Μετάβαση στο περιεχόμενο

pemos

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

530 profile views

pemos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Helpful Rare

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. εγω λέω να πας περιμετρικα τοιχο τοιχο για να κερδίσεις το ενα μέτρο και να έχεις καλύτερη ταχύτητα εισόδου του νερού στο ευθύγραμμο κομάτι. επίσεις αν πρόσεξες τις φωτογραφίες μου έχω φαει και λίγο την πλάκα (βόλευε ετσι οπως ήταν τα σίδερα της πλάκας και κέρδισα 2-3 πόντους και απο εκει) Βασικά εμένα ο μηχανικός μου που είπε οτι είναι σημαντικό να κάνεις και εναν εξαερισμό απο κάπου για να έχει καλύτερη πίεση το νερό μέσα στο σωλήνα οπότε αν σε βολεύει να το κανεις κι εσυ αυτό ακομα καλύτερα. για πιεστικό νερού νομίζω δεν θα σε βολέψει γιατι και μεγάλο θα πρεπει να πάρεις για να μαζευει πολλά λίτρα νερού και θα είναι σπαστικό να το ακούς καθε 3 και λίγο. αν είναι να βάλεις κάτι απο κάτω καλύτερα να βάλεις λιποσυλλέκτη και πάλι όμως αν σου πει ο υδραυλικός που θα το κάνει οτι είναι απαρρέτητο.βασικά μπορείς να τον βάλεις και αργότερα αν δείς οτι σου βουλώνει αλλα καλύτερα να το αποφασίσει αυτό ο μηχανικός σου ή ο υδραυλικός που θα σου κάνει τη δουλειά. κρίνοντας πάντως απο την δικιά μου εμπειρία νομίζω καλα θα πας κι εσυ παρ ολο που εισαι 1,5 μέτρα πιο πολυ στο οριζόντιο απο εμενα.
  2. Καλημέρα, πριν απο περιπου απο ενα χρονο είχα κι εγω αυτες τις απορίες γιατι ήθελα πολυ να αλλάζω δωμάτιο την κουζίνα και το πρόβλημα με το μεγάλο μήκος της αποχέτευσης ηταν κατι που με απασχόλησε πολύ. Ρώτησα 8 υδραυλικούς και παλιούς και νέους και συνταξιούχους, τις γειτονιάς, απο γνωστούς, μεχρι και τον εργολαβο της οικοδομής φώναζα που κανει τωρα με τους γιους του ανακαινήσεις και όλοι που είπαν το ίδιο πράγμα : το πολυ σε 1 μηνα θα βουλώσει. Μόνο ένας μου είπε οτι δεν ειναι και κατι το τοσο τραγικο και οτι αν γίνει καλη δουλειά δεν θα έχω πρόβλημα. Επιδή ήθελα πολυ αυτη την αλλαγή χώρου τον πίστεψα και τελικά το έκανα.αυτή τη στιμή έχω μια αποχετευση κουζίνας που πηγένει τοιχο τοιχο για 3 μέτρα περίπου με κλίση μικρότερη του 6% και 5.7 μέτρα σωλήνα με κλίση λιγότερο του 1% (στα 5.7 μέτρα μετρημένο με λέιζερ κατεβήκαμε 5 πόντους) ο σωλήνας ειναι Φ50 και όχι μεγαλύτερος για να κερδίσουμε λίγο παραπάνω κλίση στο οριζόντιο τμήμα και εκει που αρχίζει το οριζόντιο έχω και εναν εξαερισμό που πηγαίνει στη ταράτσα (βόλευε το σημείο γιατι είχα στο χωλ αναμονή για σόμπα) Σήμερα 7 μήνες μετα δεν έχω κανενα απολύτως πρόβλημα χωρίς να έχω καθόλου το νού μου στο τι πέφτει μεσα στο νεροχύτη. Η χρήση της κουζίνας είναι αρκετα μεγάλη καθώς η γυναίκα μου μαγειρεύει κάθε μερα 2 φαγητα (ενα για τα παιδια και ένα για εμας) φτιάχνει πολυ συχνα γλυκά και διάφορα τέτοια και γενικά κανει αρκετα βαριά χρήση της κουζίνας. ο μηχανολόγος που έκανε το σχεδιασμό αλλα και οι υδραυλικοί του μου είπαν οτι δεν υπάρχει λόγος να βάλω ξεχωριστό λιποσυλέκτη όπως είχα σκεφτει εγω αρχικά και ως τώρα αποδείχτηκε οτι είχαν δίκιο. να σου πω εδω οτι εχω και πλυντήριο πιάτων που δουλεύει μερα παρα μέρα και το οποίο βοηθάει και αυτό στο να φεύγουν τα λίπη αφού πετάει τα νερά με πίεση. επίσεις βοήθησε οτι στο σαλόνι απο όπου πέρασε και το μεγαλύτερο μέρος της αποχεύτεσης έχει ξύλινο πάτωμα και παρόλο που στις φωτογραφίες που σου στέλνω φαίνεται οτι έχει γίνει χάλια, μετα το τέλος με το τρίψιμο και το βερνικωμα δεν φαίνεται το παραμικρό για το τι έγινε απο κάτω. Σου στέλνω μερικές φωτογραφίες απο την δουλεια που έγινε και είμαι στη διάθεση σου για οτι αλλο θελήσεις να σου πω απο την εμπειρία μου στο θέμα αυτο.
