Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτη φορά επαφή με πράξη εφαρμογής ...


Recommended Posts

Δυστυχώς έχω τέτοια μη εξοικείωση με το θέμα , που δυσκολεύομαι να το κατανοήσω ακόμη και  ως προς τα πραγματικά του δεδομένα . Ο ενδιαφερόμενος και οι δικαιοπάροχοι πατέρας και παππούς του κατέχουν ένα ακίνητο επί 80 και βάλε χρόνια.  Κατά τις πρώτες εγγραφές του Εθνικού Κτηματολογίου, το ακίνητο καταχωρίσθηκε ως δύο τμήματα και συγκεκριμένα ως ένα τμήμα με αναγραφόμενο δικαιούχο κυριότητας τον Δήμο και ως  ένα άλλο αγνώστου ιδιοκτήτη. Ασκήθηκαν την εποχή εκείνη οι σχετικές αγωγές , δηλ. κατά το άρθρο 6 παρ. 2 ν.2664/1998 για το τμήμα με αναγραφόμενο ιδιοκτήτη το Δήμο και κατά το άρθρο 6 παρ. 3 για το τμήμα που εφέρετο ως αγνώστου ιδιοκτήτη, από τις οποίες η μεν αγωγή κατά το 6παρ. 2 απορρίφθηκε αμετακλήτως , η δε αγωγή κατά το 6 παρ.3 έγινε δεκτή τελεσίδικα, γι'αυτό και ο προβληματισμός μου περιορίζεται στο τμήμα για το οποίο ο ενδιαφερόμενος δικαιώθηκε με την τελεσίδικη απόφαση. Στο μεταξύ βέβαια κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής στην περιοχή και μετά την καταχώρισή της στο κτηματολόγιο αφενός η αρχική ιδιοκτησία ( : για την οποία δικαιώθηκε με τελεσίδικη απόφαση ο ιδιοκτήτης ) κατέστη ιστορική ιδιοκτησία και αφετέρου δημιουργήθηκε νέο κτηματολογικό φύλλο, από το προκύπτει η ύπαρξη ενός οικοπέδου - κοινοχρήστου χώρου , ιδιοκτησίας του Δήμου.  Κατόπιν τούτου , πήγα στην πολεοδομία ,  για  να δω, τι απέγινε συγκεκριμένα  η ιδιοκτησία του ενδιαφερόμενου μετά την κύρωση και μεταγραφή της πράξης εφαρμογής.  Η υπάλληλος μου ζήτησε  τα στοιχεία της τελικής ιδιοκτησίας και με βάση αυτά μου χορήγησε το σχετικό απόσπασμα του πίνακα και του διαγράμματος της πράξης εφαρμογής , από τα οποία προκύπτει- αν τα διαβάζω σωστά- ότι : η συγκεκριμένη τελική ιδιοκτησία προέκυψε από ακίνητα του Ελληνικου Δημοσίου που ευρίσκοντο αφενός στο ίδιο Ο.Τ. με αυτό της τελικής ιδιοκτησίας και αφετέρου σε άλλο Ο.Τ. .

Ερωτήματα : 1) τα παραπάνω βγάζουν νόημα συνεκτικό ή παίζει κάπου να έχω χάσει τη μπάλα , 2) υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο που μπορώ να ζητήσω προς καλύτερη κατανόηση του πραγματικού και 3) τί μπορεί να κάνει μετά από αυτά ο δικαιωθείς με τελεσίδικη απόφαση για το τμήμα του που περιλήφθηκε σε πράξη εφαρμογής και το οποίο καταχωρίστηκε ως ιδιοκτησίας του Ελλ Δημοσίου;

 

 

 


Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.