Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

θα ηθελα να ρωτησω εαν καποιος κανει τα 3 χρονια και μετα αντι για τα αλλα 2 κανει 1 χρονο μαστερ αναγνωριζεται στην ελλαδα κανονικα το 3+1 σαν πτυχιο πολιτικου μηχανικου?

Link to comment
Share on other sites

Μα για να κάνεις μάστερ θα σου ζητήσουν το πτυχίο...Τι θα πεις έκανα 3 χρόνια και μετά βαρέθηκα, είπα να κάνω και μάστερ να κερδίσω χρόνο??

Link to comment
Share on other sites

Τι θα πεις έκανα 3 χρόνια και μετά βαρέθηκα, είπα να κάνω και μάστερ να κερδίσω χρόνο??

 

Εάν καθιερωθεί ο νέος νόμος 3+2 που οδηγεί σε επίπεδο μάστερ με τα τελευταία δύο έτη δεν βρίσκω τον λόγο γιατί κάποιος να είναι υποχρεωμένος να κάνει και τα επόμενα 2 εάν έπειτα από τα 3 πρώτα έτη που έχει πάρει το βασικό του τίτλο στην Ελλάδα θελήσει να φύγει για μάστερ ενός έτους σε κάποια άλλη χώρα του εξωτερικού .

Edited by IAN
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

βασικα ειμαισ το εξωτερικο τελειωνω τα 3 χρονια και επειδη δε θελω να χανω χρονο με τα αλλα 2 σκεφτομουνα να κανω ενα χρονο μαστερ..λογικα ομως στην αναγνωριση θα εχω προβληματα..ετσι δεν ειναι?

Link to comment
Share on other sites

@mixanikos21

 

Οπουδήποτε και να το κάνεις το μάστερ για να μην έχεις προβλήματα αναγνώρισης στην Ελλάδα θα πρέπει οι τίτλοι αυτοί να προέρχονται από αναγνωρισμένα ομοταγή ιδρύματα του εξωτερικού που είναι στην Ελλάδα αντίστοιχα με τα Ελληνικά Πολυτεχνεία και να έχουν οι τίτλοι μεταξύ τους συνάφεια ως προς το πρόγραμμα σπουδών τους και ως προς το αντίστοιχο ελληνικό πρόγραμμα που επιθυμείς να έχεις αναγνώριση στην Ελλάδα .Πουθενά στο νόμο του ΔΟΑΤΑΠ δεν έχω δει να υπάρχει προϋπόθεση στο ότι και οι δύο τίτλοι σπουδών ντε με και καλά θα πρέπει να προέρχονται από το ίδιο ίδρυμα του εξωτερικού (Δεν μιλάμε όμως για παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων σε άλλες χώρες αλλά για μητρικά ιδρύματα του εξωτερικού. Διότι εκεί υπάρχουν περιορισμοί ). Μπορείς κάλλιστα το βασικό τίτλο σπουδών να το κάνεις σε ομοταγή ίδρυμα της Αγγλίας και το μάστερ να επιθυμείς να το κάνεις σε ομοταγή ίδρυμα της Γαλλίας .Η συνεκτίμηση του μάστερ με το βασικό τίτλο έτσι και αλλιώς θα γίνει όταν επιστρέψεις στην Ελλάδα είτε το ένα προέρχεται από Αγγλία και το άλλο από την Γαλλία .Αρκεί και τα δύο ιδρύματα του εξωτερικού να είναι αναγνωρισμένα και από το κράτος μας .Αυτά γνωρίζω εγώ .Για να είσαι σίγουρος 100% καλό είναι να ρωτήσεις και στο ΔΟΑΤΑΠ .

Edited by IAN
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

IAN στο δοαταπ νομιζω οτι ειναι ασχετοι οι ανθρωποι..αλλα σου λενε και μολις γυρισεις πισω αλλα μπορει να αναγνωρισουν.δε τους πολυ εμπιστευομαι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.