηνύματα, αλλά χρειάζομαι κάποιες διευκρινίσεις. 1) Στην αίτηση που στέλνουμε στο HMRC για να πάρουμε το Α1, κάποιοι αφήνουν κενό ό,τι βρίσκεται στην κατηγορία self-employment, κάποιοι άλλοι όχι. Από τη στιγμή που δεν έχω δουλέψει ποτέ στην Ελλάδα, να το αφήσω κι εγώ κενό; Επίσης, αφού δεν υπάρχει ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα για το οποίο να χορηγείται το Α1, μπορώ να βάλω όσα χρόνια θέλω ή να περιοριστώ στα 2-3; 2) Από το 2006 μέχρι και το 2007 πλήρωνα εισφορές σε Αγγλία και Ελλάδα. Από το 2007 σταμάτησα να πληρώνω στην Ελλάδα. Υπάρχει περίπτωση να με βάλουν να πληρώσω αναδρομικά τις εισφορές, ενώ δεν είχα οποιαδήποτε δραστηριότητα στη χώρα; Θα συμψηφίσουν το διάστημα που πλήρωνα και στις δύο χώρες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.