Μετάβαση στο περιεχόμενο

christoforos7

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by christoforos7

  1. Το κλειστό τμήμα βρίσκεται 5 μ. πίσω από αυτή την όψη (η είσοδος κλιμακοστασίου). Μπορεί να μπει?? Γιατί σε άδειες που έχουν εκδώσει συνάδελφοι δεν έχω δει να προσμετράται....Το ίδιο κ για το δώμα!! Εκτός και τους έφταναν τα τ.μ. και δεν έμπαιναν σε τέτοια λογική!!!
  2. Αυτή είναι η όψη!! Υπολογίζω στα τ.μ. και το πατάρι άνω του Δ ορόφου, ως τμήμα της όψης, οπότε 14x15*0.2=42 τ.μ. Ερκερ!! Παραθέτω πρόχειρη όψη! NEW H.pdf
  3. Καλημέρα συνάδελφοι. Το ερώτημα μου είναι....Σε νέα οικοδομή που θα κατασκευαστεί εσωτερικό πατάρι στον τελευταίο όροφο(ίσο με 70% του από κάτω κτλ) μετράμε για τον υπολογισμό των τ.μ. των έρκερ την επιφάνεια του παταριού στην αντίστοιχη όψη??? Ευχαριστώ!!!
  4. αν το κανει έτσι μπορεί την πλατη να την κανει και ψηλότερα από 0,60 και να σηκώσει το πέδιλο 0,30 μ. π.χ. Όταν λέτε ια και ζ ... από ποιον νόμο??
  5. Συνάδελφοι, Έχω ένα θέμα σχετικά με τις διαμορφώσεις σε ακάλυπτο και θα ήθελα την βοήθεια σας....σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν.4495/17 επιτρέπονται κατασκευές χωρίς την έκδοση άδειας....παρ.ιδ) κατασκευές, όπως σκάλες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), αντηρίδες και πεζούλια σε ακαλύπτους χώρους οικοπέδων και γηπέδων. Σε οικόπεδο εντός οικισμού, σε συνεκτικό τμήμα διανομής(άρα σχέδιο πόλης) υπάρχει περίφραξη κατασκευασμένη από 40 χρόνια, με τσιμεντόλιθους και κάγκελο. Λόγω δημοτικών έργων ο δρόμος μπροστά(φάρδους 7,5 μ.) το χειμώνα γίνεται ποτάμι!!! Το αποτέλεσμα να χρειάζεται ενίσχυση η υπάρχουσα περίφραξη!!! Άδεια δεν μπορεί να βγει, ούτε μικρής κλίμακας(αρκετοί λόγοι)!!! Ο ιδιοκτήτης ξεκίνησε να φτιάξει τοιχείο με μονό καλούπι πίσω από τα τσιμεντόλιθα και εντός του οικοπέδου του σε ύψος 60 εκατοστών ώστε να ενισχύσει τα τσιμεντόλιθα!! Ο καλοθελητής γείτονας κάλεσε την αστυνομία....και θεωρώ ότι κολλητά με την περίφραξη και σε ύψος 0,60 μ. και πάχους 0,15 μ. μπορώ να φτιάξω ένα πεζούλι!!! Η αστυνομία επικοινώνησε με την πολεοδομιά(???) και μετά και εγώ και μου είπαν βρες ερμηνεία για το πεζούλι!!! Το ΤΕΕ με παρέπεμψε στο άρθρο του ΝΟΚ "Κατασκευές και φυτεύσεις στους ακάλυπτους χώρους και περιφράξεις" και φυσικά δεν υπάρχει απάντηση!!! Μήπως έχετε κάτι να προτείνεται?? Ο ''πελάτης'' είναι 80 ετών και θέλω να τον βοήθησω όσο γίνεται άμεσα και οικονομικά!!! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.