Μετάβαση στο περιεχόμενο

education_ninja

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by education_ninja

  1. Μην το παιδεύεις πολύ φίλε μου, είναι εξαιρετικά πανεπιστήμια και τα δυο. Σε οποιο κι αν σε πάρουν δεν θα πέσεις έξω. Και οι δυο πόλεις (Λωζάνη, Ζυρίχη) είναι εξαιρετικές. Στη Ζυρίχη έχουν ίσως πιο πολλά λεφτά οι δουλειές μετά. Επίσης, στην Ελλάδα ίσως ξέρουν περισσότεροι το ETH (αν σκοπεύεις να γυρίσεις), αλλά γιατί να θες να γυρίσεις μετα?
  2. Όπως είπαν κι άλλοι, στην Ελλάδα το MBA θέλει προσοχή. Γενικά στο MBA αυτό που πληρώνει κανείς στο εξωτερικό είναι οι συμφοιτητές (π.χ. μπορεί να έχεις συμφοιτητές που ήδη δουλεύουν σε top θέσεις) και το networking που κάνει κατά τη διάρκεια του προγράμματος (π.χ. career days). Στην Ελλάδα απίθανο να βρεις συμφοιτητές με τέτοιες θέσεις σε ένα ΜΒΑ, και επίσης δεν θα βρεις εύκολα εργασία μετά που να δικαιολογεί τα δίδακτρα που πλήρωσες. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Κατά τη γνώμη μου πολύ καλά ΜΒΑ είναι της ΑΣΟΕΕ (το international) και το Executive MBA του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Και τα δυο είναι στα αγγλικά, δημόσια πανεπιστήμια, και Έλληνες και ξένοι διδάσκοντες, το επιπλέον πλεονέκτημα του δευτέρου είναι πως γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια Σ/Κ οπότε έχει και φοιτητές που το παρακολουθούν π.χ. από Βαλκάνια και αλλού οι οποίοι δουλεύουν. Επίσης, το MBA δεν έχει μεγάλη αξία εάν δεν έχει κανείς 3-4 χρόνια εργασιακή εμπειρία, ό,τι μάθεις θα σου φαίνεται θεωρητικό και δεν θα μπορείς να το βάλεις σε context. Καλές αποφάσεις!
  3. Δες και το μεταπτυχιακό στα Ενεργειακά Συστήματα του Διεθνούς: http://www.tech.ihu.edu.gr/index.php/courses/mastersmscs/msc-in-energy-systems.html Έχει μια κατεύθυνση στα οικονομικά της ενέργειας, ίσως ταιριάζει και στους δυο σας. Το οικονομικό επιμελητήριο καλύπτεται οπουδήποτε μεγάλο κομμάτι των μαθημάτων αφορά οικονομικά. Με αυτό που λες για δικαιώματα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με μπερδεύεις λίγο. Το πανεπιστήμιο πάντως είναι δημόσιο, έχω ακούσει καλά λόγια.
  4. Δες και το μεταπτυχιακό στα Ενεργειακά Συστήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου (Θεσσαλονίκη), έχω ακούσει καλά λόγια και είναι δημόσιο πανεπιστήμιο. Επικεντρώνεται στην Ενέργεια γενικά και έχει κατεύθυνσεις ΑΠΕ και διαχείρισης ενέργειας: http://www.tech.ihu.edu.gr/index.php/courses/mastersmscs/msc-in-energy-systems.html Oποιο τμήμα και να διαλέξεις πάντως, ζήτα ή ψάξε να μιλήσεις με φοιτητές που κάνουν το μεταπτυχιακό, μόνο έτσι θα μάθεις περί τίνος πρόκειται!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.