Μετάβαση στο περιεχόμενο

transit

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by transit

  1. εδω κολλαμε.... στο σωστη διαθηκη, η συμβολαιογραφος μου λεει τραβα σε μηχανικο να σου πει πως θα γραψεις το σπιτι και πως τον αερα 😪
  2. Καλησπερα θελω μια μικρη βοηθεια, αλλα επειδη ειναι σημαντικο θεμα αν εισαι ασχετος, θα με βοηθουσε η γνωμη ενος επαγγελματια. Προτίθεμαι να γραψω μια διαθηκη και εχουμε ενα οικοπεδο 1 στρεμματος το οποιο εχει μια μονοκατοικια. Εχουμε δυο παιδια και το σεναριο ειναι το εξης: Το ενα παιδι παιρνει στο 100% της μονοκατοικιας ενω το δευτερο θα πρεπει να εχει δικαιωμα να χτισει στον "αερα" οταν και εφοσον το επιθυμει. Σημειωση: δεν υπαρχει συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας. Πως συντασσεται αυτο σωστα σε διαθηκη? Πχ στον γιο μου Κωστα αφηνω το 100% της οικιας που βρισκεται πχ στα Καλαβρυτα οδος ταδε. Στον γιο μου Γιωργο δινω τον αερα και το δικαιωμα να κτισει επι της οικιας που βρισκεται στα καλαβρυτα οδος ταδε. Τα λεω μπακαλικα και λαθος για να βρω το σωστο. Ευχαριστω για οποιες σκεψεις πειτε
  3. Στο οικόπεδο υπάρχει ήδη σπίτι που λειτουργεί εδώ και χρόνια.
  4. Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι θα πληρώνω δώδεκα μήνες λογαριασμούς και θα μένω τον ένα, για αύριο κάνω όλη την συζητήση, το πως θα λύσω το θέμα ρεύμα, είναι μια άλλη συζήτηση, έχω αρκετες εναλλακτικές.
  5. Γιατί να μην ενημερώσω και την ΡΑΕ και όποιον άλλον πρέπει?
  6. Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις, Δεν κατάλαβα όμως όταν αρχίσω την ανοικοδόμηση, εάν θα πρέπει να κάνω κάτι με την ΔΕΗ. Το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου αρτια οικοδομησιμο, βγάζω άδεια, όλα κανονικά, αυτό που έχω κενό είναι το θα κάνω με την ΔΕΗ και αν μπορώ να βγάλω κανονικά την άδεια χωρίς να εμπλακεί η ΔΕΗ. Πιθανόν αν δεν βρω άκρη και πρέπει να εμπλακεί η ΔΕΗ με το στανιό, να βάλω ρολόι και καπάκι να κάνω διακοπή, αλλά όλα αυτά είναι εικασίες γιατί δεν ξέρω τι προβλέπει ο νομος.
  7. Καλησπερα και καλές διακοπές, Σκοπεύω να τοποθετήσω ένα προκατ σπίτι σε ένα οικόπεδο που έχω. Θα ξεκίνησω με τις άδειες κλπ το επόμενο καλοκαίρι. Το θέμα μου είναι ότι θα πηγαίνω αυστηρά λίγες μέρες το χρόνο και σκέπτομαι να μην βάλω ρεύμα. Για τις ανάγκες ρευματοδοτησης, υπάρχει μια σκέψη να βάλω φωτοβολταϊκά η οτι αλλο εναλλακτικο, παντως όχι ΔΕΗ. Γίνεται αυτό η θα σκονταψω σε κάποιο νόμο που με υποχρεώνει για κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ για την οποία βοήθεια.
  8. Πάνω από 50 ευρώ δεν έχουμε πληρώσει ποτέ... Ακόμα και έτσι, τα 75 ευρώ είναι Φ.Α., Είναι η τριπλή τιμή από το νορμάλ, για φαντάσου κάποιον που βλέπει15 βαθμούς έξω και δεν το λες και κρύο, αλλά ο άλλος ανάβει καλοριφέρ... Πληρώνεις τσάμπα και αδικα λεφτά, Αυτό κάπως πρέπει να λήξει.
