Μετάβαση στο περιεχόμενο

Elina Boulougari

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Elina Boulougari

  1. Νοέμβριος του 2011 γράφει στο χρόνο μελέτης και η σφραγίδα από την περιφέρεια αττικής έχει κ Αρ.Πρ-οικ 203/12 αν αυτό σας βοηθάει- το ενοικιαστήριο δεν το έχω δει μου είπε ότι το νοίκιασε το 2011 χρειάζεται να το ζητήσω?
  2. Συγκρίνω τα σχέδια της άδειας με τη σημερινή κατάσταση. Τα σχέδια της άδειας λειτουργίας δείχνουν τις αλλαγές διότι ο μηχανικός που έβγαλε την άδεια έπρεπε να αποτυπώσει τον Η/Μ εξοπλισμό και δείχνει την παρούσα κατάσταση
  3. Καλημέρα συνάδελφοι, είμαι νέα μηχανικός και μου ζήτησε ένας πελάτης να του βγάλω άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος για ένα οδοντοτεχνικό εργαστήριο.Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με κάτι αντίστοιχο και θα ήθελα τα φώτα σας. Ο πελάτης έχει ήδη βγάλει με άλλο μηχανικό από το 2011 άδεια λειτουργίας, εργάζεται λοιπόν κανονικά και ενοικιάζει ένα χώρο σε μια οικοδομή με χρήση γραφείο του οποίου η οικοδομική άδεια έχει βγει από το 1991.Πριν από τον πελάτη ο χώρος δεν είχε ενοικιαστεί ξανά, είναι ο πρώτος που μπήκε μέσα. Ο πελάτης με σκοπό να μπορέσει να λειτουργήσει στο χώρο έκανε μερικές μετατροπές στην εσωτερική διαρρύθμιση χωρίς να έχει βγάλει άδεια μικρής κλίμακας και οι μετατροπές που έκανε ήταν η κατασκευή ενός προθάλαμου μπροστά από τον χώρο του wc (για να μπορέσει να πάρει την άδεια λειτουργίας όπως ισχυρίστηκε) και ένα εσωτερικό χώρισμα του ενιαίου χώρου με γυψοσανίδα. Επίσης τα σχέδια της κάτοψης δείχνουν την θέση του wc να βρίσκεται σε άλλο σημείο από αυτή που στη πραγματικότητα βρίσκεται και μάλιστα από κατασκευής (όπως ισχυρίζεται ο πελάτης μου- εκεί βρήκε το μπάνιο όταν το νοίκιασε.) Αυτή η αλλαγή στη διάταξη του wc στο χώρο έχει αλλάξει και τη θέση κάποιον ανοιγμάτων όπως είναι φυσικό. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1)Γνωρίζει κάποιος να μου πει σε πιο ΦΕΚ ή που πρέπει να ψάξω για να δω αν η χρήση γραφείο δικαιολογεί τη λειτουργία οδοντοτεχνικού εργαστηρίου ή πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης; 2)Εφόσον υπάρχει αυτή η αλλαγή στο χώρο και φυσικά δεν μπορεί να βγει άδεια μικρής κλίμακας εκ των υστέρων (ούτε παράτυπα διότι για να πάρει άδεια λειτουργίας ο ηλεκτρολόγος μηχανικός που ανέλαβε να την βγάλει προφανώς και παρουσίασε την παρούσα κατάσταση στην κάτοψη του εργαστηρίου για να κάνει την αποτύπωση του Η/Μ εξοπλισμού). Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να το εντάξω στο νόμο των αυθαιρέτων σαν πολεοδομική παράβαση (αν και πρόκειται για αλλαγές στην εσωτερική διαρρύθμιση) ή αν πρέπει να γίνει αναθεώρηση της άδειας; ή γενικά μια κατεύθυνση για το πως θα χειριζόσαστε εσείς την κατάσταση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων- κάθε απάντηση σας θα είναι για μένα πολύτιμη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.