Μετάβαση στο περιεχόμενο

gavra

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gavra

  1. Ζητω συγνωμη εκ των προτερων για την ταλαιπωρια, αλλα οποιος μπορει και ειναι σιγουρος για τις γνωσεις που εχει ας απαντησει μπας και βγαλω καποια ακρη, μην περασουν οι προθεσμιες η οτιδηποτε αλλο... Ειμαι μηχανικος και εργαζομαι αποκλειστικα σε εναν αλλον μηχανικο ''εργοδοτης'' με μπλοκακι τα τελευταια 5 χρονια.το μπλοκακι το κρατησα και θα συνεχιστει αυτη η σχεση.μεχρι τωρα λοιπον ημουν στο τσμεδε ΕΕ και εξομοιωνομουν με μισθωτο ως προς την φορολογηση... 1)Τωρα ο ''εργοδοτης'' θα πρεπει να γραφει στο μητρωο εργοδοτων και στο ΕΡΓΑΝΗ (κατι τετοιο μου ειπαν απο το ΙΚΑ) και να πληρωνει το κομματι που του αναλογει καθε μηνα με ΑΠΔ στον ΕΦΚΑ ασχετως αν κοψω 1-2 φορες τον χρονο ΤΠΥ σε αυτον που θα αναγραφει οτι υπαγομαι στο αρθρο 39.παρ9? 2)Ειναι σωστη αυτη η διαδικασια? 3)Στο ΕΡΓΑΝΗ γιατι πρεπει να γραφει ο ''εργοδοτης'' μου? 4)Εγω πρεπει να παρω και ΑΜΑ ΙΚΑ? 5)Ποιος ο λογος να κραταω μπλοκακι πλεον? 6)Ασφαλιστικα πλεον θα θεωρουμαι ως κλασικος μισθωτος ή ως ΕΕ με εισφορες μισθωτου (δεν γνωριζω ποια ειναι η διαφορα αν υπαρχει)? Επισης μεσα στον χρονο προκειται να παρω μια μικρη μελετη απο το δημοσιο καθως και αλλη μια μικρη απο ιδιωτη. Επειδη ειμαι γεωτεχνης και πληρωνουμε γεωτρυπανιστες, εργαστηριακα κλπ, θα πρεπει 1) να παω και εγω να γραφτω στα μητρωα εργοδοτων και στο ΕΡΓΑΝΗ, για να καλυψω τις εισφορες τους συμφωνα με τα τιμολογια που θα μου κοψουν 2) αν ειναι ετσι, αυτο θα ειναι εφαπαξ με την εκδοση του τιμολογιου ή θα ειναι με ΑΠΔ μηνιαια αναλογα με την αξια του συμφωνητικου που θα γινει και της διαρκειας του? 3) αυτοι στα τιμολογια τους θα αναγραφουν οτι υπαγονται στο αρθρο 39. παρ,9? 4) εγω στα τιμολογια που θα κοψω στο δημοσιο και στον ιδιωτη θα αναγραψω οτι υπαγομαι στο αρθρο 39. παρ,9? (εχω την εντυπωση πως οχι μιας και δεν ειναι σχεση εξαρτημενης εργασιας αλλα μια και εξω υπηρεσια ) 5) Η συμβαση που υπάρχει μεχρι σημερα με τον ''εργοδοτη'' μου ειναι συμβαση εργου 6μηνη. Μελλοντικα, με τον ''εργοδοτη'' μου είτε με τους μελλοντικους πελατες μου οι συμβασεις θα ειναι ολες συμβασεις εργου ή θα ειναι συμβαση εξαρτημενης εργασιας με τον εργοδοτη μου και συμβαση εργου με τους πελατες μου?εχω συμφωνησει με τον ''εργοδοτη'' μου να μην υπαρχουν δωρα, μισθοι πασχα, χριστουγεννα, ουτε αποζημειωση και θελει να ειναι καλυμμενος πως δεν θα τα ζητησω με τα νεα δεδομενα
  2. 1ον)δεν εχω ψηφισει ποτε στο τεε, 2ον)δεν εχω ουτε ειχα ποτε κομματικη ταυτοτητα, 3ον)τρεχω συνεχεια λογω δουλειας και λογικο ειναι να μην ξερω τις θεσεις του καθε υποψηφιου,4ον)θελω να ψηφισω, ωστε να σταματησει να μας κυβερναει το 10% των μηχανικων. αν ειναι ευκολο οποιοι γνωριζουν ας βοηθησουν: ειναι καποιος υπερ της επιλογης 2 ειδικοτητων απο τους μηχανικους οσων αφορα τις κατηγοριες πτυχιων για δημοσια εργα? με τα μπλοκακια και την θεωρηση ως μισθωτος εφοσον υπαρχουν ειτε εως 3 εργοδοτες η το 75% των εσοδων σε εναν εργοδοτη ασχολειται κανεις? με τις καταργησεις των απαλλαγων πληρωμης εισφορων στο οαεε εφοσον πληρωνουμε τσμεδε ασχολειται κανεις?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.