Μετάβαση στο περιεχόμενο

Paliouras

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Paliouras

  1. Διατηρώ στην επαρχία παλίο διώροφο πατρικό κατασκευής του 65 (το ισόγειο) και του 69 (ο οροφος) Το 2012 ο μηχανικός νομιμοποίησε κάποιες μικροαυθαιρεσίες στο ισόγειο και στον όροφο προκειμένου να βγάλουμε μια άδεια μικρής κλίμακας για επισκευές στα μπαλκόνια, ενίσχυση στατικότητας κλπ. Λόγω απουσίας μου στο εξωτερικό και άλλων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων δεν προχωρήσαμε τελικά στην έκδοση της άδειας. Η νομιμοποίηση έγινε λογικά με τον 4014 και η δήλωση πρέπει να μεταφέρθηκε προ μηνός στον 4178 γιατί ο μηχανικός με ειδοποίησε να πληρώσω ενα μικρό ποσό στο ΤΕΕ (ανταποδοτικό τέλος). Συμφωνήσαμε λοιπόν να βγάλουμε την άδεια για τις εργασίες και ανακαλύψαμε οτι δεν νομιμοποίησε το κλιμακοστάσιο στο δώμα επιφάνειας περίπου 13 τ.μ. κατασκευής 1969 το οποίο φάινεται εμφανώς σε αεροφωτογραφίες του Google, ΟΚΧΕ , BING κ.λ.π. Μπορεί να γίνει συμπληρωματική δήλωση εκ νέου με τον 4178 για το κλιμακοστάσιο διότι η άδεια που θέλω να βγάλω είναι μεταξύ άλλων και αντκατάσταση του στηθαίου του δώματος και επισκευής της ταράτσας του κλιμακοστασίου?
  2. GEIA SAS Ένα σχετικό ερώτημα και από εμένα. Στο πατρικό μου (παλιά διόρωφη οικοδομή με άδεια του 60) έχω το δώμα. Ο μηχανικός μου λέει οτι μπορώ να βγάλω άδεια για 40-45 τ.μ. περίπου + πέργολα με τον ΝΟΚ. Στο σχέδιο που έχω σκεφθεί θα πρέπει να γίνουν κολώνες στο μέσο 2 δοκαριών του κάτω πατώματος (δηλ. του 1ου ορόφου) Είναι δυνατό οι κολώνες να γίνουν (για μεγαλύτερη αντοχή, λέω εγώ τώρα) στο τέλος των κάτω δοκαριών (δηλ. πάνω στις κάτω κολώνες ως προέκταση αυτών) και να πέσει η πλάκα των 45τμ μέχρι την μέση των νέων δοκών και τα υπόλοιπα δοκάρια (από τη μέση και πέρα) να χρησιμοποιηθούν για την πέργκολα? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.