Μετάβαση στο περιεχόμενο

ermioninatsi

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ

ermioninatsi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο θέμα με άδεια του 91 που επιπλέον έχει και καταγγελία για κλείσιμο Η/Χ κι ετσι δεν πληρώθηκαν οι επιβλέψεις και δεν ρευματοδοτήθηκε το ακίνητο. Νομίζω πως ο cna έχει δίκιο, μάλλον ο επιβλέπων τραβιέται αλλά φαντάζομαι πως όταν θα έρθει η ώρα για τις υπεύθυνες δηλώσεις και έχει γίνει ήδη η τακτοποίηση μάλλον θα πρέπει να γίνει και η σχετική αναφορά.
  2. 2 ερωτήσεις πάνω σε αυτά που πολύ ξεκάθαρα γράφεις: 1) σε εξαίρεση από κατεδάφιση για την οποία έχω αιτηθεί μου ζητάνε συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών χώρις όμως να μου λένε βάσει ποιας νομοθεσίας αυτό απαιτείται. Εχεις καμία ιδέα αν υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο και που θα μπορούσα να το βρω? 2) νομιμοποίηση αυθαιρέτου είτε με τη νομοθεσία που ίσχυε κατά το χρόνο κατασκευής του αυθαιρέτου, είτε με σημερινή νομοθεσία, βάσει ποιου αρθρου και με ποιον τρόπο γίνεται? (η κατασκευή του πελάτη μου αφορά σε τζάκι που κατασκεύασε το 2008 στο μπαλκόνι διαμερίσματος εσοχής 5ου ορόφου σε κτίριο του 66 για το οποίο φυσικά έγινε καταγγελεία). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  3. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφοριες σας!Το θέμα μου βέβαια δεν είναι ο ορισμός του εξ αδιαιρέτου αλλά κατά πόσο μπορώ να έχω ισομοιρία δόμησης σε διαφορετικά ποσοστά επί του οικοπέδου, δηλ. π.χ. 60%ο-40%ο αναλογία οικοπέδου αλλά 50%-50% δόμηση. Αρχικά θεώρησα πως θα πρέπει να είναι νομικό θέμα αλλά μηχανικός εφαρμογής της πολεοδομίας μου είπε πως αυτό δεν μπορεί με τίποτα να το δεχτεί ακόμα και αν νομικά στέκει! Κι έτσι πριν ζητήσω επίσημα την απάντηση πολεοδομίας/ή ΥΠΕΧΩΔΕ, έκανα ερώτηση στο forum (και όχι στο blog!) μήπως κάποιος το έχει αντιμετωπίσει ξανά γιατί εγώ το βρίσκω μπροστά μου πρώτη φορά! Ευχαριστώ πάντως για τις διευκρινίσεις!
  4. Συνάδελφε Brasco, τι εννοείς έχω λάθος? Η κατανομή των χιλιοστών επί του οικοπέδου είναι ανάλογη της κατανομής των τετραγωνικών βάσει της γονικής παροχής. Οπως έγραψα αρχικά, θα απευθύνω ερώτημα στην πολεοδομία, αλλά πριν φτάσω εκεί, ρωτάω αν κάποιος έχει άποψη επί του θέματος. Αν γνωρίζεις, θα το εκτιμούσα πολύ! Οσο για το "αν και συνάδελφος", ελπίζω να μην είναι κακοπροαίρετο σχόλιο, είμαι συνάδελφος και μέσω του blog ζητώ συμβουλή από συναδέλφους.
  5. Συνάδελφοι, σε οικόπεδο εξ αδιαιρέτου όπου στον ιδιοκτήτη Α αναλογούν 117τ.μ. του οικοπέδου και στον ιδιοκτήτη Β αναλογούν τα υπόλοιπα 192τ.μ. του οικοπέδου με Σ.Δ. 0.60, στην γονική παροχή αναφέρεται πως η δόμηση διανέμεται από 50% σε κάθε ιδιοκτήτη παρά το γεγονός ότι η ποσοστιαία αναλογία δεν είναι η ίδια. Πριν απευθύνω σχετικό διευκρινιστικό ερώτημα στην αρμόδια πολεοδομια, έχει κανείς γνώμη για το αν αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί?
  6. Σωστα, ειναι "περιγράμματος". Και τελικά δεν μπορεί να είναι εκτός περιγράμματος κτιρίου. Εξωτερικά μεν, σε εσοχή δε και αν χρειαστεί να μπουν σε ημιυπαίθριο χώρο μετράνε στον Σ.Δ.
  7. το θεμα ειναι ομως κατα πόσο μπορώ να έχω εξωτερικά λεβητάκια εκτός περιγράμματος κτιρίου
  8. Συνάδελφοι καλημέρα, κάνω μια αναθεώρηση για εγκατάσταση φυσ. αερίου και για να τοποθετήσω εξωτερικούς λέβητες αερίου η μηχ. εφαρμογης μου ζήτησε να είναι εντός διαγράμματος. Ισχύει αυτό?και αν ναι, πως ειναι δυνατόν να ορίζονται ως εξωτερικά λεβητάκια (δηλ. τοποθετημένα στην έξω πλευρά του εξωτερικού τοίχου) και να είναι εντός διαγράμματος??? Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.