Μετάβαση στο περιεχόμενο

chris88

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

chris88's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει ακουστεί τίποτα σχετικά με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Οι δηλώσεις περί αυθαιρέτων που έγιναν μετά το Μάιο του 2015 είναι δυνατόν να τροποποιηθούν ώστε να βγουν νέα πρόστιμα?Οι δηλώσεις που γίνονται τώρα μέχρι τις 8 φεβρουαρίου μπορούν να γίνουν με τις νέες αντικειμενικές αξίες??Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. " Επίσης ο µειωτικός συντελεστής εφαρµόζεται για αυθαιρεσίες σε νοµίµως υφιστάµενες υπόγειες στάθµες, δηλ. µε βάση οικοδοµική άδεια και µόνο στην περίπτωση που το δάπεδο του υπογείου έχει υλοποιηθεί στη στάθµη που προβλέπεται στην οικοδοµική άδεια. " Αυτό το αναφέρει στην εγκύκλιο 4.Δηλαδή στις άλλες περιπτώσεις υπογείων δεν ισχύει ο μειωτικός??Γι' αυτό ρώτησα παραπάνω.
  3. Το ύψος του κτηρίου έπρεπε να φτάνει στα 5,30 μέτρα και τώρα λόγω της υπερύψωσης φτάνει τα 5,80,δεν υπάρχει διαμόρφωση εδάφους,είναι στο ύψος του πεζοδρομίου.Δεν έχουμε υπέρβαση ύψους σε αυτή την περίπτωση??Για την άδεια έλεγα μήπως με βάση το ύψος του προστίμου και τησ κατηγορίας ( 5 ) και δεδομένου ότι υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης και ύψους με βάση τους όρους της περιοχής θα ήταν προτιμότερο να δώσει 500 ευρώ και εντός της προθεσμίας των 3 ετών να βγάλει άδεια στην οποία θα τα δείχνει όλα αυτά μέσα.
  4. Κατασκευάστηκε το 1997!Στην τομή έδειχνε και μία βύθιση στο ισόγειο 0,5 μ, η οποία δεν έγινε με αποτέλεσμα η οικοδομή να ξεκινάει από το 0,0 και γι' αυτό του έβαλα και υπέρβαση ύψους. Αν επιλέξεις να κάνεις αναθεώρηση αδείας σε αυτό γιατί η οικοδομή είναι και ημιτελής θα σου ζητήσουν να κάνεις και ενεργειακή μελέτη?Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!
  5. Καλησπέρα σας!Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση.Σε μία οικοδομή με οικοδομική άδεια έχει γίνει ένα αυθαίρετο υπόγειο 65 τ.μ, το οποίο έχει βοηθητική χρήση και το οποίο δεν προβλεπόταν στην άδεια( Δεν είχε καθόλου υπόγειο ). Αυτό θα το περάσω στο σύστημα με μειωτικό συντελεστή ή κανονικά ως κύριο χώρο.Επίσης για τον υπολογισμό της κατηγορίας του αυθαιρέτου τα τετραγωνικά του υπογείου θα τα λάβω υπόψη για να δω αν η υπέρβαση δόμησης μου είναι μεγαλύτερη του 40% ή όχι δεδομένου ότι οι υπόγειοι χώροι δεν προσμετρώνται στη δόμηση ;;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.