Μετάβαση στο περιεχόμενο

SAKI

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    ΛΑΡΙΣΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SAKI's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συναδελφοι καλημερα. Δεν γνωριζω αν ειμαι στη σωστη ενοτητα για την απορια μου, αλλα θα ηθελα να μαθω αν οι ηλεκτρολογοι-μηχανολογοι ανηκουν στους ελεκτες δομησης και αν ξερει καποιος περι υλης εξετασεων. Ευχαριστω.
  2. ειναι εκτος οικισμου Βαρναβα,εκτος σχεδιου με δασαρχειο τακτοποιημενο. Ο μπροστινος μου εχει προσβαση σε δρομο κοινοτικο επισημο. ευχαριστω
  3. Συναδελφοι καλησπερα. Ηθελα να μαθω αν ισχυει η δουλεια διοδου σημερα ή εχει καταργηθει με καποια αποφαση. Δε μιλω για υφισταμενες, αλλα για νεα δουλεια διοδου μεσω συμβολαιογραφου εφοσον υπαρχει συμφωνια με το γειτονα. Σε σχετικα θεματα στο φορουμ μας, διαβασα για την καταργηση της,χωρις να ειμαι σιγουρος αν καταλαβα καλα. Ευχαριστω πολυ.
  4. Συνάδελφοι καλημέρα σας. Έχω ένα γήπεδο σε περιοχή της Βορειοανατολοκής Αττικής, εκτάσεως 10820τμ. Ειναι εκτός σχεδίου και εντός ζώνης των 500μ. Τα όρια του οικισμου της περιοχής εχουν καθοριστεί με απόφαση Νομάρχη το Νοεμβρη του 1977.(εχω σχεδια απο πολεοδομία). Εχει πρόσωπο 125μ σε νομιμη κοινοτικη οδο και σχεδον 87μ σε χωματοδρομο, τον οποιο χρησιμοποιουσαν απο πολυ παλια και στον οποίο εχω δωσει μια λωρίδα απο το γήπεδο μου, για την διαπλατυνσή του.Η δωρεά μου, περασε απο κοινοτικο συμβούλιο και πήρα χαρτι απο τη κοινότητα οτι 'εδωσα τοσα τετραγωνικά για τον δρομο.(γήπεδο γωνιακό) Το γήπεδο δωθηκε στη μητέρα μου με συμβολαιο το 1969 και σε μένα με συμβολαιο του 2009. 1η ερώτηση αν γίνεται κατάτμηση του γηπέδου(χωρίζεται σε 2 τμηματα των 5στρ) 2η ερωτηση αν θα περασει δασικη υπηρεσια και χαρακτηριστούν 2στρ δασικο η δομηση γινεται στα 10820τμ ή στα 8820τμ. (Σημειωτέων οτι 10820τμ ειναι οτι εμεινε αφου δοθηκε τμημα για το δρομο) Ευχαριστώ πολύ.
  5. Συναδελφοι καλησπερα Εχω ενα γηπεδο, το οποιο και θελω να το εμβαδομετρησω. Πριν αναθεσω τη δουλεια σε καποιο τοπογραφο, ηθελα να ρωτησω το εξης: Επειδη το γηπεδο δεν εχει την ιδια υψομετρικη σταθμη η εμβαδομετρηση γινεται στη προβολη του, σα να ηταν επιπεδο? η" εμβαδομετρουμε οπως παει το εδαφος?
  6. αυτη η δηλωση, γινεται σε απλη υπευθυνη δηλωση, η' και σε ενα χαρτι α4 ως βεβαιωση, αρκει να υπαρχει το γνησιο της υπογραφης του ηλεκτρολογου-μηχανικου. συναδελφοι δεν δινουμε τιποτα, αν δεν κανουμε σοβαρο ελεγχο της εγκαταστασης!!!!!!!!
  7. αγαπητε συναδελφε η εν λογω δηλωση, δεν διαφερει σχεδον καθολου νομικα, απο αυτην που καταθετουμε στη δεη, απλως δεν υπαρχει το σχεδιο και τα στοιχεια της εγκαταστασης σχετικα με ειδος και ποσοτητα φορτιων. η ευθυνη οπως ειπανε και οι αλλοι συναδελφοι μας ειναι σημαντικοτατη!!!!!!! ουσιαστικα η υπογραφη σου, ειναι το χρονικο κομβικο σημειο, που απο δω και περα η εγκατασταση ειναι ασφαλης για οσο διαστημα χρειαστει. αρα 1)αν για καποιο λογο, πηγε ηλεκτρολογος να κανει εργασιες στο εν λογω κτιριο, αυτος πρεπει να εχει εφαρμοσει, τα του νομου φεκ1222 5/9/206 και οτι εχει να κανει με το hd384. οποτε δινει τη δηλωση ο ηλεκτρολογος. 1α)αν ο ηλεκτρολογος εχει αδεια και αρνηθει να δωσει τη δηλωση τοτε μπορεις να το τραβηξεις νομικα μεχρι και σε σημειο διαγραφης απο το συλλογο του. 1β)αν ο ηλεκτρολογος δεν εχει αδεια εκει παει κατηγορουμενος για εξαπατηση κ.ο.κ 2)αν δεν πατησε μεσα στο κτιριο καποιος ηλεκτρολογος και σου ζητουν εσενα τη δηλωση,τοτε παρε ενα μαγκα-εμπιστο ηλεκτρολογο και ξεκινα ελεγχους-δδε στους πινακες-απαραιτητως ελεγχος η' κατασκευη γειιιιιιιιιιιιιιιιιωσης!!!!!!! καταλαβαινεις λοιπον οτι το κοστος αν ειναι ολα ενταξει, χωρις να πρεπει να γινει καποια εργασια,για 2 ατομα θα ειναι καπου στα 500ευρω ελαχιστο.(μονο ελεγχος με απασχοληση μηχανικου-ηλεκτρολογου και συνταξη δηλωσης) η εγκυροτητα μας, και η υπογραφη μας, κοστιζει!!!!!!!!!.
