Μετάβαση στο περιεχόμενο

MariaMark

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

MariaMark's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας και πάλι! πολύ σωστά! δικό μου το λάθος! Didonis, εγώ τα λέω μπερδεμένα, συμβαίνει συνέχεια!!! Οι πελάτες μου έχουν δύο γειτονικά οικόπεδα ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Στο ένα διαμένουν και είναι 2όροφη οικοδομή και στο άλλο (που είναι φυτεμένος ο κισσός μεταξύ άλλων) είναι μόνο κήπος. Για αυτό το λόγο αναφέρθηκε και στις προηγούμενες αναρτήσεις το άρθρο περί φύτευσης οικοπέδων και όχι ακάλυπτων χώρων. Αθήνα βρίσκονται σε αστικό περιβάλλον, που δεν έχει φίδια.
  2. Για αρχή, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και τις απαντήσεις σας! Didonis, πρέπει να παραδεχτώ ότι αυτό έχει ήδη γίνει! δηλαδή ήδη γίνει μία φορά χρήση καυστικού υγρού! Ότι έχει γίνει ΟΛΟΚΛΗΡΟ θέμα είναι επίσης αλήθεια! ΚΥΡΙΩΣ όταν μιλάμε δεύτερη καταγγελία στην πολεοδομία, ύστερα από 20 χρόνια. Στην πρώτη, με γνωμάτευση μηχανικού και γεωπόνου, το φυτό θεωρήθηκε αθώο! Επίσης στο γειτονικό οικόπεδο διαμένουν οι πελάτες μου, γεγονός που καθιστά δύσκολη μια 2η χρήση υγρού! Ο κισσός επίσης καλύπτει και δικός τους τοίχο. Ενημερωτικά να προσθέσω... ότι ποντίκια και κατσαρίδες (περισσότερες από τις αναμενόμενες δηλαδή) δεν υπάρχουν... βέβαια ο κήπος είναι εξαιρετικά καθαρός και πολύ περιποιημένος. Το φυτό είναι φυτεμένο 4-5 μέτρα από τις μάντρες και του γειτονικού και του διαγώνιου οικοπέδου. Ύστερα από το οικειοθελές κλάδεμα του κισσού (πριν καν την αναμενόμενη "ετυμηγορία" μηχανικού της πολεοδομίας) διαπιστώνεται ότι ο τοίχος δε φέρει καμία ζημιά! Δύο γεωπόνοι επίσης υποστηρίζουν ότι το φυτό δεν ευθύνεται για όσα του καταλογίζουμε! ;;;;;;;; Δηλαδή αν ο τοίχος δεν έχει ήδη ζημιά.... αυτό δε θα κάνει καμία εκ νέου. Επίσης πρόσθεσαν πως απορροφά την υγρασία και λειτουργεί θερμομονωτικά. Ενώ το καλοκαίρι το κλάδεμα "αραίωσης" βοηθά ώστε να διατηρείται στο εσωτερικό η κατάλληλη θερμοκρασία, με τις ακτίνες του ηλίου να διαπερνούν πιο εύκολα! Υπογραφή δε βάζω γιατί δεν ζητήθηκε 2η γνωμάτευση μηχανικού! Εξάλλου οι πληροφορίες για το ριζικό σύστημα κλπ κλπ του κισσού αφορούν το γεωπόνο και όχι το μηχανικό! Η δική μου η δουλειά είναι, να ενημερώσω τους πελάτες 1. αν είναι νόμιμο να ακουμπά στον τοίχο των γειτόνων, δεδομένου ότι ο κισσός βρίσκεται σε ανεξάρτητο οικόπεδο όπως έχω ήδη αναφέρει 2. ποια επιπλέον μέτρα θα πρέπει να παρθούν, αν η πολεοδομία το θεωρήσει σκόπιμο και επειδή τα βρήκα δύσκολα με το ερώτημα 1. είπα να χρησιμοποιήσω τις εμπειρίες συναδέρφων!!!
  3. Επανέρχομαι στο θέμα καθώς άκρη δε βγήκε και η βοήθεια είναι πάντα πολύτιμη. Ήρθε για έλεγχο η πολεοδομία - και ενώ έχω παρουσιάσει την απόφαση της (του 1989) για το ίδιο θέμα με εκτίμηση αρχιτέκτονα και γεωπόνου, που βεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του γειτονικού κτηρίου - λένε τώρα ότι εξετάζουν την περίπτωση αφαίρεσης του φυτού μόνο και μόνο επειδή ακουμπάει στο γειτονικό τοίχο. το θέμα ότι ο κισσός δε δημιουργεί επιπλέον υγρασία έχει ληθεί. Μετά τη 2η καταγγελία μπορεί να υποχρεώσει η πολεοδομία τους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιήσουν πιο σύγχρονα μέσα για την προφύλαξη του γειτονικού κτηρίου; Επίσης αφού είναι οικόπεδο και όχι ακάλυπτος, σύμφωνα με το άρθρο 23 του κτιριοδομικού θεωρούμε ότι μπορούν οι ιδιοκτήτες να ακουμπούν στον τοίχο του γειτονικού κτηρίου; (Συγγνώμη για τη λάθος τοποθέτηση του θέματος στο Βιοκλιματικό Σχεδιασμό)
  4. Καλησπέρα, Σε ανεξάρτητο οικόπεδο (μη οικοδομημένο) έχει φυτευτεί κισσός που ακουμπάει τον τοίχο του γειτονικού σπιτιού 2 ορόφων. Και έχει σκεπάσει το μισό τοίχο σε όλο όμως το ύψος. Επίσης έχει φτιαχτεί τοιχίο 1.5 μέτρων για να προστατευθούν τα θεμέλια του ίδιου γειτονικού σπιτιού (το έτος 1989). Έγινε σύσταση στην πολεοδομία και οι γείτονες ζητούν το ξήλωμα του κισσού. θα ήθελα λίγη βοήθεια. Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να γίνει; ή οτιδήποτε;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.