Μετάβαση στο περιεχόμενο

mkonios

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

mkonios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι μπορώ να εκδόσω βεβαίωση μηχανικού αν δεν έχω το συμβόλαιο? άλλα έχω όλα τα στοιχειά και τετραγωνικά από άλλα επίσημα έγγραφα (Ε9 ΔΕΗ κλπ) δηλαδή στέκει να γράψω στην τεχνική έκθεση ότι οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες μου προσκόμισαν σχεδία, Ε9, στέλεχος άδειας κλπ και να μην γράψω για συμβόλαιο? ευχαριστώ.
  2. Συνάδελφε δεν θεωρώ ότι είναι απλό, αντιθέτως έχω μπλεχτεί αρκετά!Το συμβόλαιο και τα σχέδια που έχω είναι φανερό ότι έχουν κάποιες διάφορες από το υφιστάμενο κτίσμα (ένα μπαλκόνι που στο σχέδιο και στο συμβόλαιο φαίνεται ενιαίο αλλά στο κτίριο δεν είναι και όπως βγαίνεις από το κλιμακοστάσιο για να πας στον όροφο οδηγησαι σε έναν κοινόχρηστο χώρο-μπαλκόνι και από εκεί μπαίνεις στην είσοδο του σπιτιού, σε αυτό το σημείο ο τοίχος από λήξης κλιμακοστάσιο έχει ´´τραβηχτεί´´ 3 μέτρα μπροστά χωρίζοντας επι της ουσίας τον κοινόχρηστο χώρο στα 2 (ο μίσος πλέον έχει πρόσβαση μόνο από το μπαλκόνι ) και η είσοδος του σπιτιού είναι πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο. Το θέμα είναι ότι αυτά έγιναν εξαρχής έτσι από το 80 (ήταν φανερό ότι δεν ήταν μεταγενέστερα) και ότι όσον αφορά τετραγωνικά και κάλυψη δεν έχω βρει ότι υπάρχει πρόβλημα. Στο τοπογραφικό από σκαριφήμα φαίνεται να είναι πιο πίσω ο τοίχος.. Σημείωση είναι η δεύτερη τακτοποίηση οου ανέλαβα καθώς ειμαι νέος μηχανικός οπότε αντιλαμβάνεσαι.. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
  3. Συνάδελφε μου έχει τύχει μια παρόμοια περίπτωση και ελπίζω να με βοηθήσεις.Ανέλαβα μια οριζόντια ιδιοκτησία (1ος όροφος δυοροφο κτίριο) και στην αρμόδια πολεοδομία βρήκα μόνο στέλεχος άδειας και ένα σκαριφήμα τοπογραφικου. Μου ζήτησαν να έκδοσω βεβαιωση και μου έδωσαν το συμβόλαιο και τα σχέδια που σχεδιαστικαν για το συμβόλαιο τα οποία έχουν σφραγίδα μηχανικου και όχι πολεοδομίας. Πήγα για αυτοψία στο ακίνητο και διαπίστωσα ότι τόσο η αποτύπωση των σχεδίων που έχω στα χέρια μου όσο και το συμβόλαιο δεν συνάδουν με αυτό που είδα. (Το σκαριφήμα του τοπογραφικου καθώς και τα τετραγωνικά που αναφέρονται στο στέλεχος συνάδουν με την αυτοψία) Μπορώ να τα παραλήψω τελείως να σχεδιάσω μια κάτοψη σύμφωνα με αυτό που είδα να το πάω στην πολεοδομία και πάνω σε αυτό να έκδοσω βεβαιωση;; Η πολεοδομία θα μου επικυρώσει μόνο μια κάτοψη χωρίς να κάνει έλεγχο; Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Υ.γ το ακίνητο χτίστηκε το 80 και η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε το 98 όπου έγιναν και τα αντίστοιχα σχέδια που έχω στα χέρια μου
  4. Ανέλαβα αρχικά να εκδωσω βεβαιωση μηχανικου. Ο ιδιοκτήτης μου έδωσε σχέδιο κατοχής με υπογραφή και σφραγίδα μηχανικου (όχι πολεοδομίας) που είχε αποτυπώσει το σπίτι το 1998 ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η αγοραπωλησία. Το σπίτι έχει κατασκευαστεί το 1980 και σήμερα που πήγα στην πολεοδομία βρήκα μόνο το στέλεχος άδειας. Τα αρχικά σχέδια δεν υπάρχουν πουθενά. 1) στο άρθρο 11 παράγραφος γ αναφέρει ότι αυτά χρειάζονται για να αποδειχθεί η νομιμότητα! Στη δικιά μου περίπτωση η νομιμότητα είναι προφανής αφού υπάρχει το στέλεχος άδειας, εκτός αν καταλαβαίνω λάθος! 2) τα σχέδια που παρέλαβα, αυτά του 98 με μόνο σφραγίδα μηχανικου δείχνουν ένα κομμάτι εξώστη που κατόπιν αυτοψίας διαπίστωσα ότι είχε κλειστεί και πλέον είναι βοηθητικός χώρος, το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να έγινε το 98 αλλά εξαρχής. Άρα είτε ο μηχανικός που το σχεδίασε το έκανε ηθελημένα λάθος είτε το σχεδίασε από το αρχικό σχέδιο είτε δεν ξέρω... Σε κάθε περίπτωση εγώ με τι θα συγκρίνω την υφιστάμενη κατάσταση για να διαπιστώσω αν υπάρχει αυθαιρεσία η για να έκδοση βεβαιωση νομιμότητας; Σας ευχαριστώ πολύ για τη σημαντική βοήθεια.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι νέος μηχανικός και θέλω να ρωτήσω κάτι όσον αφόρα το τι ακριβώς χρειάζεται να σκαναρω και να στείλω εν τέλη στο ΥΠΕΚΑ. Ανέλαβα ένα σπίτι στην επαρχία και αναζήτησα τον φάκελο από την αρμόδια πολεοδομική αρχή ο οποίος αποδείχτηκε ότι έχει χαθεί. Προφανώς δεν το έχει ούτε ο ιδιοκτήτης. Μπόρεσαν να μου βρουν μόνο το στέλεχος άδειας το οποίο στην πίσω όψη έχει το γνωστό σκαριφήμα του τοπογραφικου. Εγώ εκτός από την κάτοψη τι άλλο χρειάζεται να σχεδιάσω; Το τοπογραφικό αυτό από το στέλεχος άδειας αρκεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.