Μετάβαση στο περιεχόμενο

mihanikos-elen

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

534 profile views

mihanikos-elen's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα, και εγώ δεν έβγαλα άκρη , ρώτησα παντού. Τελικά ο 63.11.13.00 έχει πρόβλημα συνάδελφοι;;;
  2. Βρήκατε κάποια άκρη σχετικά με τον ΚΑΔ διότι τον έχω και εγώ και δε ξερω αν δημιουργεί πρόβλημα...
  3. Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας. Καταλαβαίνω ότι κάποιος που στις 1/1 έχει μπλοκάκι εως 3 εργοδότες και κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά έχει μισθωτή εργασία χάνει το δικαίωμα να φορολογηθεί για τα εισοδήματα του από το μπλοκάκι ως μισθωτός . Η απορία μου είναι η εξής. Το γεγονός ότι έκανα έναρξη στην εφορία (και ξεκίνησα να εργάζομαι με μπλοκάκι σε έναν μόνο εργοδότη με σύμβαση) αφού τελειώσε η πρώτη μου εγασία ως μισθωτή δεν παίζει ρόλο στο πως θα φορολογηθώ; Δηλαδή χάνω το δικαίωμα να φορολογηθώ για το εισόδημα από το μπλοκάκι ως μισθωτή , επειδή μέσα στη χρονιά δούλεψα και ως μισθωτή κάπου παρόλο που τότε δεν είχα καν κάνει έναρξη στην εφορία ;
  4. Χαίρετε ! Θέλω τη βοήθεια σχετικά με τη φορολογική δήλωση για το έτος 2017. Είμαι μηχανικός και μέχρι τέλη Ιουλίου του 2017 ουδέποτε είχα κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία. Για το έτος 2017: Εργαστηκα ως μισθωτή από τον Απρίλιο του 2017 με τελευταία εργάσιμη ημέρα την 14η Ιουλίου 2017 (παραιτήθηκα δηλαδή στις 14/7/17). Στις 27/7 πραγματοποίησα έναρξη στην εφορία και ξεκίνησα να εργάζομαι με ΔΠΥ σε έναν μόνο εργοδότη έχοντας σύμβαση μαζί του υπαγώμενη στη ρύθμιση της παραγράφου 9 του άρθρου 9 του νόμου 4387/2016. (όπου μου γίνεται παρακράτηση φόρου 20% από τον εργοδότη, και επιπλεόν ο εργοδότης αποδίδει στον εφκα τις εργοδοτικές εισφορές που του αναλογούν και μου παρακαρατεί από το μισθό μου τις ειφορές που μου αναλογούν). Επισκέφτηκα σήμερα τον λογιστή μου για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για το έτος 2017 και μου είπε ότι πρέπει να φορολογηθώ για όλο το έτος 2017 ως ελεύθερη επαγγελματίας που είχε και μισθωτή εργασία! Αυτό σημαίνει απο εκεί που θα είχα επιστροφή σημαντικού ποσού, θα πληρώσω και απο πάνω! Δε πρέπει να φορολογηθώ μόνο ως μισθωτή ?
  5. υπάρχει κάποιος μισθωτός μηχανικός δημοσίου που να ξέρει αν ισχύει αυτό που λέει η υπάλληλος ότι δεν μπορεί ακόμη να αποδωθεί ΑΠΔ ???
  6. Καλησπέρα παιδιά (ταλαίπωροι μηχανικοί), συνεχίζοντας την παραπάνω κουβέντα, θέλω να προσθέσω το εξής. Έως τώρα εργαζόμουν ως μισθωτή μηχανικός. Θα ξεκινήσω όμως να εργάζομαι κάπου με μπλοκάκι. Χρειάζομαι λοιπόν ασφαλιστική ενημερότητα για να κάνω έναρξη στην εφορία. Σήμερα πήγα ΤΣΜΕΔΕ (συγνώμη ΤΜΕΔΕ .... ) και ο υπάλληλος με ενημέρωσε πως για τους μήνες Απρίλιο - Μάιο - Ιούνιο 2017 κατά τους οποίους εργάστηκα ως μισθωτή με σύμβαση στο δημόσιο ΔΕΝ έχουν πληρωθεί εισφορές άρα ενημερότητα γιοκ εκτος αν του πάω αντίγραφα υποβολής ΑΠΔ κτλ ή εκτός αν πληρώσω μόνη μου λέει τις εισφορές και κάποια στιγμή (ποτέ φαντάζομαι, ΘΑ γίνει συμψηφισμός). Μάλιστα λέω διαλέγω το πρώτο! Πήγα λοιπόν στην υπηρεσία του δημοσίου που εργαζόμουν και μου είπαν μααα πως θα πληρώσουμε εισφορές μισθωτών μηχανικών του δημοσίου αφού δεν έχουν δοθεί ακόμη κωδικοί από τον ΕΦΚΑ , συνεπώς καμμία ΑΠΔ δεν έχει ακόμη δηλωθεί για μισθωτούς μηχανικούς του δημοσίου! Τί λέτε να κάνω?? Να πάω την Παρασκευή στο ΤΣΜΕΔΕ - ΤΜΕΔΕ με το χαρτί της δημόσιας υπηρεσίας που λέει ότι δεν μπορούν αν υποβάλλουν ΑΠΔ και να απαιτήσω να μου δοθεί ενημερότητα ή να τα πληρώσω μόνη μου ελπίζοντας ότι θα μου τα δώσουν πίσω κάποια στιγμή??? Το κακό είναι ότι πρέπει μέχρι τέλος του μήνα να έχω κάνει την έναρξη...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.