Μετάβαση στο περιεχόμενο

nmatatsis

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nmatatsis

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα πρόστιμα που συνεχίζουν να αποπληρώνονται σε μηνιαίες δόσεις (και για τις δύο δηλώσεις έχει πληρωθεί επιπλεόν του 30% του προστίμου) θα πρέπει να μεταβληθούν;
  2. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Χαίρετε, Σε οικοδομή με οικοδομική άδεια για υπόγειο (βοηθητικοί χώροι) και υπερυψωμένο ισόγειο (κατοικία) έχουν κατασκευαστεί στο υπόγειο μία κατοικία και ένα κατάστημα/εργαστήριο ταπετσαρίας. Στο υπερυψωμένο ισόγειο υπαρχει κατοικία που είναι σύμφωνη με την οικοδομική άδεια. Έγιναν 2 δηλώσεις Ν.4495 για τις 2 ιδιοκτησίες στο υπόγειο και τα πρόστιμα συνεχίζουν να αποπληρώνονται με μηνιαίες δόσεις. Οι ιδιοκτήτες θέλουν τώρα να κάνουν αλλαγή διαρρύθμισης υπογείου ώστε ένας χώρος περίπου 10τμ να μεταφερθεί από το κατάστημα στην κατοικία (υπνοδωμάτιο). Η αλλαγή αυτη δεν επηρρεάζει στατικά το κτίριο, ούτε τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις, ούτε προσδίδει δυσμενέστερη χρήση στον χώρο. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει α) αλλαγή διαρρύθμισης υπογείου, β) αλλαγή χρήσης από κατάστημα (το οποίο δεν έχει οικοδομική άδεια, παρά μόνο δήλωση τακτοποίησης Ν.4495), γ) τροποποίηση της σύστασης Ο.Ι. Ποια διαδικασία καλύπτει τα ανωτέρω και ποια είναι η σωστή σειρά (σχετικά με την τροποποίηση); Επισημαίνεται ότι οι 2 χώροι του υπογείου είχαν οικοδομική άδεια ως βοηθητικοί και έχει γίνει δήλωση Ν.4495 που καλύπτει την υφιστάμενη χρήση τους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.