Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Εκτοξευόμενη πολυουρεθάνη για θερμομόνωση


dvlfw

Recommended Posts

1ον. Με τους γείτονες μίλησες καθόλου; Ισως να μην εχουν πρόβλημα.

2ον. Πιστευω οτι η λυση μονωση με πλάκες, πλέγμα και σοβάτισμα με θερμομονωτικο σοβά είναι η καλύτερη.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το διάστημα κάνω γενικές εργασίες σε όλο το σπίτι μέσα έξω και χρειάστηκε να ζητήσω απο τους γείτονες μου, να με αφήσουν να κάνω ακόμα μια σημαντική εργασία η οποία έπρεπε να γίνει απο τον χώρο τους.Η απάντησή τους ήταν θετική αλλά απο την γενική συζήτηση που είχαμε μου έδωσαν να καταλάβω οτι δε θα μου επιτρέψουν να βγώ στον χώρο τους και πόσο μάλλον δεκα εκατοστά.... γιατί πριν τους εξηγήσω τι ήθελα να κάνω

(άσχετο με το θέμα θερμομόνωσης)μου είπαν: ''οτι κάνεις κάνε αλλά να είσαι πρόσωπο''... οπότε δε το βλέπω.... Εναν σοβά μπορώ να κάνω αλλα το dow το 5αρι.....χλωμό το βλέπω....

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως η μηχανικός που είχαμε τότε (να την κάνει ο Θεός μηχανικό) δεν προέβλεψε και δεν φρόντισε να αφήσει έστω δέκα πόντους χώρο

 

 

αν εχεις περιθωριο ειναι απο τον αντισεισμικο αρμο...απο 5 εως 10 ποντους..αλλα επειδη σπανια αφηνει καποιος και οχι επειδη δεν θελει ο μηχανικος γιατι θελει να μεγαλωσει την προσοψη χωρις να μετρανε στον σ.δ...

ειναι στο μοναδικο που οτι και αν πει ο καθε ιδιωτης δεν τον πιστευω....δεν υπαρχει λογος για εναν μηχανικο να μην θελει τον αντισεισμικο αρμο...

 

 

παμε παρακατω....λετε δεν προβλεψε......

τι να προβλεψει οτι θα θελατε καποτε να κανετε εξωτερικη θεμομονωση?

ελεος...

 

αν εχετε 3 ποντους περιθωριο καντε το εξης.....με κολλα τεκτοθερμ κολληστε τις μονωτικες πλακες 3αρες....πανω στις μονωτικες πλακες παλι τεκτοθερμ με πλεγμα ...ασταρωμα και βαψιμο...

 

 

υ.γ πιο προχωρημενο σεναριο.....βγαλτε τον παλιο σοβα...κερδισατε 3 ποντους.....συνολο 6 ποντοι διαθεσιμοι.... ..πεταχτο....τεκτοθερμ με μονωτικες 5αρες πλακες......τεκτοθερμ παλι με πλεγμα...ασταρωμα και βαψιμο

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Εχω ακούσει οτι μπορεί να γίνει εξωτερική θερμομόνωση με την χρήση εκτοξευόμενης πολυουρεθάνης και σοβάτισμα μετά. Η λύση κέλυφος μου είναι απαγορευτική γιατί ο τοίχος μου είναι στα όρια του οικοπεδου του γείτονα,οπότε τα 8-10 εκατοστά (5 εκ. dow) που θα βγώ έξω θα είμαι παράνομος.... Υποθέτω οτι με την πολυουρεθάνη ισως βγω στο μισό απ οτι στο κέλυφος και ο γείτονας το δεί πιο θετικά. Πράγματι γίνεται λοιπόν εξ. θερμομόνωση με αυτο το υλικό? Και είναι αποτελεσματική; Ευχαριστω. (Αν υπάρχει κάποιος αλλος τρόπος εξ.θερμομόνωσης με χαρα την διαβαζω.... )

 

Φυσικα και γινεται και το συνιστο. εχω χρησιμοποιιση την χρήση εκτοξευόμενης πολυουρεθάνης αντι για πολυστερινη και δημιουργησα ενιαια επιφανεια χωρις αρμουςκαι χωρις να τρυπαω και να τοποθετω ουπα και μετα να χρειαζομαι "ειδικες" κολλες και σοβαδες!

 

επισης οντως κερδιζεις το μισο παχος λογω του συντελεστη λ=0,018-0,021 που εχει και μπορεις πανω σε αυτην να σοβατισεις με τον συμβατο σοβα. οσο αναφορα την υγρομονωση, η πολυουρεθανη ειναι μη υδατοπερατο υλικο και γι αυτο χρησιμοποιειται για μονωση δωματων.

 

με την εταιρια που ειχα συνεργαστει ειχε κανει ολη τη σχολη ευελπιδων στη βαρη εξωτερικη θερμομονωση μονωση το 1979!

Link to comment
Share on other sites

Προτείνετε θερμοπρόσοψη (με 5αρι fibran) για μόνωση καινούριας οικοδομής;

 

Πιστευω οτι η λυση με οικολογικο πλεον spray πολυουρεθανης εχει καλυτερο αποτελεσμα και με μικροτερο παχος λογο του συντελεστη (λ) κτλ, οσο και για την εφαρμογη του, δημιουργει ενιαια επιφανεια χωρις αρμους και τρυπηματα οπως με τοις πλακες και δεν απαιτουνται ουτε ειδικες κολλες και σοβαδες που ολα αυτα εχουν διαφορετικη συμπεριφορα στις συστολοδιαστολες.

