Μετάβαση στο περιεχόμενο

lefgiap

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

lefgiap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους, Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και από το 2007 είμαι μέτοχος σε φαρμακείο συγγενή μου (εταιρεία ΕΠΕ) μέχρι και σήμερα. Το 2014 έκανα έναρξη στην εφορία για μπλοκάκι καθώς ξεκίνησα δουλειά στην εταιρεία-Α Το έτος 2017, η εταιρεία -Α, και επειδή θα υπέβαλε ΑΠΔ και θα μου πλήρωνε τις εισφορές, είχε κάνει μία πρώτη σύμβαση διάρκειας δύο μηνών (Φεβ-Μαρ 2017 ) την οποία ανέβασε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ «Ενημέρωση Ασφαλισμένων για Συμβάσεις». Εν συνεχεία, υπογράψαμε την δεύτερη σύμβαση, η οποία είχε διάρκεια απο Απρ/2017 έως Δεκ/2017. ΩΣΤΟΣΟ, τον ΜΑΙΟ του 2017 προέκυψε και έφυγα απο την εταιρεία-Α, γιατί προσλήφθηκα απο την έταιρεία -Β ώς ΜΙΣΘΩΤΟΣ. Για τον λόγω αυτό, στις 31/05/2017 έκανα ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΔΙΑΚΟΠΗ) στο μπλοκάκι στην εφορία ενώ ταυτόχρονα, κάναμε διακοπή της παραπάνω σύμβασης (Απρ/2017-Δεκ/2017) με την εταιρεία-Α. Απο τον Μαίο του 2017 λοιπόν είμαι ΜΙΣΘΩΤΟΣ (ΠΑΥΣΗ εργασιών στην εφορία) στην εταιρεία-Β. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ όπως ανέφερα στην αρχή παραμένω μέλος της ΕΠΕ του φαρμακείου. Για κάθε μήνα του έτους 2018 μου χρεώνεται εισφορά απο ΕΦΚΑ 167,96 ευρώ (που θεωρώ είναι λόγω του φαρμακείου απο το οποίο δεν είχα μέρισμα, αλλά φαντάζομαι είναι το ελάχιστο που αναλογεί) Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση μου στον ΕΦΚΑ (για το έτος 2017) και μου έβγαλε το ποσό των 2.496,40 ευρώ. Α) Το ερώτημά μου είναι, μήπως Ο ΕΦΚΑ ΘΕΩΡΕΙ ακόμα πως είμαι μισθωτός με μπλοκάκι και πως η σύμβαση που ανέφερα παραπάνω ΔΕΝ διεκόπη ποτέ? Β) Δεν θα έπρεπε κατά την εκκαθάριση του 2017 τα ποσά ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ του 2017 οι μηνιαίες εισφορές να ήταν ίδιες με του 2018, δηλαδή το ελάχιστο ποσό, δηλαδή 167,86 ευρώ? (οπότε και έγινα μισθωτός και ταυτόχρονα μέλος στην ΕΠΕ ΧΩΡΙΣ έσοδα απο μερίσματα) Συγνώμη για το σεντόνι, ελπίζω να μην τα γράφω πολύ μπλεγμένα. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη γιατί πραγματικά έχω χαοθεί.. Ευχαριστώ!
  2. Συγνώμη για το λάθος, από κεκτημένη ταχύτητα έβαλα λάθος συντομογραφία, εννοούσα ΤΠΥ (Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, ΟΧΙ ΑΠΥ), το οποίο γνωρίζω ότι δεν χρειάζεται θεώρηση όπως και το βιβλίο εισόδων-εξόδων Αυτό που θα ήθελα είναι, όποιος γνωρίζει να με ενημερώσει αν η παραπάνω διαδικασία που περιγράφω είναι η σωστή για την έναρξη στην εφορία. Ευχαριστώ και πάλι.
