Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγγραφή στο ΤΕΕ αλλά όχι στο ΤΣΜΕΔΕ


arch_sergio

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

έχω ένα περίπλοκο θέμα

 

Έδωσα εξετάσεις στο ΤΕΕ τον ιούνιο του 2012 όμως δεν έστειλα το δελτίο αναγγελίας στο ΤΣΜΕΔΕ. 

Σήμερα και μετά απο ένα χρόνο που έκανα ενα μεταπτυχιακό και δουλειες απο εδω και απο εκει πήγα στο ΤΕΕ να ρωτήσω τι γίνεται και μου είπαν οτι είμαι γραμμένος στο ΤΕΕ (έχω αριθμό μητρώου) απο τον ιούλιο του 2012 αλλά δεν εμφανίζομαι στο ΤΣΜΕΔΕ  (και δεν εχω πλήρωσει απο τοτε τιποτα θεωρόντας οτι δεν εχει γίνει η εγραφή αρα δεν πληρώνω).

Η υπάλληλος του ΤΣΜΕΔΕ μου είπε οτι αν στείλω το δελτίο τώρα θα πρέπει να πληρώσω όλα τα εξάμηνα απο τότε, γιατί η εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ συμπίπτει με την εγγραφή στο ΤΕΕ αλλά δεν ηταν σίγουρη.

Γνωρίζει να μου κάποιος κάτι σχετικό;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Η εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ γίνεται ταυτόχρονα με την εγγαφή στο ΤΕΕ.

 

Το ΤΕΕ μόλις επιτύχεις στις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στέλνει μόνο του το δελτίο αναγγελίας στο ΤΣΜΕΔΕ, εσύ δεν εμπλέκεσαι πουθενά.

 

Το ΤΕΕ δηλαδή στην περίπτωσή σου δεν έστειλε την αναγγελία στο ΤΣΜΕΔΕ κατά λάθος;

 

Κακώς αμέλησες να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση διότι τώρα θα στα ζητήσουν μαζεμένα (και ίσως και με τόκο...).

Edited by JasonK
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

JasonK, δεν ξέρω τι έχει γίνει αλλά η αναγγελία δεν πήγε ποτέ στο ΤΣΜΕΔΕ...και τώρα έχω βρεθεί να χρωστάω ΤΣΜΔΕ απο τον Ιούλιο του 2012 και προσπαθώ να υπολογίσω πόσα είναι περίπου...Από το γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ μου πρότειναν να κάνω διαγραφή απο το ΤΕΕ και να μην πληρώσω τίποτα απο την στιγμή που δεν είμαι γραμμένος...τώρα θέλω να επικοινωνήσω μαζί τους να δω μήπως επειδή δεν έστειλα την αναγγελία τότε (δεν ξέρω για ποιο λόγο) μπορω να αρχίσω να πληρώνω απο σήμερα και οχι απο το '12...

Μήπως έχει κανεις μια ιδέα για τι ποσό μιλάμε?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον jason. μάλιστα τα εξεταστικά κέντρα είναι γεμάτα τοιχοκολλημένες ανακοινώσεις που τονίζουν ότι από τη στιγμή των εξετάσεων αρχίζουν οι οφειλές. Υπό κανονικές συνθήκες αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι μπορείς την επόμενη να πιάσεις δουλειά, να καλύψεις δαπάνες υγείας αν είσαι άρρωστος και να μετράς αντίστροφα μέρες για τη συνταξιοδότηση. Σκέψου τον εαυτό σου στα γεράματα που μπορεί κάθε μέρα δουλειάς να είναι τραγικά κουραστική και για μια καθυστέρηση της γραφειοκρατίας να ενταχθείς σε άλλη, δυσμενέστερη κατηγορία και να πάρεις σύνταξη μετά από καμια πενταετία ακόμα.

