Μετάβαση στο περιεχόμενο

thebluelotus

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

thebluelotus's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Γειά σας! Είμαι νέα μηχανικός και μου έχει τύχει αυτή η ιδιόρρυθμη περίπτωση στην οποία θα ήθελα την βοήθεια σας: Σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο (άδεια του 2006) δεν είχε πραγματοποιηθεί η κατασκευή κλειστού χώρου στάθμευσης, δεσμευμένου με συμβολαιογραφική πράξη. Ο χώρος αυτός βρίσκεται στο ισόγειο της κατοικίας και αυτή τη στιγμή έχει μορφή ημιυπαίθριου, οπότε κατά την κατασκευή του δεν έγιναν ποτέ οι τοίχοι πλήρωσης του ώστε να κλείσει κανονικά. Στη συνέχεια, γίνεται ρύθμιση με τον 4178 όπου ο τότε μηχανικός δηλώνει τον χώρο ως μη αποπερατωμένο (κατηγορία 3), καθώς επίσης χρεώνει σαν παρανομία κατηγορίας 4, έναν χώρο άνωθεν του μισού 1ου ορόφου, και μερικώς εντός κεκλιμένης στέγης, στη δόμηση, ο οποίος βάσει των τελευταίων αλλαγών του νοκ χαρακτηρίζεται σοφίτα (τότε που ρυθμίστηκε δεν πληρούσε τους περιορισμούς για το ελεύθερο ύψος χώρου καθώς ο χώρος δεν είναι τόσο ψηλός). Ακολούθως, η ιδιοκτησία πωλήθηκε. Τώρα ο νέος ιδιοκτήτης και πελάτης μου θέλει να κλείσει το χώρο στάθμευσης αλλά να τον χρησιμοποιήσει ως χώρο κατοικίας. Για να γίνει αυτό πρέπει να χρεωθεί η σοφίτα ως σοφίτα καθώς σε άλλη περίπτωση δεν έχει διαθέσιμη δόμηση. Ταυτόχρονα, υπάρχει χώρος κάτω από εξωτερικό κλιμακοστάσιο που λειτουργεί ως μπάνιο. Πιθανολογώ ότι υπήρχε από αρχικής κατασκευής αυτός ο χώρος αλλά δεν είχε προσμετρηθεί ούτε στις αυθαιρεσίες λόγω του οτι έχει ύψος 2.00-2.20μ. οπότε δεν θεωρούνταν χώρος με χρήση. Βάσει των νέων αλλαγών του ΝΟΚ θεωρείται κανονικά χώρος και θεωρώ ότι εφόσον είναι κιόλας, θα έπρεπε να χρεωθεί και στη δόμηση. Και η απορία είναι η ακόλουθη: Η όλη διαδικασία θεωρείται: 1)νομιμοποίηση (για να ξαναμετρηθεί η σοφίτα και να χρεωθεί και το μπανάκι)? 2) αποπεράτωση (για το κλείσιμο του χώρου στάθμευσης) και αλλαγή χρήσης? ή 3) προσθήκη δόμησης καθ' ύψος (Αφού και οι 2 χώροι που δεν έχουν μετρηθεί ως δομημένοι είναι καταμετρημένοι στην κάλυψη λόγω των υπερκαλύψεων τους από άλλους) ? Πάω με κατηγορία 1, 2 ή 3?
  2. Τι οριζεται ως διασπαση όγκου; Σε νομιμως υφισταμενη κατοικια, θελει ο ιδιοκτητης να φτιαξει ενα υπνοδωματιο ακομα το οποιο "ενωνεται" στο διαγραμμα με το κυρίως κτίριο με ενα τοίχο ύψους 4 μετρων (0,40μ παχος) (ο οποιος προσμετραται στη δομηση λογω ύψους, και προφανως και στον ογκο του κτιρίου) Αυτο θεωρείται διασπαση; Σε αυτη την περιπτωση προκειται για επεκταση κατοικιας ή λογω μη λειτουργικης συνενωσης θα υπαρχει θεμα αν θελω να το παω με κατηγορια 3?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.