  9. Δεν τον έχω ρωτήσει αλλά αυτό έγινε σκόπιμα, γιατί τον έχω κόψει ότι είναι σχετικά άπειρος, έκανε λίγα λάθη στο εξοικονομω και τα πλήρωσα εγώ σε ευρώ. Συνεπώς προτιμώ την γνώμη κάποιου εμπειρου στο θέμα για αυτο και άνοιξα θέμα στο φόρουμ. Είμαι σίγουρος ότι εδώ μέσα υπάρχουν γνωστές πολύ καλύτεροι από το μηχανικό έργου που έχω εγώ.
  10. τωρα ξυνεται πληγες αλλα οκ, θα απαντησω. Οντως στο εξ οικονομω, ηταν να μπει και αυτονομη θερμανση και ηταν υπο διερευνηση. Δυστυχως εβαλε το χερι (και ποδι αν θες) το ετερο ημισυ και η αυτονομια πηγε περιπατο. Παρολο που φωναζα οτι θα μας αλλαξουν τα φωτα, οτι και να ειπα δεν επιασε τοπο. Προσφατα σκασανε κοινοχρηστα, 90 ευρω, κατι πρωτοφανες και εχουν φριξει ολοι, οχι μονο εγω βεβαια. Τωρα φτασαμε σε αυτο το επιπεδο και ψαχνω εγω και αλλοι τροπους απεγκλωβισμου απο αυτο το παραλογισμο που ζουμε. Αυτο ειναι ολο το στορυ.
  11. Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους, Το προβλημα μου ειναι το εξης: Μενω σε παλια και μεγαλη πολυκατοικια στο κεντρο της Αθηνας. Βαλαμε λεβητα φυσικο αεριου σε αντικατασταση του πετρελαιου προφανως για οικονομια. Οντως υπηρχε οικονομια αλλα πηγαμε σε αλλο ακρο, το αναβουνε αρκετα τοσο ετσι ωστε χασαμε την μπαλα! Ετσι ειναι αναγκη να περασουμε σε αυτονομη θερμανση και να αναβει ο καθενας οσο του κανει κεφι....! Η πολυκατοικια εχει κλασσικο δισωληνιο συστημα και κλασσικα καλοριφερ 40ετιας. Το πιομπιθανον ειναι οτι θα υπαρχει η συναινεση των ενοικων αν οχι 100%, σιγουρα 50+1 Παμε στο τεχνικο κομματι της υποθεσης. Αποριες: 1. Τι λυσεις υπαρχουν δεδομενου του σημερινου συστηματος που εχουμε? (προτιμουνται οι ασυρματες λυσεις που εχουν ελεγχο απο μακρια) 2. Αν υποθεσουμε οτι εχουμε ενα μεσαιο διαμερισμα, με 4 σωματα, χοντρικα τι επιβαρυνση θα εχει ο ιδιοκτητης? 3. Ειναι σημαντικο στην ολη αναβαθμιση να δινει η αναβαθμιση ΖΝΧ στους χρηστες, αλλα τι επιπλεον επιβαρυνση εχει ολο αυτο? ειναι σημαντικο το κοστος επιπλεον? εννοειται οτι οταν καταληξω στο τι ψαχνω, θα ζητησω προσφορες για το ολο εργο απο εταιριες που θα το αναλαβουν. Ευχαριστω για την οποια βοηθεια.
  12. τα υπολοιπα σωματα δεν εχουν εξαεριστικα.
  13. καλημερα, τελικα εκανα εξαερωση, βγηκε μπολικος αερας και ετρεξε το νερο στο σωμα. Το εξαεριστικο ηταν πανω δεξια. Τελος καλο ολα καλα, δεν το εκανα γιατι λεω μια στο εκατομμυριο μην γινει κατι λαθος και τρεχω διπλα. Ευχαριστω για την βοηθεια :)
  14. καλησπερα, καναμε ανακαινιση στο μπανιο και μεσα σε ολα αλλαξαμε και το σωμα με μια πετσετοκρεμαστρα. Αναψε προχθες το καλοριφερ αλλα η πετσετοκρεμαστρα παγακι. Ο υδραυλικος λεει να του κανω εξαερωση αλλα δεν ξερω πως και δεν ακουμπαω μην γινει ζημια. Βλεπεται κατι να ειναι λαθος?
