Μετάβαση στο περιεχόμενο

transit

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.090 profile views
  1. εδω κολλαμε.... στο σωστη διαθηκη, η συμβολαιογραφος μου λεει τραβα σε μηχανικο να σου πει πως θα γραψεις το σπιτι και πως τον αερα 😪
  2. Καλησπερα θελω μια μικρη βοηθεια, αλλα επειδη ειναι σημαντικο θεμα αν εισαι ασχετος, θα με βοηθουσε η γνωμη ενος επαγγελματια. Προτίθεμαι να γραψω μια διαθηκη και εχουμε ενα οικοπεδο 1 στρεμματος το οποιο εχει μια μονοκατοικια. Εχουμε δυο παιδια και το σεναριο ειναι το εξης: Το ενα παιδι παιρνει στο 100% της μονοκατοικιας ενω το δευτερο θα πρεπει να εχει δικαιωμα να χτισει στον "αερα" οταν και εφοσον το επιθυμει. Σημειωση: δεν υπαρχει συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας. Πως συντασσεται αυτο σωστα σε διαθηκη? Πχ στον γιο μου Κωστα αφηνω το 100% της οικιας που βρισκεται πχ στα Καλαβρυτα οδος ταδε. Στον γιο μου Γιωργο δινω τον αερα και το δικαιωμα να κτισει επι της οικιας που βρισκεται στα καλαβρυτα οδος ταδε. Τα λεω μπακαλικα και λαθος για να βρω το σωστο. Ευχαριστω για οποιες σκεψεις πειτε
  3. Στο οικόπεδο υπάρχει ήδη σπίτι που λειτουργεί εδώ και χρόνια.
  4. Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι θα πληρώνω δώδεκα μήνες λογαριασμούς και θα μένω τον ένα, για αύριο κάνω όλη την συζητήση, το πως θα λύσω το θέμα ρεύμα, είναι μια άλλη συζήτηση, έχω αρκετες εναλλακτικές.
  5. Γιατί να μην ενημερώσω και την ΡΑΕ και όποιον άλλον πρέπει?
  6. Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις, Δεν κατάλαβα όμως όταν αρχίσω την ανοικοδόμηση, εάν θα πρέπει να κάνω κάτι με την ΔΕΗ. Το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου αρτια οικοδομησιμο, βγάζω άδεια, όλα κανονικά, αυτό που έχω κενό είναι το θα κάνω με την ΔΕΗ και αν μπορώ να βγάλω κανονικά την άδεια χωρίς να εμπλακεί η ΔΕΗ. Πιθανόν αν δεν βρω άκρη και πρέπει να εμπλακεί η ΔΕΗ με το στανιό, να βάλω ρολόι και καπάκι να κάνω διακοπή, αλλά όλα αυτά είναι εικασίες γιατί δεν ξέρω τι προβλέπει ο νομος.
  7. Καλησπερα και καλές διακοπές, Σκοπεύω να τοποθετήσω ένα προκατ σπίτι σε ένα οικόπεδο που έχω. Θα ξεκίνησω με τις άδειες κλπ το επόμενο καλοκαίρι. Το θέμα μου είναι ότι θα πηγαίνω αυστηρά λίγες μέρες το χρόνο και σκέπτομαι να μην βάλω ρεύμα. Για τις ανάγκες ρευματοδοτησης, υπάρχει μια σκέψη να βάλω φωτοβολταϊκά η οτι αλλο εναλλακτικο, παντως όχι ΔΕΗ. Γίνεται αυτό η θα σκονταψω σε κάποιο νόμο που με υποχρεώνει για κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ για την οποία βοήθεια.
  8. Πάνω από 50 ευρώ δεν έχουμε πληρώσει ποτέ... Ακόμα και έτσι, τα 75 ευρώ είναι Φ.Α., Είναι η τριπλή τιμή από το νορμάλ, για φαντάσου κάποιον που βλέπει15 βαθμούς έξω και δεν το λες και κρύο, αλλά ο άλλος ανάβει καλοριφέρ... Πληρώνεις τσάμπα και αδικα λεφτά, Αυτό κάπως πρέπει να λήξει.
