Μετάβαση στο περιεχόμενο

notos

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Κρητη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

notos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. μηπως καποιος συναδελφος εχει βρει το παραπανω αναφερομενο εγγραφο (41994/16-9-04) Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  2. Το ζητημα ειναι συναδελφοι οτι τελικα υπαρχουν χαλυβες B501c -εισαγωγης εννοειται- οι οποιοι δε τηρουν την σημανση η οποια προβλέπεται απο τον ΚΤΧ 2008 παρ. 2.4.2 και απο τα σχετικα προτυπα ΕΛΟΤ (1421-3), με αποτελεσμα να δημιουργειται συγχιση στους επιβλεποντες εργων.
  3. προφανως ενα ελεγχος σε εφελκυσμο σύμφωνα με το αρθρο 4.5.4 του ΚΤΧ-2008 ειναι απαραιτητος
  4. ποια εταιρειας? θυμασαι? τι αποτελσματα ειχες? ηταν εντος προδιαγραφων?
  5. οι νευρώσεις ειναι ως εξης: - απο τη μια πλευρα κατα μήκος της ραβδου υπαρχει σειρά νευρώσεων με εναλάσσομενες γωνιες κλισης χωρις σημανση με τη εμφανιση εμισχυμενων και κανονικων. - απο την αλλη πλευρα υπαρχει σειρα νευρωσεων αντιθετης κλισης με της πρωτης πλευρας, ομως ΟΧΙ εναλλασομενης διευθυνσης αλλα παραλληλης. Σαυτην την πλευρα υπαρχει σημανση με ενισχυμενες (2 ενισχυμενες- 4 κανονικες - 1 ενισχυμενη - 2 κανονικες-1 ενισχυμενη-6 κανονικες -1 ενισχυμενη). Συμφωνα με τον ΚΤΧ ο εν λογω χαλυβας εχει χωρα προελευσης με κωδικο 4 (Ιταλια- Μαλτα - Σλοβενια) και κωδικο εργοστασιου 26. Απο τον πινακα Π7-6 του ΚΤΧ πιθανως το εργοστασιο προελευσης να ειναι το ALFA ACCIAI Ιταλιας. Απο ερευνα που εκανα στο σαιτ της εταιρειας αυτης, ο χαλυβας που παρελαβα στο εργοταξιο μοιαζει να ειναι της μορφης: http://www.alfaacciai.it/eng/prod/Barre-500S.pdf. Το ιδιο εργοστασιο ομως φτιαχνει και τον χαλυβα http://www.alfaacciai.it/eng/prod/Barre-500SD.pdf που ως σημανση εναρμονιζεται πιο σωστα με τον κανονισμο Πιστευετε οτι θα πρεπει να προχωρησω στους ελεγχους που προαναφερθησαν? (εφελκυσμος οριο διαρροης κλπ) Ευχαριστω εκ των προτερων για το ενδιαφερον σας
  6. Συναδελφοι θα ηθελα να ρωτησω αν συνηθιζετε να κανετε ελεγχο του χαλυβα που παραλαμβανετε οταν προκειτε για σοβαρο οικοδομικο εργο? Ιδιαιτερα οταν απο την σημανση των νευρωσεων προκυπτει οτι δε προερχεται απο ελληνικη χαλυβδουργικη εταιρεια. Αν ναι ποιες δοκιμες πιστευετε οτι θα μπορουσαν να γινουν σε περιφερειακα δημοσια εργαστηρια?
  7. ειναι γνωστο ομως οτι εχει δικαιωμα καθε διαγωνιζομενος που ελαβε γνωση της προκηρυξης και διαπιστωσε οτι γινεται "φωτογραφιση" καποια μαρκας ή επωνυμιας υλικου να κανει εμπροθεσμα ενσταση κατα της προκηρυξης και να εξεταστει το θεμα περαιτερω... Σε καθε περιπτωση θα σταματησει η διαδικασια.
  8. γεια σας! Η τεχνικη επιμηκυνσης των αναμονων με αρμοκλειδες ειναι συχνη στην ελλαδα...? Αν και την θυμαμαι ως μεθοδο απο τα πανεπιστημιακα συγγραματα δεν την εχω εφραμοσει ποτε στην πραξη. Ποια ειναι η δικη σας αποψη? Σε καποιες περιπτωσεις προτεινεται οταν δεν εχουμε χαλυβα συγκολλησιμο στο υφισταμενο ισογειο (S400) και το μηκος των αναμονων δεν ειναι επαρκες. Μπορουμε ως τεχνικη να την εμπιστευθουμε στο συνηθισμενο σιδερα ή θελει ειδικευμενο συνεργειο.? επισης τι κοστος εχει αν γνωριζει καποιος. θεωρω το θεμα συναφες γι ατο εγραψα ως συνεχεια του παροντος νηματος.. ευχαριστω εκ των προτερων
