Μετάβαση στο περιεχόμενο

dmtrspak

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dmtrspak

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Για να μου προτεινετε κι εσείς να παω σε καταστημα κουφωματων, υποθέτω ότι κι εσείς επιβεβαιώνετε ότι οι θερμομονωτικοί υαλοπίνακες είναι πιο αποδοτικοί απο τη σκιά που θα προσέφεραν εξωτερικά οι περσίδες. Δεν το περίμενα. Είχα την εντύπωση ότι η "χειρότερη" σκιά θα ήταν καλύτερη απο τον πιο καλό υαλοπίνακα. Οσον αφορά το παραμυθιαστηκα, με έπεισαν κάποιοι για το "κέλυφος", φώναξαν επιθεωρητή, ο οποίος έκανε μια καταγραφή και χωρίς να προτείνει οτιδήποτε απο την εμπειρία του, έγραψε αυτά που μου πρότειναν οι εγκαταστάτες. Καμία άλλη πρόταση ή ένσταση. Να θυμισω οτι η ταρατσα εχει μονωση και φ/β που σκιαζουν. Επρεπε να έρθει το καλοκαίρι για να καταλάβω τι πραγματικά συμβαίνει και που πονάει το σπιτι. Το νταβανι και οι γύρω τοίχοι φυσιολογική θερμοκρασία. Το παράθυρο αυτό να καίει και το σπιτι στους 33. Σαν να ήθελα να ντύσω το σπιτι σαν ψυγείο, αφηνωντάς το χωρίς πόρτα. Ακούγεται χαζό ότι ενα παράθυρο μπορεί να κάνει τόση ζημιά όμως το σπιτι είναι μεζονέτα 95m2και αυτό βρίσκεται στην εσωτερική σκάλα. Αν κατακλείδι το θέμα του προγράμματος το χανω; Αφού το υπουργείο ενέκρινε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, πως θα δεχτεί τροποποίηση; Πρέπει να τα κάνω ξανά απο την αρχή;
  2. Καλησπέρα σε όλους Έχω ένα στρογγυλό παράθυρο 1,40μ διάμετρο, ανατολικό, που μου ανεβάζει τη θερμοκρασία του σπιτιού κατακόρυφα το καλοκαίρι. Έβαλα θερμόμετρο δίπλα στο κούφωμα (αλουμινίου με κοινά τζάμια, διπλά) και είδα θερμοκρασία 46 κελσίου. Έχω βάλει ένα ρολό εσωτερικά για να μη ζεσταίνονται τα πράγματα που χτυπάει ο ήλιος, αλλά η θερμοκρασία εξακολουθεί και είναι μεγάλη. 1η Ερώτηση: Σκεφτόμουν να βάλω περσίδες εξωτερικά (δε με ενδιαφέρει η θέα), όμως ο αλουμινάς μου πρότεινε να αλλάξω τζάμια και να βάλω "ενεργειακά". Το παράθυρο βρίσκεται σε ύψος 8μ και δεν είναι και εύκολες οι προσβάσεις εξωτερικά, οπότε είναι μια ενδιαφέρουσα λύση, όμως νομίζω ότι δε θα έχω και τόσο καλό αποτέλεσμα όσο με τισ περσίδες. Τί λετε? 2η Ερώτηση: Λόγω της θερμοκρασίας, το χειμώνα ψαχνόμουνα και μπήκα στο Εξοικονόμηση, όμως παραμυθιάστηκα και πήρα πιστοποιητικό για παρεμβάσεις για μόνωση σε ταράτσα και πιλωτή, και όχι για τα τζάμια. Περιτό να πω ότι και η ταράτσα και η πιλωτή έχουν από κατασκευής DAW 5αρι, χώρια που στην ταράτσα έχω και φ/β που σκιάζουν αρκετά. Μπορώ να αλλάξω κάτι στο εγγεκριμένο πρόγραμμα? το έχασα? ή να ψάξω για τιμολόγια μονωτικών και κάποιον επιθεωρητή με "κατανόηση" και "ανοιχό πνεύμα" ? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.