Μετάβαση στο περιεχόμενο

petr

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

petr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι το έχω σκεφθεί και θα το έχω κάνει μέχρι το απόγευμα. Απλά είχα την αφέλεια να πιστεύω ότι η παρέμβαση του ΤΕΕ θα ήταν πιο αποτελεσματική αφού με κάθε ευκαιρία θέλει να μας υπενθυμίζει τον εγγυητικό του ρόλο.
  2. Sorry, για την καθυστερημένη απάντηση αλλά δεν είχα πρόσβαση στο site προφανώς λόγω του updating. Σχετικά με το ΤΕΕ, απευθύνθηκα στην επιτροπή Χωροταξίας και πολεοδομικού σχεδιασμού και συγκεκριμένα στο τηλέφωνο που αναφέρεται στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα του ΤΕΕ. Και εκείνοι μου εξήγησαν την αναρμοδιότητα του ΤΕΕ για τον έλεγχο των μηχανικών του δημοσίου. Όσον αφορά την πολεοδομία, απαντώντας στην σχετική ερώτηση του μέλους roka (sorry αν είναι κάποιου άλλου), τους είχα καταγγείλει από 6/10/2008 ότι σε διπλανό οικόπεδο ανεγείρεται οικοδομή χωρίς άδεια (και για αυτό είμαι σίγουρος) και κατά την ανέγερση δεν λαμβάνονται υπόψιν βασικοί κανόνες του πολεοδομικού σχεδιασμού, όπως για παράδειγμα οι κανόνες που αναφέρονται στην απαιτούμενη απόσταση από γειτονική ιδιοκτησία για το άνοιγμα παραθύρων κ.α. Αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο περίεργα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του γειτονικού κτίσματος είναι πρώην μικρο-εργολάβος οικοδομών, γεγονός που μου επιτρέπει, δεδομένης και της στάσης της πολεοδομίας, να υποθέτω ότι κάποιες γνωριμίες παίζουν ρόλο που δεν θα έπρεπε (να διευκρινίσω ότι όλα όσα κατήγγειλα γίνονται σε επαρχεία). Εν πάσει περιπτώσει, νομίζω ότι το ΤΕΕ εφόσον ισχυρίζεται ότι αποτελεί τον επιστημονικό φορέα εκπροσώπησης όλων των μηχανικών οφείλει να ελέγχει την επάρκεια και την τήρηση βασικών κανόνων δεοντολογίας. Και πολύ περισσότερο, εφόσον δέχεται να έχει ως μέλη του και μηχανικούς του δημοσίου πρέπει να ασκεί τον έλεγχο ισοτροπικά. Για το συγκεκριμένα θέμα έχω ήδη στείλει e-mail σε κάποια μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ. Θα δούμε αν θα ασχοληθεί κανείς....
  3. Είχα κάνει στην πολεοδομία καταγγελία για τον έλεγχο παράνομου κτίσματος που ανεγείρεται σε γειτονικό οικόπεδο. Η πολεοδομία παρά την παρέλευση 4 μηνών (καθ' υπέρβαση του νόμου 2690/1999) δεν το έχει ελέγξει ακόμα. Και όσες φορές επικοινωνώ με την υπάλληλο (πολιτικό μηχανικό) επικαλείται κάθε φορά και μια διαφορετική δικαιολογία του τύπου (δεν είχα χρόνο, το ξέχασα, προέκυψε έκτακτη αυτοψία κ.τ.λ). Επικοινωνόντας σήμερα με το ΤΕΕ μου είπαν ότι το τεχνικό επιμελητήριο δεν έχει δικαιοδοσία να ελεγξει μηχανικούς του δημοσίου καθότι αυτοί ελέγχονται από υπηρεσιακά πειθαρχικά συμβούλια. Δεν ξέρω, αλλά εμένα δεν μου ακούγεται τόσο normal αυτό. Δεν καταλαβαίνω πως το ΤΕΕ υποτίθεται ότι εγγυάται την άρτια γνώση του γνωστικού αντικειμένου (έπειτα από εξετάσεις) και την ηθική αρτιότητα (ζητώντας το αντίτυπο ποινικού μητρώου) και από την άλλη δεν έχει δικαίωμα ελέγχου των μηχανικών του δημοσίου. Ξέρει κανείς κάτι περισσότερο?? Σκέφτομαι ότι αυτό το θέμα αξίζει να ανακινηθεί. Εφόσον το ΤΕΕ ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί το σύνολο των μηχανικών, οφείλει να ελέγχει αν η άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού κείται στα πλαίσια της δεοντολογίας!
  4. Videaki που ανεβηκε πριν από λίγο στο tvxs και δείχνει κουκουλοφόρους να συλλαμβάνουν διαδηλώτη. Χωρίς σχόλια.... http://www.tvxs.gr/v1982
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.