Μετάβαση στο περιεχόμενο

Gebalmighty

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Gebalmighty

  1. Καλημέρα σε όλους! Είμαι πολ.μηχανικός με εμπειρία κυρίως στο εξωτερικό και μόλις 2 μήνες φαντάρος στον ΕΣ. Μου ανατέθηκε λοιπόν η σύνταξη μιας οικονομοτεχνικής έκθεσης, στην οποία θα πρέπει να παρουσιάσω ότι ένα κτίριο δημόσιας υπηρεσίας (στρατολογικής υπηρεσίας) τηρεί τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ - ή/και τις απαραίτητες εργασίες και κόστη για τις τηρεί. Ακολουθώ την τελευταία νομοθεσία (ΦΕΚ 2998/B/20-7-2020) και τις οδηγίες ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Η υπηρεσία εκτείνεται σε 2 επίπεδα (ισόγειο & 1ος), ωστόσο ο χώρος που εξυπηρετείται το κοινό αφορά μόνο στο ισόγειο. Το σημαντικότερο πρόβλημα που συναντάω μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο WC στο επίπεδο του ισογείου. Επίσης δεν υπάρχει τρόπος μετάβασης αμαξιδίου στον 1ο όροφο, όπου υπαρχει WC. Τέλος, η διορία για την υποβολή της έκθεσης είναι στις 11/01/21! Καταλαβαίνετε ότι είμαι σε μια δύσκολη θέση, όπου κανείς δε θέλει να δει έργα στο παλιό κτίριο της υπηρεσίας αλλά και αντικειμένικά, ποτέ δεν έχει υπάρξει περίπτωση όπου κάποιο ΑμΕΑ έχει επισκεπτεί την υπηρεσία. Οποιαδήποτε γνώμη θα μπορούσε να με βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ!
  2. Καλημέρα σε όλους! Τις προάλλες με κάλεσαν να κοιτάξω μια περίεργη περίπτωση σκυροδέματος πλάκας οροφής και θα ήθελα πολύ την άποψή σας. Πρόκειται για μια κατασκευή σε απόσταση 10 μέτρων από θάλασσα, όπου ο ιδιοκτήτης έκρινε κατάλληλη τη χρήση σκυροδέματος για υποθαλάσσιες κατασκευές. Η πλάκα έχει 22cm πάχος και οπλισμό Φ12/100 στα ανοίγματα. Η σκυροδέτηση έγινε πριν από 2 μήνες. Η αστοχία που παρατηρήθηκε είναι πως η πλάκα εμφάνισε σχεδόν αμέσως μετά τη σκυροδέτηση ρωγμές που - μάλλον - είναι διαμπερείς, αφού όταν η πλάκα βραχεί από την οροφή, αρκετή ποσότητα νερού περνάει στον κάτω όροφο!! Μερικές αστοχίες ακόμα για τις οποίες με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης είναι: Η σκυροδέτηση της πλάκας έγινε σε 2 περίπου ίσες στρώσεις με διαφορά 25-30 λεπτών στο ενδιάμεσο, Η τελική πλάκα βράχηκε περίπου 1μιση ώρα μετά τη σκυροδέτηση - ενώ ήδη είχαν αρχίσει να εμφανίζονται μεγάλες ρωγμές, Ο δονητής δε χρησιμοποιήθηκε σωστά και σε διαφορετικά σημεία της πλάκας - ενώ το μείγμα ήταν οπτικά πάρα πολύ παχύρρευστο. Οπότε αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν θεωρείται ότι υπάρχει καταστρεπτικό πρόβλημα ως προς το στατικό κομμάτι και αν όχι, τι λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί από εδώ και πέρα από άποψη μόνωσης. Εκτιμώ πολύ οποιαδήποτε βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.