Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sotiris2013

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Sotiris2013's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θεοχάρη καλημέρα, σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου πραγματικά εξαιρετικό το πρόγραμμα που μου πρότεινες, ειδικά για δωρεάν θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα μιας και από ότι καταλαβαίνω έχεις ασχοληθεί με όργανα της Topcon Για να μπορώ να χαράζω χαρακτηριστικά σημεία της οδοποιίας πάνω στις διατομές εκτός από οριζοντιογραφία και μηκοτομή πρέπει να περάσω και τα υπόλοιπα στοιχεία (επικλίσεις, τυπ. διατομή κτλ)??
  2. Σε ευχαριστώ για την απάντηση Θεοχάρη. Καλή η πρότασή σου αλλά δυστυχώς δεν διαθέτει η εταιρία το πρόγραμμα Land, οπότε δεν μπορώ να δημιουργήσω τα αρχεία σε μορφή LandXML. Μήπως έχεις κάποια άλλη πρόταση??
  3. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου Alexie. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός ή αν εσύ λες κάτι που δεν καταλαβαίνω εγώ. Θα δώσω ένα παράδειγμα και αν θέλεις και έχεις το χρόνο σχολίασε επ' αυτού. Ας πούμε ότι βρίσκω τα Χ,Υ,Η του άξονα ανά 10 μέτρα. Πως μπορώ να χαράξω ένα σημείο στην διατομή (π.χ. πόδι ή φρύδι) που βρίσκεται στην Χ.Θ. 0+500,00? Αν το σημείο βρίσκεται σε ευθεία ίσως φέρνοντας κάθετη στην ευθεία να μπορώ να τα χαράξω, αλλά αν η διατομή είναι πάνω σε καμπύλη? Ελπίζω να έχεις τον χρόνο για κάποιες επιπλέον διευκρινήσεις. Σε ευχαριστώ
  4. Σας χαιρετίζω στο forum των μηχανικών. Θα ήθελα την βοήθεια από κάποιον που έχει δουλέψει με Total Station της Topcon και συγκεκριμένα με το πρόγραμμα Topsurv. Μας ήρθε ένα καινούργιο όργανο στο εργοτάξιο (οδοποιίας) και προσπαθώ να εισάγω στο όργανο τα στοιχεία της οδοποιίας (οριζοντιογραφία, μηκοτομή κτλ). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι ο μόνος τρόπος που μπορείς να εισάγεις αυτά τα στοιχεία είναι η εισαγωγή τμήμα-τμήμα, δηλαδή στοιχεία π.χ. ευθεία, είσοδος κλωθοειδούς, κυκλικό τόξο, έξοδος κλωθοειδούς, ευθεία κ.ο.κ. Αυτός ο τρόπος εκτός από εξαιρετικά χρονοβόρος, είναι και πολύ δύσκολος γιατί δεν έχω τα αναλυτικά στοιχεία κάθε τμήματος παρά μόνο τις κορυφές της πολυγωνικής. Γνωρίζει κάποιος αν είναι δυνατό να εισάγω την οριζοντιογραφία με τις κορυφές της πολυγωνικής? Αν δεν είναι, υπάρχει πρόγραμμα να υπολογίζει τα επιμέρους στοιχεία που μου ζητάει από την πολυγωνική? Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πολύ αν και νομίζω ότι όποιος έχει δουλέψει το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορεί να με καταλάβει. Σας ευχαριστώ για την όποια βοήθειά σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.