  15. Δεν θα ήθελα να αποποιηθω ευθυνών ούτε στο κατ ελάχιστο... Επέλεξα να έχω την συμβολή ενός μηχανικού γιατί αν και έχω τεχνικές γνώσεις σε διάφορα θέματα, είναι της άποψης ότι αν προσπαθούμε να γίνουμε ειδικοί στα πάντα θα τα κάνουμε χειρότερα από τον πιο χειρότερο επαγγελματία του είδους. Αν επέλεξα να χειριστώ μόνος μου την πλατφόρμα του εξ οικονομω μόνος μου θα τα έκανα πολύ χειρότερα... Συνεπώς κατόπιν συνεννόησης δεν πάτησα κανένα κουμπί ποτέ, ούτε εξ αρχής ούτε στο τέλος. Αλλά τελικά σε όλους τους κλάδους θα το βρεις αυτό, όταν γίνει η πατάτα που δεν διορθώνεται κάνουμε όλοι τους Κινέζους και σε αυτό δεν εξαιρούνται και οι μηχανικοί. Τη κάποια στιγμή άκουσα μια γελοία δικαιολογία, ότι μπερδεύτηκαν γιατί μια τους έλεγα ότι ήθελα αλουμίνια και την άλλη pvc... Γιατί δεν ήξερα τι συμφέρει και ήθελα λεπτομέρειες... Βέβαια όταν είπανε οκ θέλω pvc triplex, εγώ τα είπα εγώ τα άκουσα.... Sorry παίδες αλλά δεν γίνονται έτσι οι δουλειές. Το που θα καταλήξει γι όλη φάση θα φανεί σε κάνα μήνα όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.
  16. Θα πρέπει να ψάξω να το βρω, Ο σύμβουλος έργου παραδέχεται ότι είναι δικό του λάθος και του επιθεωρητή μηχανικού, αλλά μέχρι εκεί... Δεν τους είδα ζεστούς να μου λένε μην ασχολείσαι θα το αναλάβουμε εμείς.... Δυστυχώς θα την πληρώσω εγώ γιατί θα κάνουν διάφορα παπατζιλικια για να καλύψουν την ζημιά. Πολύ απλά θα τελειώσω το πρόγραμμα και στο τέλος θα τους ρίξω ένα χεστηριο όλο δικό τους. Δεν βλέπω και καλύτερο να κάνω. Μάλλον ένα χουνέρι μπορώ να το κάνω,όταν θα έρθει ο επιθεωρητής για το τελικό πεα και το υπογράψει, θα του πω.... Έχει πλάκα να θες και λεφτά Ε?
  17. Την συμπλήρωση στοιχείων στην πλατφόρμα την είχαν από κοινού ο ενεργειακός επιθεωρητής μαζί με τον σύμβουλο έργου, για αυτό τον λόγο τους είχα δώσει και τους κωδικούς του ταξί. Ίσως έχω ένα μερίδιο ευθύνης γιατί δεν έκανα και εγώ ένα έλεγχο αν και αμφιβάλλω αν θα καταλάβαινα κάτι.... Προχθές έμαθα τί σημαίνει εξωστοθυρα οπότε τι να λέμε τώρα.... Απο ότι κατάλαβα σε αυτές τις περιπτώσεις ελάχιστοι θα είναι αυτοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη. Απόδειξη ακόμα δεν έχω πάρει για κάτι όμως την εισαγωγή στοιχείων ήταν σαφές ότι την είχε αναλάβει ο σύμβουλος έργου εκτός από το υπόλοιπο συμβουλευτικο του έργο. Συνεπώς από ότι κατάλαβα είναι πολύ απίθανο να αναλάβει στο ακέραιο την ευθύνη του λάθος που έγινε, Αυτό κατάλαβα εγώ από την μέχρι στιγμής συζήτηση.....