  3. Συνάδελφοι καταρχήν καλησπέρα και Καλώς σας βρήκα.. Είμαι νέος ηλεκτρολόγος μηχανικός, και ξεκίνησα να δουλέυω σαν ελεύθερος επαγγελματίας με Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών για εταιρία που ασχολείται με κτιριακούς αυτοματισμούς. Θα ήθελα να με βοηθήσετε με τις ελάχιστες απορρίες που έχω. (Να ενημερώσω ότι είχα γραφτεί στο ΤΕΒΕ και μόλις μπήκα στο ΤΣΜΕΔΕ πήρα απαλλαγή, οπότε σήμερα είμαι κανονικά ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ με απαλλαγή απο ΤΕΒΕ.) Γνωρίζω ότι απο Ιαν 2013 δέν χρειάζεται πλέον να θεωρηθούν οι ΑΠΥ ούτε τα βιβλία εσόδων εξόδων. Οπότε θέλω να ξέρω ποιά είναι η διαδικασία για την έναρξη στην εφορία δεδομένου ότι δέν χρειάζεται να τρυπίσω βιβλία. Απο όσα κατάφερα να βρώ ψάχνοντας κατέληξα στα παρακάτω: Πρώτα φτιάχνω σφραγίδα σύμφωνα με πρότυπο που υπάρχει σε αντίστοιχο post: Ονομα-επώνυμο Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Πανεπιστήμιο Διεύθυνση-ΤΚ Τηλέφωνο ΑΦΜ ΔΟΥ Δικαιολογητικά της έδρας που θα δηλώσω, δηλαδή το σπίτι μου: (ανήκει στους γονείς μου) α) Για την εφορια χρειαζονται αντιγραφο του Ε9 και υπευθυνη δηλωση οπου δηλωνεται οτι ο ιδιωκτητης μας παραχωρει το χωρο σαν εδρα της επιχειρησης μας + αντιγραφο Ε1 του ιδιωκτητη. Η υπευθυνη δηλωση πρεπει να εχει το γνησιο της υπογραφης του. β)Παμε στο Επιμελητηριο που ανηκουμε για εγγραφη, το μονο που χρειαζεται ειναι ταυτοτητα και μια δηλωση που σημπληρωνουμε εκει. Θα μας δωσουν την προ-εγγραφη που ειναι απαραιτητη για την εφορια. γ)Παμε στην εφορια οπου ανηκουμε και απο το τμημα μητρωου ( το μητρωο ειναι κλειστο καθε παρασκευη ) παιρνουμε και συμπληρωνουμε τα εντυπα Μ1 και Μ2 (στο Μ2 δηλωνουμε των κωδικο ΚΑΔ του επαγγελματος ). Τα ΚΑΔ που έχω βρεί για την εργασία στην εταιρία κτιριακών και βιομηχανικών αυτοματισμών έιναι τα παρακάτω: 71.12.13.05 - Υπηρ.Εκπόνησης μηχανολογικών μελετών κτιρίων (θέρμανσης, κλιματισμού) 71.12.19.08 - Υπηρ.Μελετών ηλεκτρολόγων μηχανικών γενικά Με τα εντυπα αυτα και τα απαραιτητα δικαιολογητικα για την εδρα της επειχειρησης ( αναφερθηκαν παραπανω ) παμε στον ελεκτη .Ο ελεκτης θα μας δωσει μια βεβαιωση με την οποια παμε στο μητρωο με τα ακολουθα δικαιολογητικα: - Φωτοτυπια ταυτοτητας - Προ- εγγραφη στο επιμελητηριο - Διακιολογιτηκα για την εδρα της επιχειρησης Μετα απο ολα αυτα περνουμε την εναρξη απο την Εφορια. δ)Με το αντιγραφο της εναρξης απο την εφορια και φωτοτυπια ταυτοτητας παμε στο επιμελητηριο και ολοκληρωνουμε την εγγραφη, πληρωνουμε παραβολο 25 Ευρω. ε)Παω σε ενα βιβλιοπωλειο και αγοράζω ενα βιβλιο εσοδων – εξοδων και το απαραιτητο μπλοκ Τιμολογιο Παροχης Υπηρεσιων αφού θα κόβω μόνο στην εταιρία για την οποία θα δουλεύω, ΔΕΝ χρειάζονται θεώρηση. Έτοιμος! Παρακαλώ ας επιβεβαιώσει κάποιος τα παραπάνω, και να προσθέσει-διορθώσει οτιδήποτε χρειάζεται! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, Υ.Γ.: Συγνώμη αν έχει γίνει και αλλού συζήτηση αν και θεωρώ ότι έψαξα αρκετά. Άνοιξα καινούργιο θέμα γιατί δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο για έναρξη στην εφορία χωρίς το κομμάτι της θεώρησης βιβλίων-αποδείξεων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.