Μετάβαση στο περιεχόμενο

DrKatsikis

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    ΑΠΘ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

400 profile views

DrKatsikis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα συνάδελφε. Σιδεροκέφαλος και συγχαρητήρια για την επιτυχία σου. Δεν γνωρίζω να απαντήσω στο ερώτημα σου περί ασφαλιστικού, αλλα 2-3 πραγματάκια που θεωρώ σημαντικά κ πως πρέπει να προσέξεις: - Χρειάζεται άδεια από υπηρεσιακό συμβούλιο, δεν αρκεί η συναίνεση του προϊσταμένου. Πρέπει επίσης να δηλωθούν ώρες εργασίας, αντικείμενο. Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι σχετικά ρευστά ανάλογα με το υπηρεσιακό, ορισμένα βάζουν πλαφόν ωρών, ενω αλλα είναι πιο άνετα ως προς τα περιθώρια. -Πρέπει να κανείς κανονικά έναρξη ως ελεύθερος επαγγελματίας, όποτε καλύτερα θεωρώ να το αρχίσεις αφού καθοριστεί για τα επόμενα χρόνια η τοποθέτηση σου, εάν αλλάξεις υπηρεσία απαιτείται να ξανά-αιτηθείς άδεια και να τακτοποιήσεις έδρες κλπ. -Μεγάλη, τεράστια προσοχή στα θέματα της κινητικότητας, πριν κανείς οποιαδήποτε κίνηση να μελετήσεις παρά πολύ καλα το νομοθετικό πλαίσιο (ΕΣΚ, ΥΚ, πληθώρα εγκυκλίων και διάσπαρτων νόμων), καθώς και τα οργανογράμματα των φορέων που σε ενδιαφέρουν. Δηλαδή, τόσο ως προς το φορέα όσο και ως προς την ειδικοτητα. Σκέψου πολύ καλα εάν σε συμφέρει να τοποθετηθείς ως μηχανικός, είναι πιθανό να είναι πιο ανεκτικοί ως προς την εξωτερική εργασία εάν παραμείνεις διοικητικός. Να γνωρίζεις ότι από φορείς της αυτοδιοίκησης ως μηχανικός ,άπαξ και πας, ειδικά σε τεχνικές υπηρεσίες, δεν θα σε αφήσουν να φύγεις μετα ποτέ, καθώς απαιτείται σύμφωνη γνώμη αιρετού -που δεν την δίνουν- (γεγονός που σε επηρεάζει έμμεσα ως προς τον στόχο σου της εξωτερικής απασχόλησης), όποτε προσοχή στις δηλώσεις σου! Extra: Αναζήτησε στο diavgeia βάζοντας τα κατάλληλα κριτήρια σχετικές αποφάσεις, ώστε να έχεις έναν «μπούσουλα» προς τα που να κινηθείς!
  2. Ευχαριστώ όλους παιδιά για τις απαντήσεις μέχρι στιγμής. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αυτό που μας γεμίζει, σίγουρα. Βέβαια, ποτέ δεν ήταν σκοπός μου να πεθάνω της πείνας επομένως φαντάζομαι εγώ, όπως και πολλοί άλλωστε, αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς στη πορεία! Βέβαια, δεν σημαίνει αυτό ότι φτάνουμε και στο άλλο άκρο, πχ κατάταξη σε σώματα ασφαλείας απλά και μόνο για τη σιγουριά ενός σταθερού μισθού. Δεν έχω γνωρίσει πολλά άτομα που να έκαναν τέτοια επιλογή και να τους βγήκε πραγματικά σε καλό. Στο θέμα μας τώρα, τόσο άσχημη είναι η κατάσταση έξω; Δεν θα μπορούσε ένας νέος μηχανικός να ζήσει αξιοπρεπώς, να μπορέσει να εξελιχθεί στη ζωή του (πχ να φτιάξει μια οικογένεια); Ή πλέον η μόνη δημιουργική χαρά που μπορεί να συναντήσει κάποιος είναι κανα ενεργειακό, και στο τσακιρ καμιά μέτρηση χωραφιού; Γι'αυτό λοιπόν σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω επαγγελματική κατεύθυνση, αν είναι μέχρι τα 30 να πληρώνω ένα τσμεδε-τέρας και απλά να συμπληρώνω χαρτζιλίκι δουλεύοντας εξοντοτικά ωράρια, ας δοκιμάσω κάτι άλλο που βρίσκεται στα ενδιαφέροντά μου.
