Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπατιστουτα

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Μπατιστουτα's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. απαντηση απο το τεε για το #234 Για να δώσετε βεβαίωση μεταβίβασης πρέπει να έχει καταβληθεί το 30% του συνολικού ποσού προστίμου, δηλαδή δηλώνοντας καταρχήν όλες τις αυθαίρετες κατασκευές προς «ρύθμιση» (βλ. και διευκρίνιση 40 της Εγκυκλίου 4 ΥΠΕΚΑ-ΔΟΚΚ 4/3.12.2013 ). Στη φάση αυτή, εκτυπώνετε το αντίστοιχο pdf της δήλωσης ένταξης, ώστε να φαίνεται ο υπολογισμός του συνολικού προστίμου, καθώς και ότι έχει καταβληθεί το 30% του συνολικού προστίμου. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναφέρετε τη δήλωση «προς έκδοση αδείας», εάν πράγματι o νέος ιδιοκτήτης προτίθεται να εκδώσει οικ. άδεια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπαγωγής, δηλαδή εάν γίνει στο συμβόλαιο η ειδική μνεία που προβλέπεται στην παρ. 2 άρθρου 23. Στη περίπτωση αυτή δεν προχωράτε σε οριστική υπαγωγή προκειμένου να εκδώσετε τη βεβαίωση μεταβίβασης. Εκδίδετε βεβαίωση τύπου 2 ανεξάρτητα από την δήλωση ένταξης (πάντα μέσω συστήματος), αναγράφοντας στην περιγραφή "κατ'εφαρμογή των οριζομένων στην παρ. 2 άρθρου 23 και στην παρ. 2ζ άρθρου 1 Ν. 4178/13 και μετά την εξόφληση του 30% της α/α ... δήλωσης" κάτι που θα πρέπει σαφώς να αναφέρετε και στην τεχνική έκθεση που συνοδεύει τη βεβαίωση.
  2. Ν.4178 Αρθρο23 παρ.2: "Στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 η μεταβίβα− ση ή η σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων, μπορεί να πραγματοποιηθεί προ της υποχρέωσης έκδοσης της σχετικής οικοδομικής άδειας με την καταβολή ποσο− στού 30% του συνολικού ποσού του προστίμου, υπό την προϋπόθεση να αναλάβει ο νέος κύριος την υποχρέωση αυτή, με ειδική μνεία στο σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο." και η ερωτηση μου ειναι ακριβως αυτη. θα μπορω να βγαλω βεβαίωση???
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα. Μια ερώτηση έχω για το σύστημα του τεε. Έχω περίπτωση αυθαιρέτου στο οποίο μπορεί εν μέρει να βγεί άδεια νομιμοποίησης και το υπόλοιπο να τακτοποιηθεί με τον 4178. Όμως επειδή ο ιδιοκτήτης βιάζεται να το μεταβιβάσει θα πρέπει να πληρώσει το 30% του συνολικού προστίμου. Στο σύστημα όμως όταν βάζω στο φύλο καταγραφής προς «έκδοση οικ. άδειας» μου βγάζει μηδενικό πρόστιμο και χρεώνει μόνο το παράβολο (κατάσταση προς επεξεργασία). Ξέρει κανείς σας πως μπορώ να το δηλώσω στο σύστημα, ότι παρόλο που θα νομιμοποιήσω μέρος της κατασκευής επιθυμώ να πληρώσω το 30% του συνολικού προστίμου?? Υγ: το τηλ. που έχει δώσει το τεε ισχύει?? Γιατι για δοκιμή, μια φορά είχα πάρει 10 το βράδι και πάλι μου έλεγε ότι είναι καταλυμένο!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.