Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsimar

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tsimar

  1. Ευχαριστώ vagi για την απάντηση σου. Απ'ότι κατάλαβα εσένα σου είπαν ότι το αίτημα διαγραφής εξετάζεται κανονικά απλά πληρώμεις για να πάρεις το χαρτί της διαγραφής. Μακάρι να ειναι έτσι. Εμένα μου είπαν πάλι ότι θα καθυστερήσει η αίτηση να εξεταστεί απο τη διοικούσα επιτροπή λόγω οφειλών και για να γίνει διακανονισμός μου ζητάνε ένα σωρό χαρτιά. Πάντως απ΄ότι κατάλαβα ο κάθε υπάλληλος λέει ότι του έρθει στο κεφάλι και εμείς ψάχνουμε να βρούμε λύση. Ευχαριστώ και πάλι.
  2. Καλησπέρα Θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει. Θέλω να διαγραφώ απο το ΤΕΕ αλλα υπάρχουν κάποιες οφειλές, γύρω στα 300 ευρώ.Σήμερα που επικοινώνησα μαζί τους μου είπαν ή ότι τις πληρώνω εφάπαξ και εξετάζεται άμεσα η αίτηση διαγραφής ή ότι θα κάνω κάποιον διακανονισμό αλλά δεν μπορούν να μουν πουν πότε θα εξεταστεί η αίτηση διαγραφής μου και ότι μάλλον θα καθυστερήσει. Επειδή θέλω να ξεμπερδεύω το δυνατό συντομότερο αλλα υπάρχει και μια οικονομική στενότητα μπορεί κάποιος να μου πεί τι γίνεται στη δεύτερη περίπτωση του διακανονισμού? Κάποιος που το έχει περάσει ήδη ενδεχομένως? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Κάπου διάβασα ότι κάνεις μια αίτηση/ ένσταση στο ΤΣΜΕΔΕ και υποβάλλεις εκκαθαριστικά των 2 τελευταίων ετών και κάποια άλλα χαρτιά και μετά απο συνεδρίαση της ΔΕ μπορεί να το θεωρήσουν. Ισχύει όμως για φέτος? Εγώ έχω μιλήσει με τον Συνήγορο του Πολίτη και μου είπαν να υποβάλλω αναφορά.Απλά λέω αν υπάρχει κάποιος πιο σύντομος δρόμος. Το καλύτερο δε είναι ότι απο το ΙΚΑ μου έχουν στείλει το αυτοκόλλητο για θεώρηση βιβλιαρίου υγείας!!! Και όσο σκέφτομαι ότι πληρώνω 5000,00 εισφορές και δεν έχω ασφάλεια μου φτάνει η πίεση σε .... ηλικία γάμου!
  4. Καλησπέρα Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει τι μπορώ να κάνω για να θεωρήσω το βιβλιάριο υγείας? Είμαι Μηχανολόγος, Ιδιωτικός υπάλληλος απο το Νοέμβριο του 2012, έχω πληρωμένς τις εισφορές για όλο το 2013 αλλα επειδή χρωστάω κάποια διαστήματα απο 2010 και μετά - που ήμουν άνεργη - δεν μου θεωρούν τα βιβλιάρια υγείας. Είμαι εγαζόμενη μητέρα 2 παιδιών και ενω πλήρωσα περιπου 5000,00 για το 2013 ( εγώ και εργοδότης μου) είμαι ανασφάλιστη και εγώ και τα παιδιά μου! Μου είπανε να κάνω διακανονισμό και μου ζητάνε 260,00 το μήνα. Τα χρήματα που παίρνω καθαρά είναι 512,00. Δεν έχω πολύ χρόνο και ούτε μπορώ να παρατάω τη δουλειά μου για να τρέχω απο γραφείο σε γραφείο. Άλλωστε απο το ΤΣΜΕΔΕ με πολύ χαρα μου ανακοινώσανε ότι δεν μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας εφ' όσον υπάρχουν οφειλές. ΑΝ γνωρίζει κάποιος ας με ενημερώσει σας παρακαλώ. Έχω φτάσει στα όρια μου!!!
  5. Καλημέρα σας Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και μέλος του ΤΕΕ απο το 2005. Δεν έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος, δεν έχω σφραγίδα μηχανικού και γενικά δεν έχω εργαστεί σαν μηχανικός ούτε μια μέρα. Έχω δουλέψει σε εταιρείες, κυρίως σαν υπάλληλος πωλήσεων και πάντα οι εργοδότες μου πλήρωναν ΤΣΜΕΔΕ. Πριν λίγες μέρες κάποιος γνωστός μου πρότεινε να βγάλω ΜΕΚ, και να το "νοικιάσω" στην εταιρία που έχει. Αυτή τη στιγμή εγώ είμαι υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα και θα ήθελα τα φώτα σας: Πρέπει να βγάλω σφραγίδα και να κάνω έναρξη επαγγέλματος πριν ξεκινήσω τι διαδικασία? Το ΜΕΚ που θα βγάλω θα είναι Α ή Β τάξης? Τελικά με συμφέρει να βγάλω το εργοληπτικό πτυχίο ή θα πληρώσω περισσότερα απο αυτά που θα βγάλω όντας μισθωτή και ελεύθερη επαγγελματίας ταυτόχρονα? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.