  18. Εντάξει να τον κάνω το σταυρό μου αλλά παράλληλα να βάλω και το χερι στην τσέπη μου πιο βαθιά? Εγώ αυτό ρώτησα
  19. Στις παρεμβασεις που θα γινουν στην κατοικια μου εγιναν λαθος καταχωρησεις απο τους υπευθυνους του εργου. Για λογους αγνωστους προς εμε, δεν περαστηκαν οι μπαλκονοπορτες και τωρα το εγκεκριμενο κονδυλι βγαινει περιπου σχεδον 2000 μειον. Με διαφορα μαζεματα η ζημια θα μειωθει στο μισο και κατι αλλα σιγουρα δεν θα εξαφανιστει. Για να μην πω οτι θα εχω περικοπη στις ποιοτητες των υλικων αλλα αυτο ας το βαλω δευτερο. Εγω ρωταω τα εξης: Ας υποθεσουμε οτι εισαστε υπευθυνοι εργου σε καποιο εξοικονομω, και κανετε τετοια πατατα, ποιος αναλαμβανει την ευθυνη για οτι ειναι αδυνατον να καλυφθει?
  20. αν εχεις κανεις λαθος επιλογη, θα σου προτεινα να μην το κανεις και να το στειλεις και να περιμενεις την ακυρωση.... Βεβαια παντα εχεις την επιλογη, να το κανεις, και οτι συμβει να μας πεις τι συνεβει και ετσι θα μαθουμε και εμεις
  21. μπορει να ισχυει και αυτο που λες, παντως τροποποιηση οπως αναφερω πιο πανω δεν μπορεις να κανεις.
  22. οχι.... αν υποθεσουμε οτι εχεις αρχισει την αιτηση (και εχεις επιλεξει πχ οτι θες δανειο...) δεν μπορεις να γυρισεις πισω και να αλλαξεις την επιλογη. Πρεπει να παει στη τραπεζα να συνεννοηθεις για ακυρωση και να την κανεις εκ νεου. Στην δικη μου περιπτωση για να γινω πιο αναλυτικος, ειχα αρχισει με δανειο για ευνοητους λογους οτι ηθελα να μην επιβαρυνθω αμεσα με ενα μεγαλο ποσο. Σε συνεννοηση με γνωστους μου απο τραπεζα, με κατευθυναν επειδη υπαρχει εμμεση οικογενειακη εμπλοκη με επιχειρηματικο δανειο, (δηλαδη ειναι κοκκινη στον Τειρεσία) να κανω την αιτηση μου με μετρητα γιατι αλλιως η τραπεζα θα μου απορριψει συνολικα το προγραμμα και οχι μονο το δικο μου ποσοστο, αλλα το 100% του προγραμματος.... Μπροστα σε αυτο τον κινδυνο λοιπον προχωρησα σε (αναγκαστικη) ακυρωση και τωρα ειμαι σε φαση που περιμενω την τραπεζα να μου την ακυρωσει για να την καταθεσω εκ νεου με μετρητα. Δυστυχως αυτο το περιεργο κλειδωμα μονο προβληματα φερνει, καθως ανα πασα στιγμη μπορει να βγει και να πρεπει να γυρισεις σε μετρητα γιατι πχ ανακαλυψες οτι η τραπεζα δεν σου εγκρινει μια δανειοδοτηση, ειτε γιατι ξαφνικα σου πεσανε καποια μετρητα και εχεις ευχέρεια να δωσεις ενα ποσο. Τεσπα, ας γινει η δουλεια εστω και με αυτα τα προβληματα
  23. ενημερωση σε οσους τυχει παρομοια περιπτωση, στελνεις το δανειο ως εχει με σημειωση οτι ειναι ακυρη η διαδικασια και θελετε να γινει με ολικη εξοφληση μετρητων. Η αιτηση βγαινει ακυρη απο την Τραπεζα και την ξανακανεις σωστα και την στελνεις εκ νεου. Δυστυχως το συστημα του ΥΠΕΝ δεν δεχεται τροποποιηση εαν επιλεξεις ειτε με δανειο ειτε με μετρητα, δεν υπαρχει γυρισμος και υπαρχει αυτη η διαδικασια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.