Μετάβαση στο περιεχόμενο

dmak

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

dmak's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια των ενημερωμένων του forum. Κατάστημα μαζικής εστίασης λειτουργεί σε υπαίθριο χώρο και σε κτίριο που εκδόθηκε με οικοδομική άδεια για μπαρ - καφετέρια. Μεταξύ του γηπέδου που έχει κτιστεί το κτίριο και της παραλίας υπάρχει αγροτική οδός. Το γήπεδο είναι εκτός σχεδίου, εκτός οικισμού, η γραμμή δόμησης έχει κρατηθεί στα 30μ. από τον αιγιαλό και το κτίριο περίπου στα 70μ. (από τον αιγιαλό). Στα πλαϊνά έχουν κρατηθεί οι αποστάσεις των 15μ. Η στάθμη εδάφους του κτιρίου δεν ξεπερνά το μισό μέτρο από τη θάλασσα. Το κατάστημα έχει άδεια λειτουργίας μαζικής εστίασης από το Δήμο, αλλά έχει σκίσει όλη την περιοχή γιατί μόνο σαν μαζικής εστίασης δεν λειτουργεί. Αναρωτιέμαι το εξής: Δεδομένου ότι η στάθμη του είναι κάτω από τα 2μ. μήπως η Πολεοδομία δεν έπρεπε να του δώσει άδεια οικοδομής για μπαρ καφετέρια, αφού σύμφωνα με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού σχεδιασμού (ΦΕΚ 1138 Β/11.06.2009) Άρθρο 5, Κεφ. (Ε) Παρ. 3 ισχύουν τα εξής: 3. Για το σύνολο του παράκτιου χώρου και τα νησιά ορίζεται, για τις εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικι− σμών περιοχές, ελάχιστη απόσταση (Ε) τοποθέτησης των κτισμάτων, που εξυπηρετούν υποδομές φιλοξενί− ας, εστίασης και αναψυχής, από τη γραμμή αιγιαλού πενήντα (50,00μ.) μέτρα. Σε περίπτωση που η υψομε− τρική στάθμη του φυσικού εδάφους (Υ) στο πλησιέ− στερο στην ακτογραμμή σημείο τοποθέτησης του κτι− ρίου είναι μικρότερη των δέκα (10,00) μέτρων από την στάθμη της θάλασσας, η ελάχιστη απόσταση τοποθέ− τησης των κτισμάτων (Ε1) από την ακτογραμμή δίδε− ται από τη σχέση Ε1=50+(10−Υ)Χ5. Σε τμήματα με υψο− μετρική στάθμη εδάφους μικρότερη των δύο μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας δεν επιτρέπεται η το− ποθέτηση κτισμάτων. Μπορεί να ανακληθεί η άδεια τώρα που το έχτισε; ΥΓ. Ο ιδιοκτήτης του έχει ξεσκιστεί να μπαζώνει το χώρο πίσω από το κτίριο δεδομένου ότι δεν έχει εξαντλήσει το συντελεστή δόμησης.
  2. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια των ενημερωμένων του forum. Κατάστημα μαζικής εστίασης λειτουργεί σε υπαίθριο χώρο και σε κτίριο που εκδόθηκε με οικοδομική άδεια για μπαρ - καφετέρια. Μεταξύ του γηπέδου που έχει κτιστεί το κτίριο και της παραλίας υπάρχει αγροτική οδός. Το γήπεδο είναι εκτός σχεδίου, εκτός οικισμού, η γραμμή δόμησης έχει κρατηθεί στα 30μ. από τον αιγιαλό και το κτίριο περίπου στα 70μ. (από τον αιγιαλό). Στα πλαϊνά έχουν κρατηθεί οι αποστάσεις των 15μ. Η στάθμη εδάφους του κτιρίου δεν ξεπερνά το μισό μέτρο από τη θάλασσα. Το κατάστημα έχει άδεια λειτουργίας μαζικής εστίασης από το Δήμο, αλλά έχει σκίσει όλη την περιοχή γιατί μόνο σαν μαζικής εστίασης δεν λειτουργεί. Αναρωτιέμαι το εξής: Δεδομένου ότι η στάθμη του είναι κάτω από τα 2μ. μήπως η Πολεοδομία δεν έπρεπε να του δώσει άδεια οικοδομής για μπαρ καφετέρια, αφού σύμφωνα με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού σχεδιασμού (ΦΕΚ 1138 Β/11.06.2009) Άρθρο 5, Κεφ. (Ε) Παρ. 3 ισχύουν τα εξής: 3. Για το σύνολο του παράκτιου χώρου και τα νησιά ορίζεται, για τις εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχές, ελάχιστη απόσταση (Ε) τοποθέτησης των κτισμάτων, που εξυπηρετούν υποδομές φιλοξενίας, εστίασης και αναψυχής, από τη γραμμή αιγιαλού πενήντα (50,00μ.) μέτρα. Σε περίπτωση που η υψομετρική στάθμη του φυσικού εδάφους (Υ) στο πλησιέστερο στην ακτογραμμή σημείο τοποθέτησης του κτιρίου είναι μικρότερη των δέκα (10,00) μέτρων από την στάθμη της θάλασσας, η ελάχιστη απόσταση τοποθέτησης των κτισμάτων (Ε1) από την ακτογραμμή δίδεται από τη σχέση Ε1=50+(10−Υ)Χ5. Σε τμήματα με υψομετρική στάθμη εδάφους μικρότερη των δύο μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση κτισμάτων. Μπορεί να ανακληθεί η άδεια τώρα που το έχτισε; ΥΓ. Ο ιδιοκτήτης του έχει ξεσκιστεί να μπαζώνει το χώρο πίσω από το κτίριο δεδομένου ότι δεν έχει εξαντλήσει το συντελεστή δόμησης.
  3. Ρίξτε μια ματιά στην απάντηση της Ερώτησης 10 σε αυτό το faq. Τα έχει όλα συγκεντρωμένα μαζί με τις υπεύθυνες δηλώσεις. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας , ευχαριστώ ZaXoYs
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.