Μετάβαση στο περιεχόμενο

Vagelis Kerx

Members
  • Περιεχόμενα

    0
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Vagelis Kerx

  1. Δεν συνέκρινα κάπου τις σχολές με το επάγγελμα, για να μη μπερδευόμαστε, συνέκρινα το BAS με το MEng. Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις; Από εκεί και πέρα όπως είπα, ας αξιολογηθούν οι Τ.Ε. και οι Π.Ε. από τον ίδιο φορέα με κοινές τακτές εξετάσεις. Τα χρόνια εμπειρίας είναι ένδειξη, όχι απόδειξη. Αν ήταν έτσι, ο παππούς μου αν ζούσε, θα είχε περισσότερες γνώσεις από εμένα ως μηχανικός.
  2. Πηγή για αυτό που γράφεις; Αυτά είναι βάση βαθμίδων ECTS, όχι της εσωτερικής αξιολόγησης.
  3. Σε επίπεδο Τάκη Τσουκαλά βλέπω πάντως πως έχουμε πολλά να πούμε σε κάποιον που δε γνωρίζουμε. (σφαλιάρα σου - νεούδι κλπ) Σε επίπεδο τώρα αντικειμενικών γνώσεων, συμφωνώ πως θα πρέπει να υπάρχει ένας φορέας που να δίνουν όλοι οι μηχανικοί Τ.Ε. και Π.Ε. εξετάσεις, για κατάταξη. Από εκεί και πέρα, αφού συγκρίνεις το BAS με το M.Eng, σε παραπέμπω στα ECTS points που απαιτούνται για την κτήση του καθενός. Το MEng απαιτεί μαζί με τον βασικό κύκλο 300 ECTS κάτι που μόνο τα προγράμματα των πολυτεχνείων συμπληρώνουν.
  4. Όσο ντροπή είναι το παραπάνω post, άλλο τόσο είναι και το δικό σου. Το 5ετές πολυτεχνείο, με βάση τα μαθήματα προσφέρει αναγνώριση M.Eng στην Ευρώπη, κι εσύ γράφεις πως οι απόφοιτοί του δεν είναι στο 10% του BAS. Κατά τα άλλα φυσικά πρέπει να γίνει ενοποίηση των επιμελητηρίων, για άλλους λόγους. Το σύστημα των βαθμών πτυχίων μπάζει από παντού, και πρέπει να υπάρχει ένας ενιαίος φορέας αξιολόγησης με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.