Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ηρακλής και Άκτωρ ολοκληρώνουν τις σήραγγες σε βασική γραμμή και Καλαμαριά


Engineer

Recommended Posts

Ξαναβαφτίστηκαν οι 2 Μετροπόντικες του Μετρό Θεσσαλονίκης, μάλλον για να ..ξορκιστεί η κακοδαιμονία του έργου. Ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας του Γιώργου Σουφλιά αποτελούν παρελθόν και πλέον τα ονόματα τους αλλάζουν γεωγραφικό και χρονικό προσδιορισμό και από τον ποντιακό σημερινό χώρο περνάμε στον αρχαϊκό κόσμο της Ελλάδας.

 

Ιδού ο Ηρακλής και ο Ακτωρ. Ο Ηρακλής εναι ο πρώτος μετροπόντικας στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος μετά από 4 χρόνια κλήθηκε να ολοκληρώσει το έργο του, να διανοίξει τη μία από τις 2 δίδυμες σήραγγες του Μετρό.

 

Ο ..αδελφός του Άκτωρ (αγορασμενος και αυτός και ο Ηρακλής από τη εταιρεία Άκτωρ) αναμένεται να ακολουθήσει για λόγους ασφαλείας στα τέλη Απριλίου να διανοίγει τη δεύτερη δίδυμη σήραγγα και με την ελπίδα ότι θα "τρώνε" 10 μέτρα κάθε μέρα, εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο σταθμό ΑΝΑΛΗΨΗ μέχρι το τέλος του έτους, ολοκληρώνοντας τη διάνοιξη των σηράγγων της βασικής γραμμής.

 

Να θυμίσουμε πως οι δίδυμες σήραγγες από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την Ανάληψη έχουν διανοιχθεί την περίοδο 2009-2012. Τότε ξεκίνησε και η περιπέτεια των 2 μηχανημάτων καθώς αντί να τους αφήσουν να ολοκληρώσουν το έργο της διάνοιξης, άρχισε η διαμάχη για το τι πρέπει να γίνει.

 

Ο μεγάλος στόχος είναι τα έργα πολιτικού μηχανικού να έχουν ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια δηλαδή μέχρι το τέλος του 2018. Μετά θα χρειαστεί ένα μεγάλο διάστημα 12-18 μηνών για τη δοκιμαστική λειτουργία γραμμών, σταθμών και συρμών.

 

Όταν όλα ολοκληρωθούν με επιτυχία, θα σημάνει το τέλος της περιπέτειας των έργων και την έναρξη λειτουργίας της βασικής γραμμής Μετρό στην πόλη της Θεσσαλονίκης που αποτελεί τον διακαή πόθο της πόλης εδώ και 20 χρόνια.

 

 

Από την πλευρά των κατασκευαστών την παράδοση του έργου εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος επιβεβαίωσε και ο κ.Κούτρας, επισημαίνοντας ότι ¨θα είμαστε έτοιμοι μέχρι το 2020".

 

Την ίδια περίοδο αναμένεται να λειτουργήσει και η επέκταση προς Καλαμαριά με την διάνοιξη των σηράγγων να υπολογίζεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2017 και να ολοκληρωθεί τέλη του 2018 ή αρχές του 2019.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....i-kai-kalamaria

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.