Μετάβαση στο περιεχόμενο

mdorathens

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

mdorathens's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παρατηρήσεις: 1. "αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων του αρθρ. 3...". Από πότε, άραγε, θεωρείται εισφορά ή κρατηση η αμοιβή του μηχανικού? 2. Το αρθεο 7 του Ν. 3919/2011 γιατι δεν λαμβανεται υπόψην? 3. Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως Προϊσταμενη Αρχή των Υπηρεσιών Δόμησης, σχετικά με την μή υποχρέωση καταθεσης του αποδεικτικού καταβολής της αμοιβής των μηχανικών, γιατί δεν λαμβάνεται υπόψην? 4.Το γεγονός ότι η εφαρμογή του πληροφοριακού συστηματος υπολογισμού των αμοιβών του ΤΕΕ , εγινε μετα από μια απλή ανακοίνωσή του , κατοχειρώνει το Υπουργείο και το αναφερει στο εγγραφό του ακόμη και αν ο υπολογισμός των αμοιβών γινεται σωστα ή όχι? 3. Όταν καταργειται κάτι (ΤΣΜΕΔΕ) πως μπορεί να υπαρχει το ήμισυ του (ΕΜΠ)? ή μήπως επανήλθε με άλλον νόμο? 4. ΑΝ, η συμφωνηθείσα αμοιβή είναι μεγαλύτερη της νόμιμης (σπάνιο σημερα αλλά τυχαίνει) η εισφορά που προτείνουν θα ισχύει παλι επι της νόμιμης αμοιβής? 4. Οι ενημερότητα του ΤΣΜΕΔΕ που απαιτείται συμφωνα με τον ΑΝ.2326/1940 αλλά και με το αρθρ.27 παρ.6 του Ν. 3518/2016. Παυει η ισχυς των νόμων μετα από το εν λόγω έγγραφο? 5.Γιατί γίνεται δεκτός ο νόμος περί Φ.Ε.Μ. (που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας) ενώ αγνοείται ο νόμος περί ενημεροτήτων (που εκδόθηκε απο το ΤΣΜΕΔΕ)? 6. Μπορεί ενα Υπουργείο με ενα έγγραφό του να καταργεί νόμο άλλου φορεα (ΤΣΜΕΔΕ) ? 6. Το Πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σχετικά με την υποχρέωση προσκόμισης ενημερότητας , γιατί δεν λαμβάνονται υπόψην? 7. Τί γίνεται κατα των έλεγχο των φορολογικών για οικοδομικές άδειες που ελέγχονται σύμφωνα με το διαταγμα 795 Δ και με τα φορολογικά για τις κεραίες κινητλης τηλεφωνίας ? Τελικά, ενα έγγραφο (ουτε καν Απόφαση ή εγκύκλιος) έχει μεγαλύτερη ισχύ από την εφαρμογή των Νόμων και μπορεί να τους καταργεί?
  2. ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ: ​Προυπολογισμος παλαιας χρησης : 330x118x1,0x0,75 = 29205 προϋπολογισμός νέας χρήσης: 330x118x1,0x0,90 = 35046 Διαφορά προϋπολογισμού = 35046-29205 = 5841 ευρω (για προϋπολογισμό σε αρχιτεκτονικά, τευχη δημοπρατησης, χρονικό προγραμματισμό) ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΙΣΙΝΑΣ ​Αναλυτικός προϋπολογισμός με προμέτρηση εργασιών οπλ. σκυρόδεμα, πλακίδια, μόνωση , ύδρευση αποχέτευση, ηλεκτρομηχανολογικά, ας υποθέσουμε ότι ο προϋπολογισμός είναι 8000 ευρώ. το σύνολο του προϋπολογισμού πηγαίνει αρχιτεκτονικά, τεύχη δημοπράτησης και χρονικό προγραμματισμό στα στατικά ο επιμέρους προϋπολογισμός του οπλισμένου σκυροδέματος, στην ύδρευση ο προϋπολογισμός της ύδρευσης, στην αποχέτευση ομοίως και στη μελέτη των ηλεκτρικών ο επιμέρους προϋπολογισμός των ηλεκτρικών. ΠΡΟΣΟΧΗ , σε όλα τα παραπάνω προσαύξηση λόγω προσθήκης 30%. ΕΝΙΣΧΥΣΗ προμέτρηση της μεταλλικής κατασκευής και τιμολόγιο απο ΑΤΟΕ (ΦΕΚ 363Β/13) δες αν σου κάνουν οι κωδικοί 6101,6103,6105 κλπ. ας πούμε σύνολο προϋπολογισμού 5000 ευρω, άρα θα έχουμε για αρχιτεκτονικά, στατικά τευχη δημοπράτησης και χρονικό προγραμματισμό σε καθεμία μελέτη προϋπολογισμό ισο με 5000 ευρώ. ΠΡΟΣΟΧΗ και εδώ στα αρχιτεκτονικά και τα στατικά προσαύξηση 30% λόγω ενίσχυσης. και φυσικά όπως ανέφερες ελεγχο υπάρχοντος σε στατικά φορτία...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.