Link to comment
Share on other sites

γειά σας

να ρωτήσω και γω κάτι

έχω ένα παλιό σπίτι στο χωριό θέλω να βάλω θερμομόνωση στην ταράτσα, υπάρχει τρόπος χωρίς να προσθέσω πολύ βάρος? (το σπίτι είναι πολύ παλιό χτισμένο με μπλόκα χωρίς κολώνες)

 

αυτα τα βρηκα απο μια εταιρια οταν ειχα κανει μια ανακατασκευη σε διατηρητεο του '20

 

Η μόνωση με εκτοξευόμενο αφρό Διογκωμένης Πολυουρεθάνης (Spray Polyourethane Foam) προσφέρει άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες και εξοικονόμηση ενέργειας έχοντας το χαμηλότερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, λ=0,021.

 

Η δομή της Διογκωμένης Πολυουρεθανης αποτελείται από 96% κλειστές κυψέλες κενού αέρος. Κατά την εφαρμογή του σε μορφή spray, προσφέρει ενιαία επιφάνεια χωρίς αρμούς, σφραγίζει και ενσωματώνεται με κάθε δομικό υλικό, αποτρέποντας την είσοδο ζέστης, βροχής και υγρασίας, καταστώντας την κατασκευή ενωμένη και ανθεκτική, σε όλα τα καιρικά φαινόμενα.

 

Eίναι ένα οικολογικό υλικό, σκληρό, ελαφρύ, στέρεο και άνοργανο, φιλικό προς το περιβάλλον και την υγεία.

 

Ο εκτοξευόμενος αφρός Διογκωμένης Πολυουρεθάνης μπορεί να εφαρμοστεί εσωτερικός ή εξωτερικός σε παλαιά και νέα κτίρια, βιομηχανικές και αγροτικές εγκαταστάσεις, όπως επίσης, σε κέντρα υγείας, αθλητισμού, ναυσιπλοίας κ.α.

Link to comment
Share on other sites

Ξεχάστε την πολυουρεθάνη. Εξωτερική θερμομόνωση με εξηλασμένη πολυστερίνη (όσο πάχος είναι επιτρεπτό) + το σπατουλαριστό τελείωμα. Κι αν έχετε όρεξη για κάτι εξτρά μία ανακλαστική βαφή. Δεν υπάρχει τρόπος να πετύχετε καλύτερη θερμομόνωση με αποδεκτό κόστος.

 

μην εισαι και τοσο σιγουρος. προσφατα εκανα θερμοπροσοψη με spray πολυουρεθανης με τα μισα χρηματα. βλεπεις με αυτον τον τροπο δεν υπαρχουν πολλα εργατικα και δεν απαιτουνται ειδικες κολλες και βυσματα. το υλικο εχει αριστη προσφυση και γινεται ενα σωμα με την τοιχοποιια δημιουργοντας ενιαια επιφανεια. μετα απλος σοβατισα με συμβατο σοβα (πεταχτο-λασπη-μαρμαρο).

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι στο όριο με τον γείτονα δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις οποιαδήποτε μεταβολή που θα εισέλθει στον χώρο του.

 

Όποτε θέλει μπορεί να προβεί σε καταγγελία για καταπάτηση (ή κάτι τέτοιο).

 

Καμία υπηρεσία δεν θα σου δώσει άδεια για εργασίες που θα γίνουν σε ιδιοκτησία (οικόπεδο) τρίτου.

 

Ο μηχανικός που είχε κάνει την αρχική μελέτη είχε πράξει σωστά. Ο νόμος λέει ότι είτε χτίζεις στα όρια του οικοπέδου είτε αφήνεις απόσταση Δ ή μεγαλύτερη.

Link to comment
Share on other sites

Με την εκτοξευομενη πολυουρεθανη θα κερδισεις 1-2 πόντους διότι εχει καλύτερες θερμονωτικες ιδιότητες (είναι και πιο φθηνή). Εάν σε παίρνει αφαιρεις τον παλιό σοβα και βάζεις πολυουρεθανη και νέο σοβα.

 

Δεν συμφωνώ με τους θερμομονωτικους σοβαδες διότι υπαρχει θέμα με διείσδυση υγρασίας στο μονωτικο τους και το οποίο χάνει τις θερμομονωτικες του ιδιότητες άρα δώρο άδωρο.

 

Εξιλασμενη ή ότι άλλο με απλό ασταρωμα και βάψιμο χωρίς σωστή επικάλυψη για προστασία απο υγρασίες μην το επιχειρήσεις καν. Θα πετάξεις τα λεφτά σου.

 

Σε περίπτωση που δεν έχεις καθόλου περιθώριο για επεμβάσεις εξωτερικές τότε υπάρχει η λύση των θερμομονωτικων επαλειφωμενων. Είναι κάτι σαν βαφες με θερμομονωτικες ιδιότητες. Πρέπει να περάσεις την αρχή 3 στρωσεις συνήθως και έχουν πάχος μερικών χιλιοστων η κάθε μια. Δεν είναι φθηνά ουτε και έχεις αποτέλεσμα όπως η κλασικη θερμομονωση (ίσως φτάσεις ένα 40-50% της αποδοσής της) αλλα είναι λύση σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα χρειαστείς και ένα φρεσκαρισμα μιας στρωσης ανα 5 περίπου χρόνια.

 

Η άλλη σου επιλογή είναι η εσωτερική θερμομονωση εκτος κι αν την αποριπτεις τελειως

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.