Μετάβαση στο περιεχόμενο

nkaltopo

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nkaltopo

  1. Συνάδελφοι, εδω και δύο εξάμηνα, λόγω αδυναμίας να ανταποκριθω στην πληρωμή την ημερομηνία που αναγράφει το ειδοποιητήριο, αποφάσισα να το πληρώσω εκπρόθεσμα αλλα ΕΝΤΟΣ του τρεχοντος εξαμήνου. Το Α' εξάμηνο του 2012 το πλήρωσα 29/6/2012 και η επιβάρυνσή μου ήταν 11,58 (!) Ευρώ. Αν πληρωθεί το ποσό μετά την λήξη του τρεχοντος εξαμήνου, τότε επιβαρύνεσαι με πρόστιμα και τόκους υπερυμερίας... Εξ' ιδίας πείρας σας λέω ότι αν πληρώσετε μέχρι την ημερολογιακή λήξη του τρεχοντος εξαμήνου (δλδ. 31/12/2012) η επιβάρυνση είναι πολύ μικρή σε σχέση με το ποσό των εισφορων... Προσωπικά δεν πρόκειται από σω και περα να ξαναπληρώσω στην προθεσμία που λέει το ειδοποιητήριο...
  2. Επειδή το τελευταίο διάστημα έχω ασχοληθεί πολύ με την ψηφιοποίηση των διανομών της ΤΥΥΓ, αυτό που διαπιστώνω είναι ότι μην περιμένετε να έχετε θεαματικά απότελέσματα στην ψηφιοποίηση αυτών των χαρτών! Για να το πώ με άλλα λόγια, μην περιμένετε να σας "καθήσουν" όλα τέλεια, όσο καλό σκανάρισμα και να κάνετε, όσους πολυονυμικούς μετασχηματισμούς και να δοκιμάσετε. Η βασική πηγη σφαλματος που συναντώ εγω συχνότερα, είναι η κακή σχεδίαση στο πρωτότυπο. Για του λόγου το αληθες, δοκιμαστε το εξής: 1. Μετρήστε πάνω στον πρωτότυπο χάρτη τις διαστάσεις ενός καννάβου. Θα πρέπει να είναι 10x10 cm. Στο 85% των περιπτώσεων δεν θα είναι. 2. Προσπαθήστε να κάνετε συρραφή δύο γειτονικών πινακίδων. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να "φέρετε" τους κανάβους σωστα με ραμπερσιτ, αλλα το αποτέλεσμα στο κυρίως σχεδιο των διαδοχικών πινακίδων να είναι φτωχό. Συμπέρασμα: αν θέλετε να κάνετε μια γεωναφορά για μια δουλειά επιπέδου τοπογραφικού, δουλέψτε απόλυτα τοπικά (σε επίπεδο κληροτεμαχίου) αν θελετε να δουλέψετε ευρύτερα σε επίπεδο αγροκτήματος (συρραφή πολλών πινακίδων) τότε θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Μαγική λύση και πρόγραμμα που θα σας τα κάνει όλα μόνο του δεν υπάρχει. Αποφασίστε με τι ακρίβεια θέλετε να δουλέψετε (εξαρτάται από την εφαρμογή) και πειραματιστείτε με μεθόδους.
  3. Στην πολεοδομία Θεσσαλονίκης ζητούν την απεικόνηση του ίχνους του χώρου που πρόκειται να δηλωθεί πάνω στην κάτοψη του αμέσως προηγούμενου ορόφου. Ούτε τομές, ούτε την διαρρύθμιση των ως άνω χώρων. Το πιο σίγουρο βέβαια είναι να απευθυνθείς στο αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο. Απλά, καταθέτω την εμπειρία μου σε αντίστοιχη περίπτωση.
  4. Είμαι Τοπογράφος Μηχανικός και θα ήθελα να μάθω που μπορώ να βρώ τις διατάξεις της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους. Έμαθα ότι ο νόμος ψηφίστηκε σήμερα (10-7-2009). Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.