  9. Στα δελτία αποστολής της περίπτωσης μου αναφέρεται: IV/32.5 II/ 32.5 προφανώς θα αντιστοιχεί στις κατηγορίες της Δ14/50504 ΥΑ (ΦΕΚ 537Β/1.5.2002) 32.5 Ν 32.5 R
  10. Στον κανονισμό τεχνολογίας σκυροδέματος, άρθρο 11 πίνακας 11.6 αναφέρονται διαφορετικοί ελάχιστοι χρόνοι παραμονής ξυλοτύπων ανάλογα με τον τύπο τσιμέντου (Ι ή ΙΙ) Ποιός είναι ο τύπος που χρησιμοποιείται στα συνήθη οικοδομικά έργα στην ελλάδα? Αναφέρεται ο τύπος του τσιμέντου στο δελτίο αποστολής? Κι αν όχι πρέπει να αναφέρεται? Θεωρητικά και υπερ της ασφάλειας θα μπορούσαμε να ληφθεί ο τύπος ΙΙ (μέχιστος χρόνος). Ποιό είναι το σωστό όμως. Στο κύκλο των εργολάβων αλλα και... σε κάποιων μηχανικών επικρατεί η "άποψη" πόντος πλάκας και μέρα (δηλ μια πλάκα 17 εκ. πρέπει να παραμέιμεο 17 ημέρες καλουπωμένη) Ποιά ειναι οι γνώμη σας συνάδελφοι..?
  11. προκειται για νεα οικοδομη στο σταδιο κατασκευης του φεροντος οργανισμου με προβλεψη ενος ακομα οροφου. δικαιολογουνται ρηγματωσει στις δοκους ενω ακομα δεν εχουν τεθει τα συνολικα φορτια; μηκος δοκων περιπου 5 m. χρονος ξεκαλουπωματος συμφωνα με μαρτυριες ιδιοκτητη και εργολαβου 15 μερες. Ναι βρισκεται σχετικα κοντα στη θαλασσα.
  12. Σε καποιες περιπτωσεις εμφανιζονται ρηγματωσεις πλατους έως 0,5 mm, καθετες στον κυριο οπλισμο σε δοκους κτιριακων εργων ( κατω πελμα- θεση μεγιστης ροπη) . Ειναι αποδεκτες? Αν και γινεται ο ελεγχος σε ρηγματωση κατά τον κανονισμο δεν αποφευγονται παντα. Πρεπει να παρακολουθειται η εξελιξη τους? θα αυξηθει το ευρος με την εφαμογη των συνολικων μονιμων και κινητων φορτιων στνν οικοδομη? τι προτεινετε απο την εμπειρια σας σε περιπτωση που ανησυχει ο πελατης?
  13. συνεπώς δεν εφαρμόζεται η διαδικασία λήψης αρχικά 6 πυρήνων και αν δεν ικανοποιούνται τα κριτηρια αλλων 6 κλπ.. καθως επισης δεν προβλεπεται η επιβολη αποζημιωσεων Α, Β κλπ.., αφου δε προκυπτει θεμα ευθυνης εργοστασιου αν δεν εχουν ληφθει δοκιμια πριν την σκυροδετηση. Συμπερασματικα ο ΚΤΣ 97 δεν εφαρμοζεται στον ελεγχο σκληρυμενου σκυροδεματος (ελεγχοι συμορφωσεως, ευθυνες εργοστασιου κλπ) αν δεν εχει προηγηθει ελεγχος συμορφωσης με συμβατικα δοκιμια. Εφαρμοζεται απλα η εγκυκλιος που προανεφερες για την εκτιμηση της αντοχής έργου.!
  14. 1. Θα ηθελα να ρωτησω καποιον συναδελφο που να εχει εμπειρια στον ΚΤΣ, εαν εφαρμοζεται ο ΚΤΣ 97 για την καταταξη της αντοχης σκυροδεματος υφισταμενης κατασκευης στις περιπτωσις που δεν εχει προηγηθει η ληψη συμβατικων δοκιμιων δεδομενης της παραγραφου 13.7.11 του εν λογω κανονισμου. Στην περιπτωση που δεν επιτερεπεται η εφαρμογη της μεθοδολογιας του ΚΤΣ 97 με ποιο τροπο μπορει να καθορισθεί η κατηγορια αντοχης σκυροδεματος? 2. Στην περιπτωση ελεγχου σκυροδεματος υποστυλωματων ενδυκνειται η ληψη καροτων? 3. Σε αλλη περιπτωση ποιος συνδυασμος μη καταστρεπτικων μεθοδων μπορει να θεωρηθει πιο αξιοπιστος? ευχαριστω εκ των προτερων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.