Μετάβαση στο περιεχόμενο

Petrakon

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Petrakon's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ parth! Το γνωρίζω αυτό απλος κάποιος άλλος χρήστης είχε γράψει ότι μετά απο δυο τρία χρόνια βούλονουν και αυτή. Για αυτό ρώτησα. Σχετικά με την διαφορά στην αποδοτικοτιτας του απορρόφητικου βοθρου και της απορρόφητικης τάφρου πιο είναι καλύτερο? Εάν το έδαφος δεν είναι απορροφητικό τη άλλες επιλογές έχουμε? Ευχαριστώ και πάλι!
  2. Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με την σχεδίαση ενός συστήματος με σηπτική δεξαμενή και απορροφητικό βόθρο. Το σύστημα είναι να εξυπηρετεί έως 20 άτομα χωρίς πρόσβαση σε δίκτυο. Αυτή την στιγμή υπάρχει ήδη μία σηπτική δεξαμενή η οποία είναι αρκετά μεγάλη. Αλά το πρόβλημα είναι ότι η δεξαμενή αυτή την στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη με απορροφητικό βόθρο και χωρίς καμία έξοδο. Το αποτέλεσμα όταν αυτη γεμίζει (κάθε 20-25 μέρες) άμα δεν αδείαστη με βυτιοφόρο να τρέχουνε τα λύματα έξω απο την μια πλευρά της δεξαμενής. Η δεξαμενή δεν είναι φτιαγμένη απο μπετό αλά πιο πολύ είναι ένας ορθογώνιος λάκος στο έδαφος με ένα καπάκι από μπετό από πάνω και με τον καιρό λόγο των λυμάτων μετατράπικε σε στεγανή από μόνη της (είχαν αφήσει να απορροφούνται κατευθείαν τα υγρά από την δεξαμενή. Το θέμα είναι ότι το έδαφος είναι βραχόδις με πολύ χαμηλή απορροφητικότιτα (χωρίς να έχω κάνει κάποιο τεστ αλά από εμπειρία των γύρο κατοίκων). Οπότε εάν κατασκευάσω δίπλα ένα απορροφητικό βόθρο (με απαιτουμένη παράπλευρος επιφάνεια εκσκαφής 40 μ2 ανά μ3 λόγο της χαμηλής απορροφητικότιτας) θα λυθεί το πρόβλημα και τα λύματα θα διαχέονται στο χώμα όντας έως ένα βαθμό επεξεργασμένα ή θα βουλώσει και αυτό μετά από λίγο? Εάν το έδαφος έχει σχεδόν μηδενική απορροφητικώτιτα και θεωρείτε ακατάλληλο, τη άλλες επιλογές έχω? Και τέλος η απορροφητική τάφρος είναι πιο αποτελεσματική από τον απορροφητικό βόθρο? Και εάν ναι, χρησιμοποιώ την ίδια σταθερά (την απαιτουμένη παράπλευρος επιφάνεια εκσκαφής) για να υπολογίσω το συνολικό εμβαδών της τάφρου? Ελπίζω να ήμουνα σαφείς Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.