Μετάβαση στο περιεχόμενο

Olympos

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Olympos

  1. Γεια σας παιδια, ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω αυτό τον καιρό ειδικά μετά την τροποποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με το Ν.3698/2008: Αναφέρομαι στην περίπτωση ποιμνιοστασιου (υφισταμενου προ 2003 που εχει εξαιρεθει απο κατεδάφιση) με μηχανικό αρμεκτηριο που βρίσκεται εντός βοσκότοπου π.χ. 60 στρεμματων. Μεχρι τωρα εβαζα οσα ζωα χωρουσαν στο σταυλο χρησιμοποιωντας συντελεστη 1,2τ.μ./ζωο, αλλα και ελευθερη βοσκη στον εξωτερικο χωρο οσα ζωα χωρουσαν ωστε να μην προκαλειται νιτρορυπανση. Στοχος ηταν να αδειοδοτηθουν οσο περισσοτερα ζωα γινεται για να τα επιδοτηθει ο κτηνοτροφος. Τωρα η νομαρχια δεν αδειοδοτει τετοια συνδοιασμενη σταυλικη εγκατασταση υποστηριζοντας οτι στην ελλαδα δεν υφίστανται στην πραξη μονιμα σταυλισμενα ζωα οποτε θα εμπλεκονται με τα ελευθερα της ιδιας μοναδας πραγμα που ο παραπανω νεος νομος διαχώρισε. Αντιμετωπιζει κανεις παρομοιο προβλημα?
  2. Γεια και χαρα απο Μυτιληνη! Απο την εμπειρια μου το συστημα βοθρων στην περιβαλλοντική αδειοδοτηση ποιμνιοστασιων απαιτειται στην περιπτωση υπαρξης μηχανικου αμελκτηριου ή/και εγκαταστασης υγιεινης προσωπικου καθοτι το αρμεκτηριο (μονημο ή κινητο) αμεσως μετα τη χρηση πρεπει να ξεπλυθει με καθαρο νερο που συνεπαγεται την παραγωγη υγρων αποβλητων. Σε αλλη περιπτωση η αδειοδοτηση προχωραει μεν χωρις βοθρους αλλα με κοπρολακκο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.