Edited by georgiosmadonanakis
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε arch_sergio, αν τελικά εγγραφείς στο ΤΣΜΕΔΕ αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2012 (που μάλλον αυτό θα γίνει) και πληρώσεις εισφορές από τότε, σε κάθε περίπτωση να ζητήσεις πίσω τις εισφορές του Κλάδου Υγείας. Δε νοείται να πληρώνεις για μία κάλυψη που δεν είχες...

Τα υπόλοιπα (κύρια σύνταξη, επικουρική, εφάπαξ) δεν τα χάνεις, θα μετρήσουν όταν - με το καλό - βγεις στη σύνταξη.

Link to comment
Share on other sites

Στατ, υπάρχει τέτοια διάταξη που να σε απαλλάσσει? Δε νομίζω, ίσως υπάρξει στο μέλλον, στο πλαίσιο του διακανονισμού των οφειλών. Αλλά κι αυτό το βρίσκω δύσκολο να περάσει. προς το παρόν από κλάδο υγείας απαλλάσσεσαι όταν στον έχει πληρώσει ο στρατός ή άλλο ταμείο. δεν είναι λεφτά που εφόσον δεν αρρώστησες πήγαν στο βρόντο, είναι λεφτά με τα οποία καλύπτεται η περίθαλψη άλλων ασφαλισμένων που η νοσηλεία τους κοστίζει περισσότερο από τις εισφορές τους...

Link to comment
Share on other sites

Εγω ξερω οτι την περασμενη δευτερα νοσηλευτηκα στο ιατρικο και πληρωσα 1000€ για μια μερα καθως κανενα δημοσιο δεν με δεχονταν και ας ηταν επειγον λογω οφειλων. Και ομως μεσα στις οφειλες ειναι και η περιθαλψη που δεν ελαβα ποτε!! Τωρα αν καλυπτω εγω την ασφαλεια αλλων στα @@ μου ωραια λογικη

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Εσύ μπορεί να μη την έλαβες, αλλά τα νοσοκομεία υπήρχαν και είχαν χτιστεί με λεφτά που τα ταμεία δανείστηκαν με εγγύηση τις εισφορές που επρόκειτο να εισπράξουν από τα μέλη τους..

Edited by georgiosmadonanakis
Link to comment
Share on other sites

Μην πας καθόλου τσμεδε. Κράτησε μόνο το ΤΕΕ. Τυχερός είσαι. Και πήγαινε κάνε ιδιωτική. Επιπλέον περίμενε τις εξελίξεις μέσα στο 2015.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα παιδια.Θα ηθελα να ρωτησω μια εύλογη απορία.

 

Δε μπορω να καταλάβω γιατί όταν τελιώνουμε πολυτεχνειο αμέσωες και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ το ΤΕΕ στέλνει τα ονοματά μας στο ΤΣΜΕΔΕ..Γιατι να μην μπορώ να επιλέξω που θέλω να ασφαλιστώ.Λένε καποιοι ότι η πολιτεία θελει να μας προστατεύσει στην υγεία και στη σύνταξη μας....Νομίζω ότι αυτο ειναι μια μπλόφα του κράτους για να μαζεύει λεφτά.Δηλαδή εάν κάποιος θέλει μονος του να μπει σε ενα συνταξιοδτικο προγραμμα μιας τραπεζας ή σε ενα ιδιωτικο πρόγραμμα υγειας το τσμεδε λεει: θα μου πληρωνεις τις δικες μου εισφορές και μετα ασφαλισου ιδιωτικα πόπου θελεις...Ακου πραγματα....Αυτο δε λεεγεται εκβιασμός απο πλευράς τσμεδε????Λεω τωρα εγω γιατι ειμαι ....''χαζός''...Ενας φιλος μου τλεειωσε ΤΕΙ και του ειπανε "οταν θα βρεις δουλεια θα αποφασίσεις για την ασφαλιση σου.Δεν τον εγγραψανε με το ετσι θελω σε ενα ταμειο.Ποιος ηλιθιος εβγαλε τετοιο νομο για τους πολυτεχνιτες?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.