Μετάβαση στο περιεχόμενο

sgian

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sgian

  1. Επικοινώνησα πριν λίγο με ΟΑΕΔ και μου είπαν ότι τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχουν μπεί τα χρήματα. Επιβεβαιώνει κανείς άλλος?
  2. Ναι αφου σε πάρουν το κάνεις αυτό. Και φυσικά κάθε φορά που είναι να φύγεις για κάποιες μέρες (διακοπές ή δουλειές) ενημέρωση με τον ίδιο τρόπο (υπεύθυνη δήλωση και πρωτόκολλο). Τηλεφωνική ή προφορική ενημέρωση είναι σαν να μην έγινε. Το πρωτόκολλο είναι το μόνο που σε καλύπτει. Και έγω το έμαθα όταν ήρθε ο έλεγχος και τους ρώτησα τί γίνεται αν έλειπα σε εξωτερική δουλειά κτλ.
  3. Και εγώ έκανα μία υπεύθυνη δήλωση με την οποία δικαιολογώ ότι λόγω της φύσης του επαγγέλματος τα πρωϊνά δεν είναι σταθερές οι ώρες μου στο γραφείο και ότι τα απογεύματα είμαι 4 ώρες κάθε μέρα σταθερά. Τα ωράρια εννοείται όπως βολεύουν τον καθένα. Αυτή η δήλωση θα πρέπει να μπεί στον φάκελο που έχουν στον ΟΑΕΔ και φυσικά να πάρει πρωτόκολλο διαφορετικά είναι σαν να μην την έκανες...
  4. Δεν ξέρω κατα πόσο το ΤΕΕ μπορεί να καλεί σε απεργία, αλλά το ότι καλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και το οποίο δεν νομίζω ότι έχει κοινά συμφέροντα με το ΤΕΕ, εμένα με καλύπτει. Απο κει και πέρα με το ποιον θα κατεβείς σε μία απεργία, δεν νομίζω ότι ορίζεται αναγκαστικά απο την επαγγελματική ιδιότητα κάποιου, οπότε η καταμέτρηση κεφαλιών μάλλον είναι δύσκολη αφου στον δρόμο θα βρίσκονται και άλλοι κλάδοι εργαζομένων.
  5. Σε ευχαριστώ. Στο ΥΜΕ δεν βρήκα τίποτα συγκεκριμένο για μικτά πρατήρια, αλλά στην σελίδα της πυροσβεστικής είχε την νομοθεσία για αυτά και ιδιαίτερα χρήσιμη μου φάνηκε αυτή http://www.fireservice.gr/pyr_cms_files/dynamic/c82569/doc.file/595_fin_el_GR.pdf
  6. Καλησπέρα, Είμαι νέος μηχανικός και θα θελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανένας να με κατατοπίσει στην διαδικασία για τροποποίηση άδειας πρατηρίου καυσίμων σε μεικτό. Ξέρετε ποιές υπηρεσίες εμπλέκονται? thanks...
  7. Απο όσα έχω διαβάσει μιλάμε ότι το 40% είναι το άθροισμα Εσόδων - Εξόδων. Μέσα όμως στο πληροφοριακό έντυπο μιλάει για έξοδα (εξοφλημένα τιμολόγια ή αποδείξεις αγοράς συγκεκριμένα). Τί απο τα δύο ισχύει? Προσωπικά θα με συνέφερε να είναι το άθροισμα γιατί είναι κάπως να βρείς 6000€ αν δεν τα έχεις......
  8. Ευχαριστώ. Πέρασα πριν λίγες μέρες απο τον ΟΑΕΔ της Μυτιλήνης και μου είπαν να κάνω έναρξη σύντομα γιατί δεν θα αργήσει πολύ η έγκριση του προγράμματος. Με κάθε επιφύλαξη βέβαια γιατί ΟΑΕΔ είναι αυτός..... Σε μία άλλη περίπτωση που ξέρω, τον προέτρεψαν να κάνει έναρξη (το 2006) για ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας και τελικά το πρόγραμμα βγήκε το 2007 και τον απέρριψαν! Υ.Γ. Ο ΟΑΕΔ έχει το σκεπτικό ότι αν κάποιος ανοίξει γραφείο (ή κάνει έναρξη) το προηγούμενο χρόνο(πχ το 2008) και ζητήσει επιχορήγηση το 2009 δεν την δικαιούται γιατί δεν είναι νέα επιχείρηση! Αποψή μου είναι ότι αν προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτή την λογική χάνουμε το δάσος. Αυτό που θέλουν είναι να φανεί ότι επιδοτούν και δίνουν χρήματα, προσπαθώντας συγχρόνως να μειώσουν με "ποιοτικά" (βάλτε και παραπάνω εισαγωγικά αν θέλετε) κριτήρια αυτούς που χρειάζονται και δικαιούνται επιδότηση.
  9. Γεια σας είμαι καινούριο μέλος και ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση. Με ενδιαφέρει και εμένα το συγκεκριμένο πρόγραμμα όταν βγεί και έχω μία ερώτηση. Στην έναρξη επαγγέλματος σκέφτομαι να δηλώσω σαν επαγγελματική έδρα ένα διαμέρισμα το οποίο θα νοικιάζω κανονικά (θα δηλώνεται στα έξοδα) και το οποίο ιδιοκτήτης είναι συγγενής (θείος). Μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την έγκριση? Επίσης πότε αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.