Μετάβαση στο περιεχόμενο

PanosGlyf

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

PanosGlyf's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω και γω μιας και έχω το ίδιο θέμα.Έχω βάλει πάνελ πολυουρεθάνης και από κάτω υπάρχει κενό 5 πόντους και ραμποτέ. Ανάμεσα δεν έβαλα κάτι μιας και βιαζόμουν να τελειώσω , οπότε στη συνέχεια είδα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το κτυπογενή θόρυβο κυρίως όταν βρέχει. Η σκέψη μου είναι να βγάλω τα πάνελ και να βάλω ανάμεσα στο πάνελ με το ραμποτέ υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα και από πάνω από το πάνελ να στρώσω ασφαλτόπανο που είναι σίγουρα πιο μαλακή επιφάνεια από το αλουμίνιο , ώστε να κόβει και αυτό κάτι από θέμα κτυπογενή θορύβου. Το θέμα είναι ο υαλοβάμβακας θα κάνει δουλειά ή χρειάζεται να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο μονωτικό υλικό? Το ασφαλτόπανο ενδείκνηται για επιφάνειες σα το πάνελ ή στο χρόνο πάνω θα αρχίσει να ξεκολάει? Με 2-3 εταιρείες μόνωσης που μίλησα μου είπαν ότι μόνο με το ασφαλτόπανο θα κάνω μια χαρά δουλειά , πράγμα που προφανώς δεν ισχύει μιας και δεν είναι αυτή η δουλειά του. Όποια καλοπροαίρετη άποψη είναι δεκτή. Ευχαριστώ πολύ.
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δεύτερη λύση που σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω αν γίνεται , είναι να συνδέσω τον θερμοσίφωνα του ηλιακού και στα 2 σπίτια και να το ανάβω όποτε θέλω. Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει κάποιος τρόπος όταν σε ένα από τα 2 σπίτια είναι αναμένος ο θερμοσίφωνας , να έχω ένδειξη στο άλλο ώστε να μην ανάβει παράλληλα ο ίδιος θερμοσίφωνας ?
  3. Καλημέρα, έχω νομιμοποιήση στη ταράτσα έναν χώρο 30τμ ο οποίος μέχρι τώρα έπαιρνε νερό από την παροχή του κάτω ορόφου. Το πρόβλημα είναι ότι και οι 2 ξεχωριστοί όροφοι , τραβάνε νερό από τον ίδιο ηλιακό με αποτέλεσμα το χειμώνα να υπάρχει πρόβλημα. Γίνεται να συνδέσω παράλληλα έναν δεύτερο ηλιακό διπλής ενέργειας ώστε να τροφοδοτώ τον χώρο της ταράτσας με δικό του ζεστό νερό ?
  4. Καλημέρα, έχω ένα δωμάτιο με οροφή πάνελ με γέμιση πολυουρεθάνης 5 πόντων. Από θέμα θερμομόνωσης είμαι πολύ ευχαριστημένος , αλλά το πρόβλημα είναι η ηχομόνωση από χτυπογενής θορύβους. Λόγο του ότι "βιάστικα" να το κλείσω , κάτω από το πάνελ έχω αφήσει 5 πόντους και έχω ντύση την οροφή με ραμποτέ , οπότε την εσωτερική ηχομόνωση την ξεχνάμε. Υπάρχει καμία λύση να "ντύσω" το πάνελ από την πάνω μεριά , ώστε να μειωθεί κατά πολύ ο κτυπογενής θόρυβος ? Το Panel που έβαλα δεν είναι το επίπεδο , αλλά αυτό με τα νεύρα.
  5. Η πλευρα του τοιχου ειναι πιο ψηλη κατα 20-25 ποντους. Κοιλια κανει στα "τελειωματα" λιγο πριν τα πορτουζια.
  6. Στη περιοχη που μενω χιονιζει μια φορα στα 10 χρονια , οποτε τετοιο θεμα δε τιθεται. Οταν πηγα να παρω τιμες για τα κουρμπαριστα τοποθετημενα με το διατριτο πανι , καραφλιασα. Το τεντοπανο μου πηγε 330€ οταν για το διατρητο ζητουσαν 450€ μονο ως "υφασμα". Για τα κουρμπαριστα συν τεντοπανο συν εγκατασταση πηγαιναμε λιγο πανω απο 1000€ και με πολυκαρμπονικο φταναμε τα 1500€. Οποτε ειπα να το φτιαξω μονος μου και μου κοστισε ολο μαζι 500€. Η σκεψη μου ειναι να βαλω σιδερενια 10ρια ουπα στο τοιχο με εντατηρες ωστε να τραβηξει ολοκληρη τη δοκο 4-5 ποντους για να τεντωσει.
  7. Καλησπερα, Εχω φτιαξει ενα στεγαστρο γκαραζ με γαλβανιζε σωληνες και σκεφτηκα μς βαλω τεντοπανο αντι για πολυκαρμπονικο. Το προβλημα που δημιουργηθικε ομως , ειναι οτι παρολο το σφιξιμο που εκανα στο τεντοπανο με τα σχοινια , αυτο κανει κοιλια μολις ριξω νερο. Η ριση που εχω δωσει ειναι αρκετη , οποτε μσλλον το προβλημα ειναι στο τεντωμα του πανιου. Αφοι λοιπον με τα χερια και το σχοινι δεν μπορει να τεντωσει αλλο , σκεφτηκα την λυση του εντατηρα για συρματοσχοινα. Το τεντοπανο ειναι με πορτουζια περιμετρικα.Αν το τεντωσω με τους εντατηρες υπαρχει κινδυνος οταν πιεστει να σκιστει; Υπαρχει αλλος τροπος να το τεντωσω ωστε να μη κανει κοιλια με τα νερα τις βροχης; Το σκεπασμα αποτελειται απο 2 τεντοπανα διαστασεων 2,8χ2,6 . Παραθερω φωτογραφιες. Edit: Στην φωτο που εχω βγαλει απο τη ταρατσα φαινεται οτι εχω βαλει το ενα απο τα δυο τεντοπανα ωστε να το δοκιμασω πως βγαινει.
  8. Καλησπέρα, θέλω να μεταφέρω το ρούτερ σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού , αλλά παρατήρησα ότι δε συγχρονίζει το ιντερνετ , κοινώς από όλες τις μπρίζες του σπιτιού , μόνο σε μία έχω ίντερνετ...... ΤΙ πρέπει να κάνω ? Απόσο ξέρω , η συνδεσμολογία της γραμμής τηλεφώνου είναι κοινή , το μόνο που αλλάζει είναι τα πακέτα που περνάνε μέσα από αυτήν.
  9. Στο splitter θα καταληγουν αλλα 2 καλωδια , προς το παρον το χω στον αερα μεχρι να δω την ποιοτητα του σηματος. Το κανα αυτο που λες , αλλα παλι κλεινει κυκλωμα μονο στο μπλενταζ.
  10. Καλησπερα , Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τη πριζα τηλεορασης. Αγορασα αυτην που εχει 3 εξοδους ( TV - SAT - RADIO ) , ενα splitter που βγαζει 3 εξοδους και 20μετρα ομοαξωνικο καλο. Το προβλημα ειναι το εξης: Μετραω ομικα το καλωδιο που κατεβαινει απο τη κεραια και καταληγει στη πριζα , αλλα κλεινει κυκλωμα ΜΟΝΟ μπλενταζ με τη γειωση , τα "καρφακια" δε κλεινουν.Ειναι λογικο αυτο;Περιττο να πω οτι η τηλεοραση δε πιανει ουτε ενα καναλι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.