  8. υπαρχει γνωστη εταιρεία στην αθηνα που θα σε βοηθήσει σχετικά με τεχνικές προδιαγραφές και πλήρη υποστήριξη συστημάτων co2
  9. αν ο ρευματοδοτης(16Α) καταληγει σε συσκευη, τοτε γραφω τη συσκευη στο πινακα. αν ειναι απλως ενισχυμενη-ενισχυμενες συμπληρωνω μια σειρα γραφοντας "ρευματοδοτες (μεχρι 3 σε κυκλωμα 16Α) .........Χ600w συναδελφοι μην ξεχναμε οτι συμπληρωνουμε μια υπευθυνη δηλωση και γραφουμε οτι συμφερει για να ειμαστε νομικα σωστοι.
  10. αγαπητε συναδελφε ας ξεκινησουμε να δουμε πως γινεται η συμπληρωση της υπευθυνης δηλωσης. αν εχεις μεγαλη εγκατασταση και πολυοροφο κτιριο, καταθετεις μαζι με την υδε, τα σχεδια των κατοψεων,τα μονογραμμικα των πινακων και γραφεις στο μιλλιμετρε της υδε "συνημμενα, κατοψη1-κατοψη2-μονογραμμικο πινακα1-μονογραμμικο πινακα2 κ.ο.κ. στα συνημμενα σχεδια γραφεις υποχρεωτικα τα στοιχεια ιδιοκτητη-ακινητου-αριθμο παροχης-σφραγιδα και υπογραφη(τα σχεδια αυτα μπορει να ειναι σε α4 η" οτιδηποτε αλλο μεγεθος εκτυπωσης). μπροστα στην υδε βαζεις μονο τη σφραγιδα εκει που λεει "στοιχεια αδειας εγκταστατη" χωρις υπογραφη. σφραγιδα υπογραφη και ημερομηνια μαζι, βαζεις μονο στο πισω μερος εκει που λεει "ο υπευθυνος αδειουχος εγκαταστατης". στους πινακες για συσκευες-κινητηρες, αν δεν γνωριζεις τι ειναι, βαζεις μονο "ειδος-ταση-ισχυς". να γνωριζεις οτι ευθυνη φερνουμε, σε οτι εχουμε σχεδιασει στις κατοψεις και γραψει, στους πινακες των συσκευων-κινητηρων. ειναι μεγα λαθος να γραφουμε συσκευες και κινητηρες που δεν υπαρχουν συνεδεμενες στην εγκατασταση, αλλα τα γραφουμε εμεις, για να μπορεσει ο πελατης να παρει τη παροχη που πρεπει. το ιδιο ισχυει για τα φωτα. φαντασου μετα να ερθει να συνδεσει τις συσκευες καποιος ασχετος. το σωστο ειναι αφου αποτυπωσουμε στα σχεδια την εγκατασταση-πινακες να συμπληρωσουμε μονο τα φορτια που ειναι πραγματι συνεδεμενα με επιβλεψη δικια μας,γραφοντας σαν παρατηρηση "μελλοντικη συνδεση των παρακατω συσκευων-κινητηρων οπως φαινονται στα σχεδια". ειναι θεμα της δεη να σου δωσει τη παροχη που θελεις η' οχι. κανονικα καθε φορα που βαζω συσκευες-κινητηρες θελει και εκδοση υδε με τη σημειωση "επαυξηση" τελειωνω με τη παραγραφο 2 της υδε που λεει "δινω την εγγυηση συμφωνα του αρθρου 3 του 4483/65 οτι η εγκατασταση θα λειτουργει απροσκοπτα" πρακτικα σημαινει οτι για 2 χρονια οτιδηποτε συμβει στην εγκατασταση πρεπει να το παρακολουθησεις και να το διορθωσεις χωρις χρηματα.εννοειται να μην εχει βαλει καποιος αλλος χερι στην εγκατασταση με οποιοδηποτε τροπο.
  11. αγαπητε συναδελφε η μονη περιπτωση που θα επρεπε να κοψεις τιμολογιο και να περασει απο εφορια(θεωρηση) θα ηταν σε νεα ηλεκτροδοτηση εφοσον η αδεια του ακινητου ηταν εως τις 31/12/1993. στην περιπτωση σου δεν χρειαζεται ακομη και αν ειναι επανελεγχος.
  12. τους νομους του κρατους, πρεπει να τους τηρουμε οπως και να εχει. η δεη δε φερει καποια ευθυνη, διοτι μετα το μετρητη της, δεν εχει καποια αρμοδιοτητα. αλλα και στη περιπτωση που δεν γινει για καποιο λογο η θεμελιακη γειωση, ο ηλεκτρολογος υποχρεουται να κατασκευασει με αλλες μεθοδους γειωση, της οποιας η αντισταση να ειναι και πλησιον της τιμης των κανονισμων(hd384)
  13. συνάδελφοι καλησπέρα μίλησα με διευθυντή της δεη και μου είπε, οτι δεν υπάρχει σχετική οδηγία δικιά τους, που να μας υποχρεώνει γιά τη θεμελιακή γείωση. εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τη κάνουμε επειδή είναι νόμος του κράτους(φεκ β 1222 5/9/2006)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.