Μετάβαση στο περιεχόμενο

Arcturus82

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Σερρες
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Arcturus82's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κανένα Καβαλιώτη κυρίως άμα γνωρίζει το ΦΕΚ η Π.Δ για τις απαλλοτριώσεις στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκη - Καβάλα στο ύψος του Ορφανίου. Λόγω μεγάλης απόστασης δεν μπορώ να επισκεφτώ την κτηματική υπηρεσία καβάλας οπότε δεν μπορώ να προσδιορίσω το τμήμα του αγροτεμαχίου μου που έχει απαλλοτριωθεί.. Όποιος γνωρίζει κάτι για εκείνη την περιοχή θα παρακαλούσα να βοηθήσει. Ευχαριστώ
  2. Καλημέρα, Η Bartlett του UCL ειναι το δεύτερο καλύτερο τμήμα στην Αγγλία (μετά από Cambridge νομίζω). Προσωπικά πιστεύω οτι αξίζει να κανεις αιτηση για το συγκεκριμένο τμήμα αφου οι μισοι κ παραπανω ειναι Ελληνες κυρίως απο Βολο και Αθηνα (Αρχιτεκτονικες σχολές) οποτε το περιβάλλον θα ειναι γνωριμο και φιλοξενο. Βεβαια εαν εκτος απο την διαθεση για διαβασμα εχεις και οικονομικη ανεση (σχετικα μεγάλη) θα προτεινα να ψαξεις για την ιδιωτικη σχολή Α.Α (associated architects) υπερβολικά διδακτρα αλλα οι καλυτεροι διγματίζουν απο αυτους.
  3. Το έχω και είναι εξαιρετικό. Ελαφρύ εύκολο στην λειτουργία. Τώρα κάτω από δέντρα ειναι μεγάλη ιστορία. Το base rover με προβλημάτισε πάντως εκεί στα 2 κμ δεν είχε καθόλου ραδιοσύνδεση, λογικά θέλει μεγάλη διαφορά υψομέτρου μεταξύ βάσης και ροβερ.
  4. Καλημέρα, Σωστά, έχω 2 τριγ διανομής σε παλαιό HATT καθώς και τα ίδια σε τιμές ΕΓΣΑ. Αυτό που κάνω ειναι να ψηφιοποιώ την διανομή, να την κάνω ένα block και στην συνέχεια να το κουμπώνω πάνω στο ίδιο ζευγάρι με τιμές ΕΓΣΑ. Απλά πλέον έχω καταλήξει οτι είναι καλύτερο να αποτυπώσω όλη την πλάκα και μετά να δώ πως κάθονται. Το θέμα είναι οτι αυτό δεν μπορεί να θεωρείται τοπογραφία σε καμμία περίπτωση.
  5. Ναι, εντάξει δεκτή η απόκλιση. Τώρα σαν διαδικασία πιστεύεις οτι ειναι σωστή ? Θα την χρησιμοποιούσες και εσύ σε μία αντίστοιχη περίπτωση ? Η θα αποτύπωνες ολη την πλάκα με GPS και μετά θα χώριζες τους κλήρους ? Τ όλο θέμα γίνεται για το πώς θα αποφύγουμε να πάμε στο πεδίο 2 φορές.. Ευχαριστώ πάντως
  6. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να έχει τετοια απόκλιση. Ξεκινάς παίρνοντας την διανομή του 36 και με το Raster Design την κάνεις Rubbersheet όσο καλύτερα γίνεται, μετά ψηφιοποιείς γραφικά το αγροτεμάχιο που μας ενδιαφέρει σε HATT. Βάζεις πάνω τα τριγωνομετρικά σε παλαιό HATT και το κάνεις όλο ένα μπλοκ. Στην συνέχεια με την επιλογή align παίρνεις το ζευγάρι τριγ ( HATT) και το 'κουμπώνεις' στο αντίστοιχο ΕΓΣΑ. Λογικά δεν είναι μία αποδεκτή λύση αυτή ? Έχει να προτείνει κανείς κάτι καλύτερο ?
  7. Καλημέρα, Είναι η πρώτη φορά που στέλνω στο φόρουμ , απλά έχω μια απορία και δυσκολεύομαι να βρω μία επαρκή απάντηση. Λοιπόν έχουμε και λέμε Αγροτεμάχιο σε διανομή του 36 (φυσικά χωρίς ορόσημα ) και τριγωνομετρικά σε παλαιό HATT. Έχοντας τα τριγωνομετρικά σε ΕΓΣΑ καθώς και 2-3 τριγών σε παλαιό ΗΑΤΤ, είναι δυνατόν να κάνω ένα μπλόκ και να αποτυπώσω γραφικά την περιοχή και μετά να το 'κουμπώσω' με align στα τριγ ΕΓΣΑ ? Τι ακρίβεια θα μπορέσω να επιτύχω με αυτή την τεχνική ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.