  9. Δεν τον έχω ρωτήσει αλλά αυτό έγινε σκόπιμα, γιατί τον έχω κόψει ότι είναι σχετικά άπειρος, έκανε λίγα λάθη στο εξοικονομω και τα πλήρωσα εγώ σε ευρώ. Συνεπώς προτιμώ την γνώμη κάποιου εμπειρου στο θέμα για αυτο και άνοιξα θέμα στο φόρουμ. Είμαι σίγουρος ότι εδώ μέσα υπάρχουν γνωστές πολύ καλύτεροι από το μηχανικό έργου που έχω εγώ.
  10. τωρα ξυνεται πληγες αλλα οκ, θα απαντησω. Οντως στο εξ οικονομω, ηταν να μπει και αυτονομη θερμανση και ηταν υπο διερευνηση. Δυστυχως εβαλε το χερι (και ποδι αν θες) το ετερο ημισυ και η αυτονομια πηγε περιπατο. Παρολο που φωναζα οτι θα μας αλλαξουν τα φωτα, οτι και να ειπα δεν επιασε τοπο. Προσφατα σκασανε κοινοχρηστα, 90 ευρω, κατι πρωτοφανες και εχουν φριξει ολοι, οχι μονο εγω βεβαια. Τωρα φτασαμε σε αυτο το επιπεδο και ψαχνω εγω και αλλοι τροπους απεγκλωβισμου απο αυτο το παραλογισμο που ζουμε. Αυτο ειναι ολο το στορυ.
  11. Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους, Το προβλημα μου ειναι το εξης: Μενω σε παλια και μεγαλη πολυκατοικια στο κεντρο της Αθηνας. Βαλαμε λεβητα φυσικο αεριου σε αντικατασταση του πετρελαιου προφανως για οικονομια. Οντως υπηρχε οικονομια αλλα πηγαμε σε αλλο ακρο, το αναβουνε αρκετα τοσο ετσι ωστε χασαμε την μπαλα! Ετσι ειναι αναγκη να περασουμε σε αυτονομη θερμανση και να αναβει ο καθενας οσο του κανει κεφι....! Η πολυκατοικια εχει κλασσικο δισωληνιο συστημα και κλασσικα καλοριφερ 40ετιας. Το πιομπιθανον ειναι οτι θα υπαρχει η συναινεση των ενοικων αν οχι 100%, σιγουρα 50+1 Παμε στο τεχνικο κομματι της υποθεσης. Αποριες: 1. Τι λυσεις υπαρχουν δεδομενου του σημερινου συστηματος που εχουμε? (προτιμουνται οι ασυρματες λυσεις που εχουν ελεγχο απο μακρια) 2. Αν υποθεσουμε οτι εχουμε ενα μεσαιο διαμερισμα, με 4 σωματα, χοντρικα τι επιβαρυνση θα εχει ο ιδιοκτητης? 3. Ειναι σημαντικο στην ολη αναβαθμιση να δινει η αναβαθμιση ΖΝΧ στους χρηστες, αλλα τι επιπλεον επιβαρυνση εχει ολο αυτο? ειναι σημαντικο το κοστος επιπλεον? εννοειται οτι οταν καταληξω στο τι ψαχνω, θα ζητησω προσφορες για το ολο εργο απο εταιριες που θα το αναλαβουν. Ευχαριστω για την οποια βοηθεια.
  12. τα υπολοιπα σωματα δεν εχουν εξαεριστικα.
  13. καλημερα, τελικα εκανα εξαερωση, βγηκε μπολικος αερας και ετρεξε το νερο στο σωμα. Το εξαεριστικο ηταν πανω δεξια. Τελος καλο ολα καλα, δεν το εκανα γιατι λεω μια στο εκατομμυριο μην γινει κατι λαθος και τρεχω διπλα. Ευχαριστω για την βοηθεια :)
  14. καλησπερα, καναμε ανακαινιση στο μπανιο και μεσα σε ολα αλλαξαμε και το σωμα με μια πετσετοκρεμαστρα. Αναψε προχθες το καλοριφερ αλλα η πετσετοκρεμαστρα παγακι. Ο υδραυλικος λεει να του κανω εξαερωση αλλα δεν ξερω πως και δεν ακουμπαω μην γινει ζημια. Βλεπεται κατι να ειναι λαθος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.