Μετάβαση στο περιεχόμενο

gspanos

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gspanos

  1. Καλησπέρα και εγώ έχω δηλώσει άλφα και δεν έχει μπει τίποτα ακόμα. Οπότε υπομονή όλοι μας...!
  2. Αν είναι αυτή η απορία σου, τότε εγώ δεν είχα καταλάβει σωστά στην αρχική μου απάντηση (καθώς η όλη συζήτηση αφορούσε περιπτώσεις που ο εργοδότης και ο εργαζόμενος συμφωνούν να αλλάξουν τη σύμβαση χωρίς να αυξηθεί το συνολικό εργοδοτικό κόστος). Ο ασφαλιστέος μισθός είναι 2500€ στη 2η περίπτωση.
  3. Ναι οι εισφορές είναι σωστές εφόσον μιλάμε για μικτό μισθό 2500€, μόνο που σε αυτή την περίπτωση το τελικός κόστος για τον εργοδότη είναι πολύ μεγαλύτερο (3028,25). Άρα το παράδειγμα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αλλάξει έτσι ώστε το κόστος του εργοδότη να είναι το ίδιο. Εκτός και αν θες να τονίσεις ότι θα έχεις τις ίδιες συντάξιμες αποδοχές είτε κοστίζεις στον εργοδότη σου 2500€ με το νέο σύστημα είτε 3028€ με τη ρύθμιση του προηγούμενου νόμου.
  4. Το 2500 για εμένα θα πρέπει να αφορά το τελικό κόστος για τον εργοδότη σε κάθε περίπτωση για να συγκρίνουμε καλύτερα. Ανάλυση: Μικτός μισθός εργαζομένου: 2500/ 1.178 = 2122 Εργοδοτικές εισφορές: 2500 - 2122 = 378 Εισφορές εργαζομένου: 2122 * 0.0922 = 195 Καθαρέ αποδοχές εργαζομένου: 1927 Συνολικές εισφορές: 378 + 195 = 573 Έστω επιλέγεις την 6η κλάση (σε αυτή την περίπτωση είσαι με αρκετά μεγαλύτερο ασφαλιστέο μισθό βέβαια 2500 > 2122), τότε οι συνολικές εισφορές είναι 566 (λίγο μικρότερες) και ο καθαρός μισθός 1934 (λίγο μεγαλύτερος). Έστω επιλέγεις την 5η κλάση (σε αυτή την περίπτωση είσαι με αρκετά μικρότερο ασφαλιστέο μισθό βέβαια 1845 < 2122), τότε οι συνολικές εισφορές είναι 435 (αρκετά μικρότερες) και ο καθαρός μισθός 2065 (αρκετά μεγαλύτερος). Άρα σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει κέρδος σε απόλυτους αριθμούς (στην περίπτωση επιλογής της 5ης κλάσης χάνεις σε ασφαλιστέο μισθό αλλά κερδίζεις αρκετά σε καθαρό μισθό, ενώ στην περίπτωση της 6ης κλάσης κερδίζεις αρκετά σε ασφαλιστέο μισθό και ελάχιστα σε καθαρό μισθό). Βέβαια για εμένα το πιο σημαντικό είναι αυτό που έχει σχολιαστεί από πολλούς που είναι ελευθέροι επαγγελματίες και αφορά την εμπιστοσύνη που (ΔΕΝ) έχουν στο κράτος όσον αφορά τη συνέχειά του και την ακεραιότητά του, έτσι ώστε να επιλέξουν μία τόσο υψηλή κλάση πιστεύοντας σε μελλοντικά οφέλη...
  5. Η ανάρτησή μου δεν αφορά τόσο το τυπικό του θέματος το οποίο είναι αρκετά ξεκάθαρο αλλά το ουσιαστικό περισσότερο. Δηλαδή αν κάποιος επιβαρύνεται με τόσο μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές (αθροιστικά εργοδοτικές + εργαζομένου), λόγω αυτής της ρύθμισης, τον συμφέρει να βρει με κάποιο τρόπο 2 ακόμα περιστασιακούς εργοδότες έτσι ώστε να μπορέσει να απεμπλακεί από τη συγκεκριμένη παράγραφο και να πληρώνει μόνος του πλέον τις εισφορές με το νέο ευνοΐκότερο σύστημα.
  6. Καλημέρα σας, Γνωρίζοντας πλέον ολόκληρο το νεο ασφαλιστικό νόμο, παρατηρούμε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση του προηγούμενου ασφαλιστικού νόμου διατηρείται για τους μισθωτούς που έχουν έως 2 εργοδότες. Καθώς το νέο ασφαλιστικό για τους μη-μισθωτούς είναι σαφώς ευνοϊκότερο από τη συγκεκριμένη ρύθμιση για την πλειονότητα των εργαζομένων με Δ.Π.Υ (ακολουθεί ένα παράδειγμα παρακάτω) θεωρείτε ότι έχει κάποιος την επιλογή να μην ενταχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση; ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39 ΠΑΡ.9 Εργαζόμενος με μικτή αμοιβή 1500€ έχει τελικό κόστος 1767€ για τον εργοδότη και οι συνολικές ασφαλιστικές εισφορές είναι 405€ (267€ οι εργοδοτικές εισφορές και 138€ οι εισφορές του εργαζομένου). Το τελικό φορολογητεό ποσό ανέρχεται σε 1368€. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Εφόσον συμφωνηθεί ο εργαζόμενος να έχει το ίδιο τελικό κόστος (1767€) για τον εργοδότη, και επιλέξει ο εργαζόμενος την πρώτη ασφαλιστική κλάση οι ασφαλιστικές εισφορές του είναι 210€ Το τελικό φορολογητεό ποσό ανέρχεται σε 1557€. Παρατηρούμε ότι η διαφορά μεταξύ των 2 περιπτώσεων είναι αρκετά σημαντική (189€/μήνα).
  7. Καλησπέρα, Θεωρώ ότι εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες του άρθρου που παραθέτω, το εν λόγω ζήτημα και όλες οι δυσκολίες που προέκυπταν από τον Ν. 4387/2016, πλέον θα πάψουν να υφίστανται. Αν οι αλλαγές αυτές θα έχουν θετικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους με μπλοκάκι ή όχι είναι ένα θέμα προς συζήτηση. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.