Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτονομία ηλεκτρικού ρεύματος


Forma

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

έχω στο μυαλό μου το εξής: επιθυμώ να δημιουργήσω έναν χώρο εργασίας εκτός πόλης καθότι διαθέτω εκεί ένα ακίνητο όπου επιθυμώ να αποφύγω την διαδικασία αδειοδοτήσεων κλπ. με το σκεπτικό της δημιουργίας ενός χώρου γραφείου στην λογική των τροχοβιλών και με το σκεπτικό της off grid φιλοξενίας (χωρίς σύνδεση σε δίκτυο της ΔΕΗ) με τις εξής απαιτήσεις υποστήριξης: 

- πλήρη αυτονομία ενός ή max δυο laptop

- φωτισμό χώρου

- air condition

Μέγεθος μονάδας: max 30 τμ

Διάρκεια δυνατότητας υποστήριξης: 8 ώρες την ημέρα, με την δυνατότητα ωστόσο (αν πρόκειται πχ. για τροφοδοτικό ρεύματος) να το μεταφέρω για επαναφόρτιση στο μεσημεριανό διάλειμμα στο σπίτι μου και να επιστρέφω το απόγευμα με το ίδιο επαναφορτισμένο...

Οποιαδήποτε συμβουλή για υποστήριξη και δυνατότητα κάλυψής των αναγκών μ από φωτοβολταϊκό σύστημα ευπρόσδεκτη!

 

Είναι δυνατό κάτι τέτοιο που επιθυμώ; Ή δεν είναι πρακτικά ακόμα εφικτό οπότε να προχωρήσω σε κανονικά διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας; Ευχαριστώ

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλή ερώτηση, πολλοί θέλουν και ονειρεύονται το ίδιο.

Δεν λες πόση είναι η συνολική ισχύς και τι budget έχεις.
Αν είναι για μόνον 2 λάπτοπ και φώτα και για έως 8 ώρες τότε με 1 - 1.5kWh είσαι ok και την βγάζεις φτηνά με 1 ups (ή inverter) και 1 (ή 2) σετ συσσωρευτών.
Θα χρειαστεί να κουβαλάς τις άδειες μπαταρίες από τον χώρο στο γραφείο της πόλης για φόρτιση, αυτό μπορεί να είναι μπελάς, είναι βαριές.
Ενδεικτικό κόστος 100-500€ ανάλογα με το τι ήδη έχεις.

Τα πράγματα περιπλέκονται και το κόστος εκτοξεύεται αν συμπεριληφθεί κλιματιστικό (κόστος σε αποθήκευση kWh) και PV panel για φόρτιση.
Ενδεικτικά http://www.eshop-energy.gr/standalone_solutions.php
Αν έχεις κάποιο γνωστό μπορεί να σου δώσει τζάμπα 2-3 φθαρμένα πάνελ αλλά μετά θέλει δουλειά και πιθανόν πατέντες για να λειτουργήσουν όλα μαζί, panels, chargers, inverters κλπ, ο εξοπλισμός κοστίζει. Για όλη την εγκατάσταση χρειάζεται μελέτη και ηλεκτρολόγος.

edit: ο βαθμός απόδοσης στην φόρτιση-εκφόρτιση δεν είναι πάντοτε 95%, από ένα σημείο και πέρα και σε βάθος χρόνου δεν συμφέρει η φόρτιση από την πρίζα ακόμα και αν γίνεται με το νυκτερινό.

Πόσο διαρκεί το μεσημεριανό διάλειμμα? αν είναι μικρό τότε μπορεί οι μπαταρίες να μην εχουν προλάβει να φορτίσουν στο (πχ) 50% οπότε χρειάζεσαι και 2ο σετ.

Edited by AMHxaNos
ωρθογραφύα.
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.