Μετάβαση στο περιεχόμενο

aposal

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by aposal

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ για όσους έχουν υιοθετήσει παιδιά: Ταλαιπωρίας συνέχεια… Αφού τον Οκτώβριο είχα τελειώσει επιτέλους με την υπόθεση έκδοσης νέου βιβλιαρίου υγείας για την υιοθετημένη μου κόρη, θεώρησα ότι τα προβλήματα με τους δημόσιους φορείς είχαν τελειώσει. Κούνια που με κούναγε! Μια απλή επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μας γνωστοποίησε ότι πληκτρολογώντας του ΑΜΚΑ της κόρης μου εμφανίζονταν τα παλιά στοιχεία της και όχι αυτά που έγγραφε το προ μηνός εκδοθέν βιβλιάριο υγείας της!! Παρ’ όλο δηλαδή που στο βιβλιάριο υγείας που μου έδωσε ο Κλάδος Υγείας του Ασφαλιστικού μου φορέα (ΤΣΜΕΔΕ) εμφανιζόταν το ΑΜΚΑ της με τα νέα στοιχεία της, μετά την υιοθεσία, στη βάση δεδομένων του ΑΜΚΑ υπήρχαν ακόμη τα παλιά! Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον ότι το ΚΥΤ εκδίδει βιβλιάρια χωρίς να έχει πρόσβαση στο ΑΜΚΑ, με αποτέλεσμα το βιβλιάριο υγείας να είναι άκυρο!! Πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ, στα γραφεία της οδού Π.Π. Γερμανού 3-5, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο υπόγειο (-1), που είναι το ΚΥΤ και τους εξήγησα την κατάσταση. Είδαν ότι πράγματι, στη βάση δεδομένων του ΤΣΜΕΔΕ υπάρχει κανονικά η κόρη μου, αλλά όταν πληκτρολόγησαν το ΑΜΚΑ της, βγήκαν άλλα (τα παλιά) στοιχεία. Το ίδιο συνέβαινε και στον ΕΦΚΑ, στη βάση δεδομένων του οποίου υπήρχαν επίσης τα παλιά στοιχεία. Μου είπαν ότι μπορούν να αλλάξουν τα στοιχεία μόνο του ΕΦΚΑ (με τη γνωστή διαδικασία, υποβάλω μια γενική αίτηση που παίρνει πρωτόκολλο από τον ημιόροφο), αλλά για την αλλαγή των στοιχείων του ΑΜΚΑ θα πρέπει να πάω στο ΚΕΠ Συντάγματος. Έτσι και έγινε. Ευτυχώς στα ΚΕΠ μου την έκαναν τη δουλειά αμέσως, με το βιβλιάριο υγείας που είχα επάνω μου.
  2. Τελικά, χάρη σε έναν γνωστό που δούλευε στο ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ) βρήκα άκρη. Μου είπε ότι θα πρέπει να ασφαλίσω το παιδί, ως προστατευόμενο μέλος, όχι στον ΕΟΠΥΥ, αλλά στο ΤΣΜΕΔΕ. Μου είπε επίσης ότι θα χρειαστεί μια φωτογραφία του παιδιού, μια υπεύθυνη δήλωση της συζύγου (επειδή είναι ασφαλισμένη σε άλλο φορέα) ότι δέχεται το παιδί να ασφαλιστεί στο ΤΣΜΕΔΕ και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Το ΤΣΜΕΔΕ εδώ και 2 χρόνια περίπου στεγάζεται στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 3-5. Το τμήμα που εκδίδει βιβλιάρια είναι στο υπόγειο (-1) και δεν έχει ουρές. Τουλάχιστον εγώ δεν βρήκα το πρωί που πήγα (08:30). Άντε 1 - 2 άτομα. Συμπλήρωσα μία αίτηση και μία ακόμη υπεύθυνη δήλωση (όλα τα δικαιολογητικά υπάρχουν στην ιστοσελίδα) και μου ζήτησαν και τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Τα είχα όλα μαζί μου, γιατί είχα «καεί» μέχρι να βγάλω τη νέα ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού (είχα ακόμη και την απόφαση του Δικαστηρίου + επίδοση + πιστοποιητικό τελεσιδικίας, τα οποία δεν χρειάστηκαν). Η μόνη, μικρή όμως, ταλαιπωρία ήταν ότι χρειάστηκε την αίτηση να την πάω για πρωτόκολλο, που είναι στον ημιόροφο και να ξανακατέβω. Ευτυχώς ούτε το πρωτόκολλο είχε ουρά. Αυτά έγιναν χθες, Τρίτη. Μου είπαν όμως ότι και το δικό μου βιβλιάριο υγείας χρειάζεται ανανέωση (είναι από το 1989) κι έτσι αφού το απόγευμα της Τρίτης έβγαλα φωτογραφίες, πήγα σήμερα το πρωί και επανέλαβα την διαδικασία (ήταν λίγο πιο σύντομη). Το τμήμα αυτό δέχεται καθημερινά μεταξύ 08:00 και 13:00, εκτός Πέμπτης.
  3. Έχω υιοθετήσει ένα παιδί. Πριν ένα μήνα τελεσιδίκησε η απόφαση του Δικαστηρίου, οπότε άλλαξα την ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, όπως και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης μου και προσπαθώ να το ασφαλίσω και να βγάλω βιβλιάριο υγείας. Στο (πρώην) ΤΣΜΕΔΕ προσπαθώ, όπου είμαι ασφαλισμένος. Τώρα όμως δεν ξέρω πού να απευθυνθώ: Στην Κολοκοτρώνη 4; Κάποιος μου είπε ότι έχει σταματήσει να λειτουργεί ο φορέας αυτός. Στη δουλειά που ρώτησα, άλλοι μου είπαν στον ΕΟΠΠΥ, άλλοι μου είπαν όχι στον ΕΟΠΠΥ, αλλά στο ΠΕΔΥ, άλλοι μου είπαν "όχι εκεί, πήγαινε στην Κολοκοτρώνη 4, γιατί εγώ εκεί έχω ασφαλισμένο τον γιο μου". Επικρατεί το γνωστό Ελληνικό - δημιουργικό - χάος! Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
  4. Θέλω να ρωτήσω κάτι: Σε περίπτωση που, λόγω καθυστέρησης πληρωμών, ο ανάδοχος έχει κάνει αίτηση διάλυσης και την έχει αποδεχθεί η Διευθύνουσα Υπηρεσία με Απόφασή της, υπάρχει τρόπος συνέχισης του έργου, εκτός από νέα δημοπράτηση;
  5. Θέλω να επανέλθω στο ερώτημα που έθεσε η Νεκταρία, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι το έχω καταλάβει σωστά. Σε έναν ΑΠΕ, μέσα στην ίδια κατηγορία εργασιών, υπάρχουν εργασίες με επιπλέον ποσότητες κατά 46.000 ευρώ και εργασίες επί έλαττον κατά 18.000 ευρώ. Τελικά στο σύνολο της κατηγορίας αναφέρεται ότι υπάρχουν μόνο επιπλέον εργασίες κατά 28.000 ευρώ, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τα απρόβλεπτα. Αυτό, σύμφωνα με τον νόμο, ΔΕΝ θεωρείται χρήση των επί έλαττον, επειδή δεν μεταφέρεται το ποσό τους σε άλλη κατηγορία. Έχω καταλάβει σωστά; Το αναφέρω γιατί, κατά την άποψή μου, γίνεται χρήση των επί έλαττον , αφού μειώνεται το ποσό που θα πάρουμε από τα απρόβλεπτα (κατά 18.000). .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.