  3. Παίρνοντας θάρρος από το παιδί που έγραψε σε προηγούμενο ποστ για αρχιτεκτονική, παίρνω το θάρρος και ποστάρω τον προβληματισμό μου, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα. Τελειώνοντας φέτος στο 5ο και τελευταίο έτος των σπουδών μου (πολιτικός μηχανικός απθ - γεωτεχνικός) και ψάχνοντας τι θα κάνω στο μέλλον, βρέθηκα σε ένα τέλμα. Την κατάσταση γύρω μας όλοι την γνωρίζουμε/βιώνουμε. Αναδουλειά, επισφάλεια, αέναο κυνήγι πιστοποιήσεων (=χρόνος & χρήματα) κλπ. Θεωρώντας πώς αυτά που έμαθα στη σχολή ούτε κατά διάνοια μπορούν να με κάνουν να σταθώ στο επάγγελμα και μην έχοντας κάποιον στο στενό οικογενειακό μου κύκλο που να είναι στο χώρο του μηχανικού, σκέφτηκα σοβαρά να προσπαθήσω να αλλάξω εντελώς πλεύση, και να ακολουθήσω την επιστήμη της ιατρικής, δίνοντας κατατακτήριες. Εδώ να αναφέρω πως δεν με "γέμισε" να το πω αυτό που έχω σπουδάσει και παρόλο που τελειώνω στα 5 χρόνια, το έβλεπα σαν αγγαρεία και απλά επέσπευσα τις διαδικασίες για να πάρω το χαρτί και να ξεμπερδεύω. Επομένως απέκλεισα το δρόμο του μεταπτυχιακού, πάνω σε κάτι που δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Παίρνοντας το πτυχίο τώρα τον Ιούνιο, στα 23, εάν όλα πάνε καλά, θα πάρω το επόμενο πτυχίο στα 29. Μετά ακολουθεί αγροτικό και ειδικότητα, αλλά τουλάχιστον υπάρχει αμοιβή. Συνοψίζοντας, πρέπει να πάρω γρήγορα μια απόφαση, μιας και ο καιρός περνάει. Γι'αυτό το λόγο και κάνω αυτή την ανάρτηση, θα ήθελα να ακούσω γνώμες από άτομα που είναι ήδη στο επάγγελμα, και εάν όντως θα σκεφτόταν σοβαρά με αυτή την κατάσταση να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό μονοπάτι. Ευχαριστώ.
  4. Ηλικιακά δεν μπορώ. Όπως γράφω είμαι 3οετής φοιτητής. Τα διπλώματα καλώς ή κακώς άλλαξαν.
  5. Γεια σας συνάδελφοι και καλώς σας βρήκα. Είμαι 3οετής φοιτητής πολιτικών μηχανικών και λίγο η ηλικία λίγο ο χαρακτήρας και μιας και έχω μαζέψει κάποια χρήματα στην άκρη, ενδιαφέρομαι για αγορά μοτοσυκλέτας. ΑΛΛΑ... μόλις έβγαλα το δίπλωμά μου (Α2) και σύμφωνα με τον νέο νόμο μπορώ να οδηγήσω "μοτοσυκλέτες μέγιστης ισχύος έως 35kw και λόγο ισχύος προς βάρους <=0,2 που δεν προέρχονται από διασκευή μοτοσυκλέτας το πολύ της διπλάσιας ισχύος" Μετά από αρκετό ψάξιμο με νόμους, αντιπροσωπίες, τηλέφωνα σε υπουργεία και εκνευρισμό, έμαθα πώς ένας διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός μπορεί να προβεί σε διασκευή κινητήρα έως 25% από την αρχική του ισχύ (υπάρχει στη σελίδα του ΥΜΕ) Κατέληξα σε αυτή τη λύση μιας και οι περισσότερες αντιπροσωπείες δεν είναι καν ενημερωμένες για την αλλαγή της νομοθεσίας και συνεπώς δεν προσφέρουν κάποια κατάλληλη ρύθμιση. Συγκεκριμένα βρήκα ένα μεταχειρισμένο μοντέλο (δεν διαθέτω και τα απίστευτα τα χρήματα προφανώς) 60bhp που κάνοντας την μετατροπή σε KW, είναι στα "όρια" του 25% που ανέφερα. Οι απορίες μου: Μπορεί οποιοσδήποτε μηχανολόγος σε τεχνικό γραφείο να με εξυπηρετήσει; Πώς θα πιστοποιείται η μετατροπή; Θα αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας η νέα ισχύς; Το σημαντικό στην υπόθεση προφανώς είναι να μην έχω μπλεξίματα στην περίπτωση στραβής και να είμαι νόμιμος με ασφαλιστικές κοκ. Και τέλος εάααν γίνονται όλα αυτά... Θα μου στοιχίσει μια περιουσία για να πετύχω το σκοπό μου; Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που προσπαθεί να μοιάσει σε μια Ευρώπη (δεν σχολιάζω αν είναι καλό η κακό) χωρίς να είναι στο ελάχιστο έτοιμη για κάτι τέτοιο... Ευχαριστώ για το χρόνο σας και η βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.