Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φώτης Μούγιος

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Φώτης Μούγιος

  1. Γεια σας. Έχω μια απορία σχετικά με τα συστήματα περιβαλλοντικής ταξινόμησης στην Ελλάδα. Καταρχήν να σας πω ότι είμαι κάτοικος εξωτερικού και φοιτητής μηχανικός. Γνωρίζω ότι τα δύο περισσότερο διαδεδομένα συστήματα περιβαλλοντικής ταξινόμησης στην Ευρώπη είναι 1) το Βρετανικό BREEAM και 2) το αμερικανικό LEED. Ακολουθούν τα DGNB και HQE. Γερμανικό και Γαλλικό αντίστοιχα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Στην Ελλάδα ποιό σύστημα χρησιμοποιούμε; και επίσης που μπορώ να βρω λίγες πληροφορίες επάνω στην περιβαλλοντική ταξινόμηση, ενεργειακή απόδοση και ενεργειακές δηλώσεις Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.Γ. Γράφω εδώ για ενεργειακή απόδοση και ενεργειακές δηλώσεις γιατί δε θέλω να ανοίξω καινούριο θέμα.
  2. @GDOU τι εννοείς με ( 0,3*αριθμο ορόφων)+0,5; Εννοείς, για παραδειχμα αν ενα κτίριο εχει 5 ορόφους τότε (0,3*5)+0,5; 0,3 ειναι η αρχική πίεση και 0,5 η απόκλιση/0,5 bar ασφαλείας; Είμαι φοιτητής και εγώ.
  3. Φοιτητης. Ύψος του κτηρίου +0,3Bar απόκληση. 3Λίτρα ρεζερβα νερού στο σύστημα. Για να φτάσει και να καλύψει το νερό όλο το σύστημα. ???
  4. Καλησπέρα. Είμαι μετανάστης στη Σουηδία. 30 ετών και πρωτοετής σε ένα σχολείο μηχανικών. Τα μαθήματα που κάνουμε εδώ, στο πρώτο εξάμηνο, είναι τεχνική και φυσική κτιρίου και εξαερισμό και υδραυλικά εγκατάστασης. Επίσης κάνουμε υπολογισμούς απώλειας ενέργειας από κτίρια (χειροποίητα, με το πρόγραμμα VIP energy και IDA). H ελεύθερη μετάφραση του επαγγέλματος είναι μηχανικός υδραυλικών, εξαερισμού και θέρμανσης. Και η διάρκεια του σχολείου είναι δυο χρόνια. Η ερώτηση μου είναι: Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα; αν ναι πως λέγετε και τι σχολή είναι; ΥΓ. Καλοδεχούμενες και ότι πληροφορίες για το θέμα εξαερισμός, ενέργεια στα κτίρια και υδραυλικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.