Μετάβαση στο περιεχόμενο

onezero

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

onezero's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. πολύ σωστά και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Νόμιζα για κάποιο λόγο ότι η επέκταση υπογείου εκτός των ορίων κάλυψης του κτιρίου θα αφορούσε μόνο για κάλυψη θέσεων στάθμευσης. Ωστόσο μου δημιουργείται η εξής απορία: Αν εγώ μπορώ να επεκτείνω το υπόγειό μου στα όρια του οικοπέδου μου, το οποίο υπόγειο είναι στο +1,00μ. πάνω από την οριστική στάθμη εδάφους, τί γίνεται με τη νέα οριστική στάθμη εδάφους; από που θα πάρω το +- 0,00 μου; από την ερυθρά; Ευχαριστώ και πάλι
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθειά σας για να δω πως να δημιουργήσω σωστά έναν Α.Η.Χ. σε μια νέα κατοικία που σχεδιάζω. Ο σχεδιασμός της κατοικίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Τον Α.Η.Χ. τον σχεδιάζω τώρα με την εγκατάσταση μιας κολόνας (ψευτοκολόνα - αχρείαστη για τη στατικότητα του κτιρίου) λόγω του ότι θέλω να έχω υπόγειο βοηθητικό χώρο κάτω από την κάλυψη του Α.Η.Χ. (Υπ΄όψην, αν είχα απλή βεράντα που "πατάει" πάνω στην ταράτσα του υπογείου, τότε το τμήμα αυτό του υπογείου θα απαιτούσε να υπολογιστεί κατά το 50% της επιφάνειάς του στη δόμηση, θα είχε απαιτήσεις θερμομόνωσης όπως οι χώροι κύριας χρήσης κλπ.). Μια άλλη πρόκληση του σχεδιασμού που έχω κάνει στο συγκεκριμένο σημείο της κατοικίας είναι ένα "δόντι" στην τοιχοποιία ώστε να μπορέσω να "χώσω" την πέτρα μέσα. Ο προβληματισμός μου είναι πως να τοποθετήσω την κολόνα και πως να μετρήσω την περίμετρο του Α.Η.Χ. Οποιαδήποτε άλλη ιδέα για την επίλυση του προβλήματος (δηλαδή τη δημιουργία ανοιχτού χώρου που να μετράει στην κάλυψη ώστε να δικαιολογείται υπόγειος βοηθητικός χώρος από κάτω του) θα βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  3. Αυτό περιμένω τώρα.. τη γραπτή τεκμηρίωση. Αναρωτιόμουν αν γνώριζε κανείς τίποτα. Ευχαριστώ για το χρόνο σου!
  4. Έχοντας λάβει όρους δόμησης από την πολεοδομία πέραν από την υποχρεωτική χρήση στέγης και τα σχετικά περί αποστάσεων, μέγιστο ύψος περιοχής κλπ, δεν αναφερόταν κάτι. Το έψαξα και περεταίρω σε ΦΕΚ και δε βρήκα κάτι επίσης. Τα μόνα που βρήκα είναι ότι από πολεοδομία σε πολεοδομία ο καθένας μπορεί να ζητήσει διάφορα. Αφορά το δήμο Παλλήνης
  5. Είμαι στο όριο του μεγ. επιτρ. ύψους. Η μόνη παρατήρηση που δέχθηκα τηλεφωνικώς από την αρμόδια Υ.ΔΟΜ. είναι για την κλίση στέγης ότι δεν πρέπει να είναι πάνω από 30μοίρες. Περιμένω τώρα τις παρατηρήσεις και γραπτώς. Μου κάνει εντύπωση απλά, γιατί έψαξα για περιορισμούς σε κλίσεις, και δε βρήκα κάτι να μου απαγορεύει 45 μοίρες κλίση. Παρακαλώ αν έχει κανείς οτιδήποτε υπ΄όψη να μου παραθέσει κάποιο λινκ. Ευχαριστώ!
  6. Καλησπέρα σας συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς για κλίση στέγης αν και τι πρόβλημα υπάρχει αν η στέγη έχει πάνω από 45 μοίρες κλίση. Το έχω συζητήσει με κατασκευαστή και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Αφορά περιοχή όπου είναι υποχρεωτική η χρήση στέγης χωρίς όμως να έχω βρει σχετική διάταξη με περιορισμούς. Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.