  3. για ποιο λογο διάλεξες να βάλεις σωληνα PP ? εχει μεγαλύτερες αντοχές σε περίπτωση που χρειαστεί να μπεί μεσα ατσαλινα και διάφορα τέτοια? βασικα κι εμενα μου πρότειναν να βάλω φ75 αλλα επειδη το πατωμα έχει υψος 10 cm θα χασω κλίση οποτε μαλλον θα παω σε φ50 για να εχω 5 πόντος να δωσω μια καποια κλίση. η μικα σε ποιο σημείο του δικτύου ειναι καλύτερα να μπεί? καπου αναμεσα απο το οριζοντιο τμήμα ή στην αρχη μεσα στο ντουλάπι κατω απο τον λιποσυλλέκτη?
  4. συμφωνα με την ΤΟΤΕΕ για τις αποχετευσεις ποση ειναι η ελαχιστη κλιση για τις κουζινες? παραθέτω και ένα σχέδιο με τις πιθανές διαδρομές του σωλήνα.
  5. εννοω οριζοντια μεσα στο πατωμα και να πηγαινει με την ελαχιστη κλιση που μπορει να παρει ο σωληνας απο το υψος των 10 cm μεταξυ ττου πάνω μέρους του πατωματος και της πλάκας του ορόφου. επισης καποιος μου ειπε οτι το πλυντηριο πιατων πετάει το νερο στην αποχετευση με πίεση οποτε δεν θα εχω πρόβλημα και θα φεύγουν τα νερα και τα καποια λιπη, ισχύει αυτό?
  6. καλησπέρα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ενα θέμα και να μου προτείνετε κάποια λύση για ενα πρόβλημα που με απασχολεί και δεν ξέρω τι να κάνω. Θα μετακομίσω σε λίγω καιρό στο πατρικό μου διαμέρισμα οπου και θέλω να κανω κάποιες ανακαινίσεις μιας και η οικοδομη είναι χτισμένη το 1980. Ενα απο τα πράγματα που θέλω να αλλάξω είναι η θέση της κουζίνας και να την μεταφέρω σε άλλο δωμάτιο. το πρόβλημα είναι το νέο μήκος του σωλήνα της αποχεύτεσης της κουζίνας απο το υπάρχων κατεβατό της παλιάς είναι 7 μέτρα στο μήκος σε ευθεία. απο το νέο νεροχύτη έως το κατεβατό χωρίς καμιά γωνία είναι 7 μέτρα σε ευθεία και με κλίση οτι εχει το πάτωμα. δεν το εχω χαλάσει ακόμα το πάτωμα αλλα κατα πάσα πιθανότητα είναι γύρω στους 10 πόντους, οπότε με εναν 70αρι σωλήνα θα έχω περιθώριο κλίσης 3 πόντους στα 7 μέτρα. μια άλλη λύση είναι να πάει ο σωλήνας 3 μέτρα μεσα απο τοίχο με κλίση 5-6 % αλλα να μπεί και μια γωνία 90 μοιρών και στη συνέχεια τα υπόλοιπα 4 μέτρα σε ευθεία με κλίση οτι μπορεί να μου δώσει το πάτωμα. μπορεί να γίνει καποια απο τις 2 λύσεις? το ξέρω οτι ειναι δύσκολο αλλα είμαι διατεθημένος να κανω συμβιβασμούς οπως να βάλω ξερωριστό επαγγελματικό λιποσυλλέκτη κάτω απο τον νεροχύτη ή και να συνδέσω απ ευθείας στην αποχέτευση ενα νέο σωλήνα νερου (του ζεστού) οπου θα τον ανοίγω που και που για να καθαρίζει με την πίεση του τον σωλήνα. τι λέτε θα γίνει δουλειά έτσι η θα βουλώνει τόσο συχνα που δεν θα αξίζει τον κόπο?
  7. καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτίσω επιτρέπετε η κατάτμηση σε οικόπεδο διανομής? εχω βρεί ενα νόμο του 1968 που λέει οτι δεν επιτρέπετε σε γαίες και οικόπεδα. ισχύει αυτο εως και σήμερα η εχει αλλάξει κάτι? ειναι ο ΑΝ 431/1968 ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.